Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 16 Jun 2025 21:03

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem s paljenjem Astra H
PostPoslato: 18 Feb 2022 17:29 
1st Gear

Pridružio se: 11 Maj 2021 23:35
Ime: Marko
Opel: Astra H 1.9 GTC
Pozdrav opelaši. Imam Astru H GTC 150 konja 2005. Elem problem je sledeći, dešava se da auto nekad neće da upali iz prve već vergla, vergla i onda upali. Posle toga pali normalno. Curelo je gorivo sa pumpe i crevo od filtera nije valjalo, pumpa remotovana kod Ristovića u Umci, crevo zamenio sam, sve kako treba, ne pušta više gorivo ne smrdi, ali i dalje ne pali iz prve. Razmišljam o filteru za gorivo. Dijagnostika ne daje nikakve greške vezane za paljenje niti dovod goriva, pritisak ili slično. Kompresija je dobra.

Vrh

Tema posta: Re: Problem s paljenjem Astra H
PostPoslato: 18 Feb 2022 18:55 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2012 21:57
Ime: Slobodan - Bobi
Opel: Vectra 2.0 DI (82 to 110 HP) & VW Passat CC - 170 to 205 HP
Kakva je temperatura motora kad tesko upali ?

viewtopic.php?f=139&t=39869

Vrh

Tema posta: Re: Problem s paljenjem Astra H
PostPoslato: 05 Jul 2024 15:30 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jan 2015 00:21
Ime: Sasa
Opel: Opel Vektra B 2.0 dti 100 edition serija restajling
Pozdrav svima.. Imam problem sa paljenjem Astra H 1.7 cdti 74kw.
Ovaj problem me prati vec neko vreme samo je bilo povremeno pa nisam mnogo obracao paznju na to ali od skoro je postao jako dosadan posle svake duze voznje kad auto odstoji na parkingu duze od pola sata i kada hocu da ga upalim radi 5 do 10 sekundi i onda se ugasi i onda verglanje do besvesti.. dok upali . Posle paljenja nemam nikakvih problema..
A ako palim auto pre tih pola sata nemam problema.. takodje ujutro kad je hladan isto nema problema.

E sada sta je do sada uradjeno.. Majstor je rekao da su dizne 99 % ok rekao sam mu da kad skida dizne ( Bosh) da skine i Bosh pumpu i jos neki deo na kom je senzor pritiska nafte. ( ne znam kako se zove taj deo) .. Sve to je bilo kod Bosiste i ispostavilo se da je sve to 99% u ispravnom stanju i da nema potrebe za remont..
Onda je majstor isao dalje zamena senzora bregaste pa senzor radilice - Da ne zaboravim prvo sto smo zamenili pre svega je bio Regulator pritiska nafte na Bosh pumpi (nov) 18000din. Takodje skidan rezervoar provera sve ok.. ( Cak mi majstor kaze koliko je cist rezervoar da mogu supu da jedem iz njega :D )
Ali i dalje imam isti problem ugasi se posle 5-10-tak sekundi.. Voleo bih da mi neko pomogne ako je imao slicnih problema
E sada posle svih tih radova dobio sam nove probleme poceo da pali greske , kako stisnem po gasu upali gresku smirim malo gas ugasi gresku (zuta lampica auto sa kljucem) Kad sam reko majstoru za to.. odgovor je pa ne znam zasto sada pali greske.. I jos da dodam da mi sada antifriz promenio boju postao je dosta tamniji..
Znaci pomagajte ako znate do sada sam da majstoru oko 800e i nisam rasio kvar plus sam dobio jos problema..
Slika

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]