Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 03 Maj 2025 23:33

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: opel vectra B 2.0 dti 1997. god
PostPoslato: 25 Apr 2011 00:27 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006 02:13
Ime: Vladimir
Opel: Opel Vectra B 2.0DI 16v
Vezano za gore spomenuti D2 tj izbor goriva za navedeni motor.

Juce pored mog auta, Vectra B 2.0DI 16v '98, na parkingu stoji ista takva sa malo bogatijom opremom, druge boje ali istim motorom. :wink: Vozac unutra sedi i cita novine. Pridjem mu i s'obzirom da sam imao peh sa ECU-om Bosch pumpe pitam ga za njegovo iskustvo. Auto kupio 2002-e a trenutno na cajgeru oko 290k km. Od kad je kod njega nikakav problem sa pumpom. Za tih 10god dizne nisu ciscene ni jednom a ni usisna grana. U njegovim rukama presla oko 100k. Svo vreme sipan D2 uz povremenu kombinaciju sa dvotaktolom :ludilo2: navodno radi podmazivanja pumpe osim u zimskom periodu kad je povremeno koriscen ED zbog smzavanja. "Sta sipam u moju Rakovicu sipam i u Vektru" :lokomotiva:

Znaci apsolutno suprotno od misljenja koja sam dobio od strane pravih i priznatih majstora. Naravno tu mislim i na Dr :postovanje: Dal covek ima vise srece nego pameti stvarno ne znam ali sam sa jos par drugih strana cuo isto, D2 a ne ED. Jos jedna stvar, kolega sa posla u "buljavog" '97 sipa isto samo D2 osim preko zime. Kaze manje ga trosi, isto radi, nikakve nuspojave nije uocio.

Ja i dalje ostajem pri ED-u ali ostaje pitanje ne mazimo li mi previse svoje cetvorotockase :":

NOW OPEL VECTRA X20DTL

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011 01:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2010 21:29
Ime: Goran
Opel: Vectra B 2.0 DTI
'Bem li ga Vlado vidim da te dosta opterecuje ta famozna bosh pumpa-uostalom kao i sve nas koji vozimo opele sa tim motorima.Nikako i nista ne mozemo da dokucimo i do nikakvog pravila da dodjemo.Ispade to kako se potrefi,neko kupi nov televizor i on se pokvari za dva meseca a nekome isti sluzi 20 god.bez greske.ne znam sta reci. :scratch:
Prosle godine pre nego podjem na more odem kod komsije mehanicara da malo pregledamo auto i pomenem ja njemu izmedju ostalog i bosh pumpu na sta mi on odbrusi:Samo vozi i nemoj na to da mislis,ako tako razmisljas zajebi ga nemoj ni da polazis!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011 02:04 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006 02:13
Ime: Vladimir
Opel: Opel Vectra B 2.0DI 16v
:ludilo2: Svaka mu je ka Njegoseva!

Jbga sto rece taj tvoj mehanicar-psiholog sve je to u glavi. Al nije isto kad ides sam na put i kad ides sa familijom, pri tome ne mislim na zenu nego na decu :wink:

NOW OPEL VECTRA X20DTL

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011 08:35 
2nd Gear

Pridružio se: 09 Avg 2009 10:36
Ime: Savo
Opel: Vectra B 2.0 Dti X20DTH
I ja mislim da je sreca presudna :) ,pisao sam u par tema da sipam sve sto mi padne pod ruku,jedino zimi ED da se ne zezam sa dodavanjem benzina...dvotaktol ne dodajem posto ga u D2 ima na pretek :ludilo2: na rezervi vozim 80% slucajeva(jedino napunim ako je duzi put ili ako ostane "viska" od traktora),Wins i ostalo jos nisam koristio...
Prosle godine uz Godzine sugestije promenuo prelivna creva i gumice(teflone) traverzni dizni ,dok je za cudo Egr i usis bio bez garezi na satu preko 220K ,ma dok ide-ide a dokle ce- cuce se :D :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011 14:47 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2011 15:09
Ime: Aca
Opel: vectra B
Kolege moze pomoc, treba da menjam plocice na vectri, pa ako moze neki savet koje da uzmem. Zvao sam kumir posto od njih uzimam sve sto mi je potrebno od delova i oni su mi preporucili neke abs-ove plocice (made in holandija). Kada dignem rucnu drzi za napred, a u rikverc kao da ne postoji, auto ide, pa me interesuje da li rucna ima neke svoje plocice ili kako sta, posto su mi rekli da menjam plocice, da zato ne drzi unazad??? I posto radim ceo servis ako neko ima neki savet sta jos treba da pregladam.
Unapred hvala

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2011 15:13 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2007 21:23
Ime: Milos
Opel: Skoda Superb 1.8TFSI,Vectra C 2.2DTI,Pajero Big foot itd
Garaza: pogledaj
Rucna koci preko malih paknova koji se nalaze unutar zadnjeg diska i ama bas nemaju nikakve veze sa zadnjimk plocicama koje te nagovaraju da zamenis :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2012 20:18 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pozz kolege opelasi :postovanje:
U poslednje vreme kada palim auto pri kontaktu ugasi sve lampice, ali kada ga upalim i posle 5 sekundi rada u leru svetli mi Check Engine i kada krenem ugasi se lampica, inace je vectra 2.0 dtl . Sada u poslednje vreme kada je hladan u voznji mi se upali lampica i ne prima gas preko 2000 obrtaja, izbacim ga u ler i isturiram i ugasi se, pa se opet upali i posle kada se malo ugreje ne pali se vise. Nisam vozio pri nekoj velikoj brzini u poslednje vreme zato sto vozim po gradu u glavnom, ali se nije palila lampica kada idem brzo. Jedino me brine to sto nece da prima gas preko 2000 obrtaja. Ima li neko neku ideju zasto se to desava

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2012 21:11 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2007 21:23
Ime: Milos
Opel: Skoda Superb 1.8TFSI,Vectra C 2.2DTI,Pajero Big foot itd
Garaza: pogledaj
Moguce da je neki od grejaca :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2012 00:37 
5th Gear
Korisnikov avatar

I kod mene isti simptomi bili,jedino sto nije bilo tog gusenja.Da ne kazem ali gotovo 100% ti je crko grejac(najmanje jedan).Poseti autoelektricara da ti ispita grejace i kaze koji da zamenis.Ako su grejaci kojim slucajem u redu onda ces morati na dijagnostiku.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2012 17:16 
1st Gear
Korisnikov avatar

a da li imaju grejaci veze sa time sto ne prima gas, auto normalno pali, nemam nikakvih problema da upali i kad je minus!?

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012 00:21 
5th Gear
Korisnikov avatar

Sa gasom nemaju veze grejaci ja mislim a inace i moja je vektra palila ko mina.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2012 17:07 
1st Gear
Korisnikov avatar

Meni ne prima gas normalno, i kada se upali lampica check engine onda samo do 2000 obrtaja prima gas, dalje nece, sad ne znam da li se i zbog grejaca pali check engine?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012 12:21 
1st Gear
Korisnikov avatar

hvala na pomoci, grejac je bio u pitanju, jedan nije radio, od kad sam ga promenio ne pali lampicu.
Palio mi je super i na onih -18 i sve je ok, ali sinoc na -7 upali i ugasi se odma, i tako svaki put, upali, radi 3 sekunde i ugasi se. Ovaj jedan iz servisa mi kaze da je zaledila nafta u filteru za gorivo, to mi je malo sumnjivo zato sto sipam euro dizel i plus nije zaledila na -18 a sinoc jeste. Da li je neko imao slicnu situaciju i ako jeste moze neka pomoc???

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2013 15:36 
1st Gear
Korisnikov avatar

Braco opelovci,
Imam ovu zimu problem sa vectricom, palio mi je check engine dok je hladan. Proverim grejace i ispade da jedan ne radi. Zamenim taj jedan grejac i opet isto, proverim svi grejaci rade. Odem na dijagnostiku i tamo prijavljuje problem sa grejacima, kaze mi majstor uzmi pa proveri grejace dok je skroz hladan, pre nego sto ga upalis. Uradim to i provalim da mi ne radi sad neki drugi grejac, uzmem i zamenim ga. Posle toga opet mi pali lampicu. Odem ja kod elektricara da se ne pravim majstor i on proveri kaze da mi svi grejaci rade i da mi pali lampicu zbog dovoda goriva. Promenim ja filter za gorivo i opet isto. Pre neki dan je bilo 8 stepeni, upalim ja i on mi uopste ne upali lampicu od grejaca, sto je normalno zato sto je toplo napolju, ali kada sam poceo da vozim opet mi se pali lampcica povremeno u voznji. Kada krenem da dajem malo jaci gas, preko 2000 obrtaja on upali lampicu, a kada ga turiram u leru nista. Sve to dok je hladan motor, kada se zagreje sve je ok.
Sta raditi, da li ima neko ko je imao slican problem?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2013 19:43 
1st Gear
Korisnikov avatar

Bio danas na dijagnostici, prijavio P1220 i P0400, sto znaci kuku lele. Kaze mi majstor za ovu P1220 da je to mehanika bosh pumpe i da pokusam da sipam aditive jedno mesec dva pa da vidim da li ce mi i dalje prijavljivati. Inace od kad je imam sipam euro dizel.
Da li mislite da se isplati da pokusavam sa ovim aditivima ili da odmah pocnem da skupljam pare za remont bosh pumpe proklete i je l' imate nekog dobrog majstora u bg-u za remont?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]