Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 04 Maj 2025 00:46

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Cudan zvuk kada stisnem kvaliclo
PostPoslato: 30 Mar 2013 11:38 
1st Gear

Pridružio se: 29 Mar 2013 11:31
Ime: Borislav
Opel: Vectra C 1.9 cdti
Vectra C 1.9 cdti. U poslednje vrijeme kada stisnem kvacilo cuje se cudan zvuk (kao neko drndanje, brujanje). Kada pustim kvacilo zvuk nestaje. Takodje, kada je auto podignuto na dizalicu, stisnem kvacilo, nema tog zvuka. Kada stisnem kvacilo i namotam volan na lijevo zvuk nestaje. Testirao sam takodje, i zvuka nema dok se auto krece. Cim pocne da se zaustavlja zvuk se pojavljuje. Nejadnakog je intenziteta i zna se desiti da i sam prestane. Kada malo dodam gas (npr 1.100 obrtaja) zvuk nestaje.
Prije 7.000 km mijenjao sam set kvacila + zamajac (plivajuci na zalost :( ). Djelovi su zamjenski (LUK, Sacsh...)
Vozio sam ga kod majstora i rekao mi je (probajuci svasta nesto) da se radi o fleksibilnoj cijevi na auspuhu i da ona to stvara. Juce sam bio i u ovlastenom servisu i oni su mi (bez da sam im rekao misljenje prvog majstora) rekli da se radi o o toj cijevi. I tako ja danas, sav radostan zamjenim to.....I opet se isto cuje :( . Molio bih za sva iskustva ili strucna misljenja koja bi mi mogla pomoci da utvrdim o cemu se radi.
Hvala vam

Vrh

Tema posta: Re: Cudan zvuk kada stisnem kvaliclo
PostPoslato: 30 Mar 2013 11:46 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2013 16:06
Ime: Milan
Opel: Frontera Sport 2.0i
Garaza:
Pozdrav druye,da li se cuje to brujanje kad auto radi na ler gasu i sa pustenim kvacilom?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2013 13:02 
1st Gear

Cuje se samo na leru i sa stisnutim kvacilom. Kada pustim kvacilo nema neobicnih zvukova.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2013 23:00 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Garaza: pogledaj
Postoji mogućost da su dve stvari u pitanju, plivajući zamajac ili centralna osovina menjača. Na toj centralnoj osovini menjača su napakovani vitalni delovi menjača, ako je mali nivo ulja u menjaču hoće baš ta osovina da strada, na osovini ode cementacija i pravi problem.

Ja lično bih prvo proverio nivo ulja u menjaču i diferencijalu, (vizuelno pogledati kada se ulje ispusti ima li opiljaka) ako je menjač f 35, f40 staje 1.80 do 2.20l u menjač. Ulje nema mogucnost da se proveri vizuelno curenjem (kao kod ranijih modela) već mora sve da se ispusti iz menjača i da se nalije tačna mera iz opel tisa,autodate itd.itd....

A što se tiče zamajca bila je jedna serija sachs zamajca loša i bilo je reklamacija.

I sve to mora da pogleda neko ko ima iskustva i znanja da bi dao tačnu dijagnozu.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2013 07:47 
1st Gear

Zar se zamajac cuje kad se stisne kvacilo? Moja ranija iskustva (a i sve sto sam procitao po netu) su da se zamajac cuje negdje na pola kvacila ili kada se kvacilo pusti. Sto se tice ove druge opcije, da li je dovoljno da se ulje promjeni ili mora da se mijenja taj dio? Znas li koja je cijena tog dijela?
Pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]