Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 05 Maj 2025 14:12

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Astra 1.4 16v - zuta lampica - auto i francuski kljuc
PostPoslato: 24 Jan 2010 01:34 
1st Gear

Pridružio se: 24 Jan 2010 01:17
Ime: Ja
Opel: Astra 1.4 16v
Pozdrav!
Od pre par meseci pocela je da mi se pali lampica sa francuskim kljucem u toku voznje, u pocetku na svakih par dana, a u poslednje vreme maltene svaki dan, posle par km voznje. U trenutku kada mi se upali lampica, auto pocinje da se ponasa kao yugo 45 :), tj osecam da mu se smanji snaga za nekih 30-40 posto, sporo ubrzava... Nekad na semaforu ugasim pa upalim auto, lampica se ne pali, i radi kao sat, ali u vecini slucajeva se ponovo pali, i auto ostaje trom. Ako se ne vozi par sati posle toga, opet se prilikom paljenja nece paliti lampica, dok opet ne prodjem par km.

Auto je bio u Demsu, oni nisu imali komp za dijagnostiku, vec su zvali coveka sa strane, koji je dosao, prikljucio komp i rekao nesto u stilu 'ovaj auto ima 2 gasa, glavni i rezervni, jedan od njih je crkao (cak je i caletu, posto ga je on vozio u servis, pokazao neki grafikon sa dve linije, jedna je bila u stilu kose linije koja je isla od dole levo ka gore desno, za sta kaze da je ok, a druga je bila 'paralelna' sa nulom, kao na ekg-u kada neko ode Bogu na istinu - to je valjda taj rezervni gas). Taj serviser je rekao da je najverovatnije komp crkao, i da je popravka, ako je moguca kosta 250 evra, a ako ne moze, onda mora nov komp koji je oko 800e.

Mozda moze da vam znaci i to da je auspuh malo produvao, i da mozda on utice na to da se pali ta lampica, sto bi bilo idealno, da sredim dve muve jednim udarcem, ali mi se ipak cini da nije sve tako jednostavno.

Sorry za ovoliki post, i hvala svima unapred!

Vrh

Tema posta: Re: Astra 1.4 16v - zuta lampica - auto i francuski kljuc
PostPoslato: 24 Jan 2010 01:46 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Garaza: pogledaj
Po tvojoj prici motor cas lepo radi cas ga nesto zaj...va, ako pali ceking lampicu mora u memoriji da ostane greska,i ima kod greske 300,3001,302 problem je najverovatnije u glavi motora tj, neneleganju ventila na sediste ventila.
Jer to sa dva gasa sto prica taj elektronicar, serviser nema logike i ne postoji.

Znaci detaljno ispitati parametre na dijagnostici i od kompresije, dizni, egr ventila, modula paljenja itd.

I nemoj ni slucajno da dajes da se ecu popravlja jer ces onda morati nov da kupujes :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010 01:48 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2008 03:34
Ime: Nemanja
To ti se pali Check Engine lampica, koja se pali jer imas neki problem na motoru. E da konkretno sta je ne znam ali bi bilo pozeljno da sto pre odes na pravu dijagnostiku da ga neko pogleda, ustanovi sta je kvar i da ti to sredi.

I da motor ti prelazi u Safe mode jer mu nesto ne stima.
Meni se desilo da je pri startu motora izbacio tu gresku ali nije lose radio. Odmah sam otisao u servis gde su ustanovili da na trecem cilindru nije svecica okinula i zato je napravio gresku.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010 01:52 
1st Gear

Momci, hvala mnogo na brzim odgovorima!
Ko je po vama dobar za dijagnostiku, tj. gde da idem?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010 01:58 
1st Gear

Na Dorcolu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]