Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 04 Maj 2025 22:23

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Iglicasti lezaj
PostPoslato: 09 Dec 2007 19:33 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2007 21:38
Ime: Milorad
Opel: kadett c
Evo mene opet sa novim tj. starim problemom. Znaci auto je kadett c 1.2n 1977god. Letos sam bio menjao lamelu,korpu (ceo set),prilikom skidanja menjaca je konstatovano da je otisao iglicasti lezaj (raspao se),nije mogla da se vidi oznaka. Umesto lezaja napravili su mesinganu biksnu i majstor je rekao da ce to da traje...Po svemu sudeci kraj je dosao a u radnjama gde sam trazio da porucim lezaj rekli su da ne mogu da nabave i sto je najgore ne znaju njegovu oznaku (i to su mi neki dileri). Da li je neko zna oznaku. Hvala unapred.

Vrh

Tema posta: Re: Iglicasti lezaj
PostPoslato: 10 Apr 2008 18:38 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2008 17:18
Ime: Jovan
Opel: Kadett 1.3s OHC
E bas je i kod mene to problem. Bar da znam dimenzije tog iglicastog lezaja. Niko po prodajama ne zna nista. Imam Suzu 1.3 OHC -55kW. Taj lezaj mi se raspao kada sam rasturao auto pre nekih 8god. i tada sam i ja napravio cauru ali bronzanu. Cim se zagrejao auto caura se rasirila i kocila, nisam mogao da ubacujem u brzinu i kada je brzinu a stisnem kvacilo ponasa se kao da nisam stisao kvacilo. Morao sam ponovo da ga otvorim i razbusim vecu rupu na cauri. Od tada kada krecem-pustam kvacilo auto mi cima kao da poskakuje lamela, pogotovo kada sam na uzbrdici. I od tada se patim. Cuo sam da se lamela na kadeta moze menjati bez skidanja menjaca. Moze li neko objasniti ovo ? Ne bi da skidam ceo menjac zbog jedne caure.

MOLIO BIH DA NEKO OSTAVI DIMENZIJE IGLICASTOG LEZAJA KOJI IDE U RADILICU ZA MOJU MAKINU. AKO NEKO IMA RASTUREN MOTOR PA DA IZMERI PRECNIK RUPE NA RADILICI I PRECNIK VRATILA KOJI IZLAZI IZ MENJACA.

iskljucivo pisi postove malom slovima

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2008 17:46 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Apr 2008 23:34
Ime: Aleksandar
Opel: Kadett ECC A13S
To za skidanje lamele i korpe bi trebalo da zna svaki iole dobar mehanicar. Sve sto treba su zabice. flahovi iskrivljeni u obliku slova u koji drze korpu sskupljenu da moze da se izvadi lamela, a i korpa. Sa strane na manjacu postoji poklopac koji se skine i kada se izvadi seger onda se iscupa spojnicka i sve izlazi bez problema. Korpa i lamela se vade kroz poklopac na menjacu sa donje strane. Nadam se da sam ti pomogao. poz

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008 16:42 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2008 17:18
Ime: Jovan
Opel: Kadett 1.3s OHC
Pomogao si mi.
Vise o iglicastom na:

viewtopic.php?f=17&t=3260&start=20

Da li ovo bas mora “Sve sto treba su zabice. flahovi iskrivljeni u obliku slova u koji drze korpu sskupljenu da moze da se izvadi lamela, a i korpa.” ??? Da li moze bez toga ? Ima li neka slika kako izgledaju te zabice ?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008 18:34 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Apr 2008 23:34
Ime: Aleksandar
Opel: Kadett ECC A13S
Izvini sto ti nisam ranije odgovorio. Koliko ja znam moraju te zabice. Nemam sliku ali to su flahovi sirine 1cm i debljine 4-5 mm savijeni u polukrug precnika 1cm otprilie. Nadam se da ce ovo pomoci nekome. Ispod je i slika kako treba da izgleda zabica.

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]