Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 03 Maj 2025 21:44

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Vectra C - Ugradnja/Aktivacija Board Computer
PostPoslato: 03 Sep 2013 21:23 
1st Gear

Pridružio se: 15 Avg 2013 17:45
Ime: Marin
Opel: Vectra C 1.8
Garaza: pogledaj
pozdrav ekipa,

kao sta mozete vidit iz naslova, kako da aktiviram i dali uopce mogu BC na svojoj veci iz 2003 koja je predstavljena u ovoj temi: http://www.opelteamserbia.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=26555?

znaci, nabasao sam na neku pricu gdje vele da je to moguce odraditi softverskim putem??

moja velka beba ima automatsku klimu, tempomat, valjda GID ili kako se vec zove to, nisam jos dovoljno proguglao sve te termine, komande na volanu za radio, uvjeren sam da mora moci i taj BC, nemam klasicnu tipku/prekidac BC mada na polugici brisaca imam dva prekidaca za kretanje kroz menije na info display-u, vele da to mogu nagurati softverski, tako sam procitao ali lik koji je to pisao odavno nije viden da bih ga mogao licno ulovit, tako da, ostajete mi Vi, dali itko ista zna, bilo kaki lip info je dobro dosao??

budem Vam ja i slike nabacio sutra da vidite kako to kod mene izgleda, displej i rucice, u biti imate sliku displeja u temi gdje je auto predstavljeno?!

hvala Vam velika na bilo kakvu odgovoru,

zivili! ;)

Vrh

Tema posta: Re: Vectra C - Ugradnja/Aktivacija Board Computer
PostPoslato: 04 Sep 2013 19:35 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Nadji ko ima Tech 2 dijagnostiku sa njom mozes da aktiviras board.

viewtopic.php?f=147&t=13590

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013 20:30 
1st Gear

e hvala ti,bas cu se sutra provozat i obic par elektricara, mozda koji ima i zna?! :-)

zivio! ;-)

// Tapatalked

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013 11:39 
1st Gear

eh, da malo bumpam ovo, uglavnom, imao sam dosta dana na putu (prezadovoljan autom da kazem, 6 - 6,5 litri na otvorenoj 100 km :D) pa nisam uopce imao vremena za pitanje iznad medutim sada sam se ponovno aktivirao, covik mi je dao prijedlog da je najbolje promjenit CD plejer, ja sam guglajuc skuzio da imaju neke pizdarije tipa redizajn modeli, novi, stari bla bla bla pa da pitam par strucnjaka tu na forumu, virujem da neki znaju odmah o cemu se radi, svidio mi se doticni cd30 mp3...

znaci umisto trenutnog cdr 2005 da ubacim njega, sada, svi ti dizajn, redizajn, stari, novi modeli, sav sam se zbunio, naletih na ovaj CD30 MP3 na ebayu -> http://www.ebay.com/itm/Opel-Meriva-A-Vectra-C-Zignum-Tigra-Corsa-C-Radio-Blaupunkt-CD30-MP3-13253511-/171144531558?pt=CE_Auto_Hi_Fi_Autoradios&hash=item27d9024e66#rpdCntId, dali bih mogao ja ugurati njega u svoju vecu da pritom sve funkcionise kao i do sada, komande na volanu i slicne pizdarije a dobijem tu mogucnost BC-a ??

ako ne moze, znate li dal ima neki radio koji bi mi to omogucio, ako treba neki podatak jos o mojoj veci, ne ustrucavajte se??

hvala lipa,

zivili! ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013 13:12 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2010 15:17
Ime: Petar
Opel: Astra H opc line
Ako sam dobro razumeo, neko ti je rekao da je lakse promeniti ceo uredjaj (radio) nego samo sa TECH2 programirati displej?? :banghead:
Odmah da ti kazem da taj mp3 ne moze da se ugradi umesto cdr2005, nije isti konektor :wink:
A i bordom se komanduje pomocu rucice za brisace, nema to veze sa radiom

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013 13:41 
1st Gear

ae :) nije to bio nikaki mehanicar, elektricar, cisto usputno naklapanje pa sam se vodio onom, ako bi me recimo izaslo to reprogramiranje 50 marki oli vise a mogu si noviji radio i mp3 nabavit za neki 150 zasto ne, iako nekako sam i mislio da meni to ne moze, to je ovo sta sam pronasao o starijim, novijim, redizajniranim modelima, konektori... :D

svakako ja imam u planu potraziti nekoga i sa tim TECH2, malo sam u Mostaru ogranicen u pm, znam za 2 elektricara za koje mislim da bi mogli imat a ak nemaju onda sam u banani, bilo kako bilo, moram pronaci nekog i nadam se da mi nece nista pohebat... :D

hvala ti u svakom slucaju sta si mi otklonio dileme.

zivio! ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2013 19:49 
1st Gear

eh dobra vijest momci, nasao sam momke koji imaju tech dijagnostiku, vrte se oko opela vec skoro 30ak godina, sutra cu ici da to odrade, nadam se da bude sve ok...

mislio sam vas jos samo nest zamolit, posto sam "noob" za ovo, sta biste mi napomenuli da ih pitam prije no ista krenu, pratim, zamolim da urade?? ja samo zelim da sve funkcionise lipo, da imam osnovne funkcije BC-a ali imam problem sta ne znam koje su to "osnovne" ? :) i da prikazuje tocne informacije, jbga, kako je na brdovitom balkanu manje vise sve u Q moram da gnjavim i sebe i druge iako nisam neki tip od toga sta se nebi reklo jer eo vas ubih glupim pitanjima... :D

zivili! ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]