Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 05 Maj 2025 00:05

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Astra H 1.4 2007 "iberlauf" ?
PostPoslato: 05 Feb 2012 11:04 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2011 12:55
Ime: Zoran
Opel: Astra J 1.7 COSMO , Fiat Seicento
Imao sam vrlo zanimljivu situaciju.Naime,pre neki dan,tacnije u Cetvrtak ujutro isteram makinu iz garaze,odem na posao,nekih 17 km,naravno bez ikakvih problema,kao i prethodnih godinu dana koliko sam vlasnik iste te makine.Krenem kuci nakon odradjenog radnog dana (spoljna temperatura oko -12 C) i nakon svega 3-4 predjena km pocne da se dimi i smrdi nesto iz predela motora.Stanem ja odmah,podignem haubu... i imao sam sta da vidim.Nadjem sipku od meraca ulja podignutu do pola,a motorni prostor sav isprskan od ulja.Konsultujem se sa majstorima iz jednog ovlastenog servisa u NS-u,vratim sipku i pravac u servis.Ostavim auto kod njih i u toku sutrasnjeg dana me obaveste iz servisa da je bio zapusen iberlauf,pa je zato pritisak iz motora izbacio merac...Zamenjen neki dihtung,dosuta litra ulja,i skrenuta mi je paznja da obratim paznju u narednom periodu...E sada pitam se da li je neko imao slican problem ili cuo za tako nesto i da li je to uobicajena pojava?Inace auto ima predjenih 105 tkm.

Vrh

Tema posta: Re: Astra H 1.4 2007 "iberlauf" ?
PostPoslato: 05 Feb 2012 12:20 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Garaza: pogledaj
Uobicajena pojava na hladnim temperaturama, zbog kondenzacije koja zaledi u crevu oduska uljnih para stvori se cep, pa dodje do povecanja pritiska u karteru, e sad ili se desi da izbije merac, ili probiju semerinzi na radilici, kako se kome zalomi :D
Treba pregledati crevo, i po potrebi ocistiti :ok:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]