Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 04 Maj 2025 16:55

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Zamena celog kokpita iz Astra F u Kadett E
PostPoslato: 28 Maj 2008 12:50 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Apr 2008 15:11
Ime: Pedja
Opel: Calibra Turbo
E ovako! Hocu da zamenim kompletan kokpit iz kadetta E i da ubacim iz Astre F, video sam da je to vec radjeno, a inace mi se mnogo vishe svidja ovaj iz Astre. Pitanja su: Koliko je veliko cimanje da se uradi, konkretno mislim na elektriku, da li mora da se menja i ventilacija, jer sam dobio informaciju od osobe koja ima jedan na prodaju da mora i ventilacija kompletna da se promeni ili moze da se montira na vec postojecu i da li moze da se poveze onaj display, da ga ne nazovem bord comp. shto ima sat, temperaturu i jbm li ga shta sve josh ima i meri. I naravno, zna li neko koja je cena tako kompletong kokpita i ima li neko neshto, jer ono shto sam nashao, lik dere za kesh i to bez instrument table koja mi takodje treba dok ne nadjem od Vectre A 2000 onu digitalnu kao shto je Zux ubacio, extra je!!!

Vrh

Tema posta: Re: Zamena celog kokpita iz Astra F u Kadett E
PostPoslato: 28 Maj 2008 13:13 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
Garaza: pogledaj
tapacirunge na vratima nemoj menjati posto je mnogo veliki posao i ne uklapaju se nikako, resenje ti je da svoje preradis ili presvuces
Sto se table tice, moze da se namesti, mislim da su nosaci isti, eventualno nekih malo izmena i stace bez problema.
problem je ventilacija koju moras da menjas i povezes sa svojim "izvorom" ventilacije...
Sto se struje tice i tu te cekaju izmene tipa, premestanje mesta prekidaca, produzavanje/skracivanje postojece instalacije i trebaju ti skoro svi prekidaci iz astre
bord mozes da povezes, ali ti treba bord sa astre 2.0 16v (da je odgovarajuci tvom motoru), takodje ti treba i instalacija za bord.
Najpametnije ti je da ako stavljas bord, poskidas sa astre i bord i instalaciju do borda i kabal od borda do prekidaca,

U principu ima posla i zezancije za jedan ceo vikend ako imas sve spremno, i ako ti se vec svidja taj enterijer onda ti nece biti problem to sve izmeniti. :D

Imas ovde na forumu negde u oglasima na prodaju astru stranca u delovima, pa preturi malo i vidi da li ti odgovara.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008 13:21 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Apr 2008 15:11
Ime: Pedja
Opel: Calibra Turbo
Onaj shto sam nashao je kompletan s ventilacijom, prekidacima i tim bord-om, onaj deo izmedju sedishta oko rucne itd, ali ne znam s kog je modela jer nisam ishao na otpad, vec telefonom jer znam lika vec sam uzimao neke sitnice od njega. Tapacirunge nisam ni kontao da menjam tj stavljam od Astre jer je u planu kompletno presvlacenje enterijera u eko kozu. Shto se tice te Astre stranca na forumu, znam za nju, ali nisam je mogao naci pre neki dan, nije imalo shanse da se setim gde je bila, a u delove je nema, bar je ja nisam video, ali provericu!!! Thanks!!!

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008 13:50 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 02:07
Ime: Vladimir
Opel: 3 komada
Garaza:
Ima magyshadow celu tablu od astre GSI pa se dogovori sa njim, mislim da je čak i prodaje, pogledaj u oglasima na forumu.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008 17:36 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2007 11:10
Ime: Milos
Opel: Astra Bertone 2.0 Turbo, Corsa C 1.3 CDTi
Garaza: pogledaj
prodaje ;)

Vrh