Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 07 Maj 2025 15:53

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: astra g 1,7cdti
PostPoslato: 10 Feb 2014 20:40 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2014 14:49
Ime: Rade
Opel: astra g 1,7cdti
auto je astra g 1,7cdti(isuzu motor) 2008 godiste, presla 130000(prava kilometraza),kupio sam skoro, tako da zbog raznoraznih obaveza prvenstveno posla nisam bas stigao da se provozam, auto ide dobro, vuce uzbrdo, radi mirno, bez ikakvih trzaja ili smetnji,ne dimi, juce krenem na auto put, pa ko velim da ga malo produvam, kad ono, auto bez ikakvih problema dodje do 135 km/h i ni kilometar vise, obrtaji na 3000, papucica gasa do poda,ali nista se ne desava, smanjim malo gas pa prebacim u 4 da ga malo zaletim, bez problema do 110 km/h i to je to, obrtaji takodje do 3000 i nista vise,ista prica i sa 3 brzinom do 70 km, nikakva lampica nije se upalila, na instrument tabli. Vec sam zakazao za cetvrtak kod majstora u auto kuci Brajic u Rakovici,rekose da je to mehanicki kvar,pominjali su klapnu ili ventil turbine, ali ja ko velim da pitam mozda je neko imao slicne probleme.
Pozdrav i Hvala

Vrh

Tema posta: Re: astra g 1,7cdti
PostPoslato: 10 Feb 2014 23:29 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
Imali su ljudi ovde takve neke slicne probleme, mozda nije isti motor, ali je sigurno da je uzrok isti. Probaj sa Search opcijom da nadjes ili pogledaj u ovim temama, mozda nadjes nesto:

viewtopic.php?f=139&t=26591&p=439448&hilit=na+3000+obrtaja#p439448

viewtopic.php?f=146&t=26185&p=434279&hilit=na+3000+obrtaja#p434279

Pozdrav :)

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2014 21:08 
1st Gear
Korisnikov avatar

da dopunim temu, kod brajica nisu na dijagnostici ustanovili nikakvu gresku, pregledali sva creva, klapnu,ocistili map ili maf senzor (nisam ih dobro razumeo)koji je kazu bio dosta zaprljan,(cudno im je sto nije nista pokazivao na dijagnostici i nije palio lampicu) ,pored toga nameravali su da zamene ventil pritiska turbine, koji trenutno nisu imali,a na koji najvise sumnjaju. Zbog obaveza i praznika uzeo sam vozilo i provozao ga sve je u najboljem redu, prima gas ide i preko 3000 obrtaja, sve izgleda ok, nakon 15 minuta voznje, opet se vraca na staro. Parkiram vozilo zavrsavam neke poslove i krecem, opet ga probam opet sve u redu. Nisam presao neku kilometrazu, ali ovih dana nameravam, pa cu videti sta ce se jos desavati, ali cini mi se da mi zamena ventila ne gine.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2014 22:48 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2012 04:57
Ime: Dusko
Opel: Astra G 2.0 DTI, Corsa D 1.2
Motor ti je u safe modu.
'ajd' odradi kućnu dijagnostiku pa javi da li ti je nešto javio komp viewtopic.php?f=147&t=5150 :ok:

Poslednji put menjao civid dana 14 Feb 2014 22:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2014 22:49 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2012 04:57
Ime: Dusko
Opel: Astra G 2.0 DTI, Corsa D 1.2
Ups.
Brze ruke, spor forum i nedostatak strpljenja. :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2014 14:40 
1st Gear
Korisnikov avatar

to je civid prvo sto sam uradio i nista nije izbacilo kao gresku ili meni ta ,,kucna,, varijanta dijagnostike ne radi,danas sam opet koristio auto, opet je sve u redu vuce ide dobro obrtaji ok, onda posle nekog vremena opet nije, pomislio sam da se kvar desava kada auto postigne radnu temperaturu (oba prethodna puta kada nije hteo da radi kako treba vozio sam vise od 15 minuta), ali evo sad sam se vratio kuci, auto je na nekim kracim relacijama postigao radnu temperaturu ali je radio bez problema 30 minuta koliko mi je trebalo da dodjem kuci a ja sam ga celim putem mucio.Sad dali moze da bude da je do spoljasnje temperature (neki senzor) jer se kad razmislim dobro ovaj problem javljao rano ujutro i uvece kada je spoljasnja temeperatura manja?

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2014 16:50 
1st Gear
Korisnikov avatar

danas uzeo auto sa popravke,nije u pitanju ventil turbine, vec jedno od vakum creva,(rekli su mi koje,nisam zapamtio,videcu ovih dana) pa cu napisati a videcu i kako ce se auto ponasati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]