Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 05 Maj 2025 09:40

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Astra 1.7 DTI (Y17DT) žuta lampica upozorenja
PostPoslato: 06 Nov 2009 13:04 
1st Gear

Pridružio se: 05 Nov 2009 17:40
Ime: Bratislav
Opel: Astra 1.7DTI (Y17DT)
Astra 1.7DTI 2000 godište prešla 210000km. što je prava kilometraža.
Od pre dva tri meseca počela je da se pali signalna lampica u obliku kompresora rekao bih, i to samo ponekad i na kratko.
Propratni zvučni efekat je znatno "bučniji" rad motora koje liči na klaparanje i smanjena snaga motora.
najčešće se dešava prilikom kretanja unapred i unazad a veoma retko u vožnji i opet pri promeni brzina najčešće.
Pre neki dan se u vožnji pojavila signalizacija i auto se ugasio u toku vožnje. Posle ponovnog paljenja signalizacija nestala i bez problema dalje vozim. Auto održavam u Autoservisu Kalibra Šimanovci gde su na malom servisu očitali grešku 216(A) koju su i obrisali sa kompjutera i rekli da dalje pratim šta se dešava. Posle par dana opet isto. Ono što sam mogao da primetim kao vozač je da se "kvar" pojavio od kada se pojavio EuroDizel5.
Mogu da napomenem da se učestalije pojavljuje kada promenim benzinsku pumpu. Recimo da se manje dešava kada sipam na Zmajevima, Dejtoni a više na OMVu. Izvinjavam se na dužem opisu ali mislim da je neophodno. Čitao sam da je Euro Dizel 5 suviše suv zbog manjka sumpora ako je to uopšte u pitanju.
Šta dalje da radim... Auto i dalje vozim. Ako je gorivo dali bi neki aditiv rešio problem.
Laički kao da je do dotoka goriva ili struje. Unapred Hvala.

Vrh

Tema posta: Re: Astra 1.7 DTI (Y17DT) žuta lampica upozorenja
PostPoslato: 06 Nov 2009 13:33 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Dec 2008 00:52
Ime: rados
Opel: zafira B 1.9 120ps.
ako imas filter cestica mozda se zaprljao, od njega hoce da se upali ta zuta lampica zbog loseg sagorevanja dizela. auto se cuje bucnije a obrtaji su ti normalni? jel ti skace potrosnja kada se to desava? ako se to desava onda ti je filter cestica u pitanju.

Vrh

Tema posta: Re: Astra 1.7 DTI (Y17DT) žuta lampica upozorenja
PostPoslato: 06 Nov 2009 14:08 
1st Gear

Pridružio se: 05 Nov 2009 17:40
Ime: Bratislav
Opel: Astra 1.7DTI (Y17DT)
Potrošnju nemogu da znam jer to traje par sekundi a nemam na tabli trenutnu potrošnju.
Na obrtaje nisam obratio pažnju (traje po par sekundi) a ja nisam skoncentrisan na to.
Mogiće da je neki filter. Kako se on zove drugačije da nije EGR. Inače se auto ponekad "davi"
kada se da gas pa onda proguta i povuče kako treba ili mnogo bolje.
Malo pre sam se čuo sa ovima iz servisa Kalibre koji kažu da i dalje vozim, pratim šta se dešava
i da će prvi korak biti neki senzor na radilici.
Sve može samo da nije pumpa ili ona elektronika na njoj. Čuo sam da servis košta oko 500e.
Nedaj bože.
Inače se svima izvinjavam jer sam kao neiskusan član, za sada, postavio isto pitanje na dva mesta misleći
da je jedno od njih zaključano.
viewtopic.php?f=28&t=715&start=330
ili Pitajte "astru" sve u vezi Astre. Pa dajte savet kako to da rešim to jest prebacim na jednu temu ili mesto...
Nekako mi se čini da je ovo mesto bolje. Još jednom izvinjenje. Inače je priča na samom početku kao i ovde.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]