Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 05 Maj 2025 02:30

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Opel astra h osnovna pitanja???
PostPoslato: 27 Okt 2011 23:43 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2011 00:02
Ime: Nikola
Opel: Astra h 1.7 cdti i Astra G 1.7 dti
Garaza: pogledaj
Evo ovako imam nekoliko pitanja o datom modelu...
Ovako imam astru h 2005 i moje prvo pitanje je vezano za trap, kako da znam kada je trap pri kraju (215 45 17 je dimenzija gume, rekli mi da gume uticu na sam trap :shock:)
Moje drugo pitanje je vezano za turbinu, kako znati da ona ne radi svoj posao tj da je pri kraju?
Mozda ce neko da se smeje zbog pitanja, ali stvarno malo toga znam o tome a posto je auto licno moj ne bi zeleo da mi na brzinu propadne :postovanje:
P.S svake dodatne informacije o osnovnim stvarima su dobro dosle :ots: :postovanje:

Vrh

Tema posta: Re: Opel astra h osnovna pitanja???
PostPoslato: 28 Okt 2011 00:37 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2010 21:29
Ime: Goran
Opel: Vectra B 2.0 DTI
Jeste da imas dosta nizak profil guma sto svakako utice da brze stradaju delovi trapa po ovim nasim putevima.Stoga ti ne preporucujem da mnogo silazis sa asfalta...Kako moze trap da ti propadne?Trap je sacinjen od dosta delova koji sacinjavaju prednji ili zadnji trap i ne mogu oni svi odjednom da stradaju.Ako ti nista ne lupka po neravninama,bilo napred ili pozadi,onda je sve u redu s trapom i nemas razloga za brigu,samo vozi.Turbina kad ne radi to ces takodje sigurno primetiti ali to ne strada svaki dan.Sto se turbine tice dobro je da posle malo duze voznje ostavis da malo auto radi u leru pre gasenja 30-60 sec.to ce joj dosta produziti vek.U svakom slucaju vidim mlad si decko samo bih ti preporucio da auto ne teras u mnogo velike obrtaje jer nijedan dizel ne voli izivljavanje.Uostalom kako ga vozis i odrzavas,tako ces ga i imati sto kaze nas narod :ziveli:

Vrh

Tema posta: Re: Opel astra h osnovna pitanja???
PostPoslato: 28 Okt 2011 00:43 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2011 00:02
Ime: Nikola
Opel: Astra h 1.7 cdti i Astra G 1.7 dti
Garaza: pogledaj
laraisara je napisao:
Jeste da imas dosta nizak profil guma sto svakako utice da brze stradaju delovi trapa po ovim nasim putevima.Stoga ti ne preporucujem da mnogo silazis sa asfalta...Kako moze trap da ti propadne?Trap je sacinjen od dosta delova koji sacinjavaju prednji ili zadnji trap i ne mogu oni svi odjednom da stradaju.Ako ti nista ne lupka po neravninama,bilo napred ili pozadi,onda je sve u redu s trapom i nemas razloga za brigu,samo vozi.Turbina kad ne radi to ces takodje sigurno primetiti ali to ne strada svaki dan.Sto se turbine tice dobro je da posle malo duze voznje ostavis da malo auto radi u leru pre gasenja 30-60 sec.to ce joj dosta produziti vek.U svakom slucaju vidim mlad si decko samo bih ti preporucio da auto ne teras u mnogo velike obrtaje jer nijedan dizel ne voli izivljavanje.Uostalom kako ga vozis i odrzavas,tako ces ga i imati sto kaze nas narod :ziveli:

Hvala ti puno :postovanje:
Sto se tice voznje ne silim ga, naravno po neki put ga nagazim do nekih 4000 obrtaja ali ne cesto... a to da se ostavi auto na leru da radi neki 60 sek to mi je reko i predhodni vlasnik tako da od kad je kod mene posle voznje uvek ga ostavim da radi u leru nekih sezdesetak sek... :ots: :ok:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]