Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 04 Maj 2025 11:27

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Opel Astra G automatsko zakljucavanje vrata
PostPoslato: 01 Jun 2014 22:09 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
Pozdrav svima :postovanje: Kao sto naslov kaze, interesuje me da li je to moguce uopste na Astri G da se "aktivira" preko dijagnostike kao sto to moze na Astri H koliko sam cuo, ili da se uopste nekako namesti da radi kao kod nekih drugih automobila, a imaju to. :) Znaci ona fora da kada udjes u auto i ides tipa 12km/h i vise on ti odradi zakljucavanje vrata i ne mozes da ih otkljucas, tj. otvoris u voznji sve dok ne stanes ili ti brzina padne ispod odredjene brzine gde se zakljucavaju vrata i sl. Ima fora sad koja bi trebalo da postoji na svakoj Astri G da kada se pritisne onaj "pipak" da ga tako nazovem koji izlazi na svakim vratima ili se spusta u zavisnosti od otkljucanosti auta, e kada se taj pipak pritisne na vozacevim vratima iznutra, on odradi zakljucavanje svih vrata i ne moze nijedna da se otvore sve dok opet rucno ne dignemo taj pipak i onda ce se otvoriti sva vrata. Mislim, mozda je ova "fora" znana mnogima, ali isti taj fazon da bude, samo da mi on to odradi automatski kada idem odredjenom brzinom, a ne ja to rucno da radim svaki put kada udjem u auto i posle kada stanem i jednom povucem bravu da on otkljuca, ili tipa kad kilometraza padne ispod 5km/h naprimer da mi ih opet otkljuca :)
Nista ovo nije bitno i da ne mogu bez toga, nego cisto informativno i da ne bude tipa, "sta ce ti to" i slicno, zanima me samo da li moze kao sto moze kod nekih drugih i na kom principu bi se moglo odradi drugacije ako ne bi moglo putem dijagnostike :) Mozda eto informativno zanima jos nekog, a ako postoji sansa da se odradi, sto da ne. Interesantno za nekoga, za nekoga ne :)
Pozdrav :) :ok: :ots:

Vrh

Tema posta: Re: Opel Astra G automatsko zakljucavanje vrata
PostPoslato: 02 Jun 2014 00:56 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Mar 2014 23:11
Ime: Marko
Opel: Opel Corsa D
Kod mene na Corsi se sama zakljucavaju ali uvek mogu u voznji da ih otvorim na kvaku. A onaj spolja ne moze ni kad stanem.

Vrh

Tema posta: Re: Opel Astra G automatsko zakljucavanje vrata
PostPoslato: 02 Jun 2014 11:00 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
Da, lepo je to, samo sto ti vozis Corsu D koja je minimum 2006 godiste ili vece i koja je po godistu i ovako razvijanju da tako kazem u rangu Astre H, a ne Astre G, tako da mogu i da preformulisem pitanje - 'Kako da radi automatsko zakljucavanje vrata kao na Astri H/Corsi D', a ostalo je vec napisano u prvom postu. Pozdrav :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]