Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 03 Maj 2025 22:51

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Debilan i degenerican kvar
PostPoslato: 17 Avg 2015 21:31 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2006 22:23
Ime: aleksandar
Opel: astra f 1.8 16v
Ne znam kako da ga drugacije nazovem...
astra 95 sa 1.8 motorom na kome je pre par hiljada uradjen veliki servis i svaki deo zamenjen koje je bio los sto se tice motora(svecice,kablovi,filteri,ulja,spaneri, kaisevi i razne sitnice)ociscen protokomer,klapna gasa i slicno.
Od pocetka kad sam je uzeo povremeno se na gasenju motor javljalo da odradi par taktova,slicno onom kao kad je gorivo lose i ima vode,posle toga se ugasi.Ne stalno ali povremeno.
U poslednje vreme sve cesce i cesce,da bi posle takvog rada bilo nemoguce upaliti auto.
Zamenio pumpu za gorivo i rele pumpe misleci da je do nje nesto, ali nije.
Danas sam je vozio po gradu i preso preko 100 km,nije se tako ponasala sve dok nisam svratio do majstora da je nakacim na dijagnostiku i vidim sta kaze.Greske nema ali na blinkanje pokazuje 112 i 113,sto ukazuje na problem sa kljucem.Imam imobilajzer ali su kljucevi kopije i takva je dosla kod mene.200 PUTA SMO JE PALILI I GASILI,VOZILI TAMO VAMO I PONEKAD SE DESI GORE POMENUTO I NEMA dalje.Skinemo klemu i pali posle iz prve,na te nenormalne taktove iskljucim konektor za dizne i dalje radi,iskljucim konektor senzora radilice isto radi,konektor bregaste ponovo isto,skinemo struju sa bobine radi i dalje,kjluc izvadjen iz brave auto tandrce i kad das gas okrene normalnih par krugova i ugasi se.Ponovno palenje nije moguce... dok se klema ne skine.
Sta moze da bude stvarno vise nemam pojima,ako je imao neko slican problem neka pomaze...

Da napomenem kodirani kljuc nemam imam dva koja su ona sto se narezu neka italijanska marka,ne vidim da ima u njemu nesto sem plastike i metala tako da ne verujem da je do njih,na oba se ponasa isto,imam neki alarm ali sa demontiranom bazom auto se pali...mislim da i nije u funkciji i kad skinemo prsten sa brave i raskacimo ga auto moze da se upali.

Vrh

Tema posta: Re: Debilan i degenerican kvar
PostPoslato: 21 Dec 2015 21:47 
4th Gear
Korisnikov avatar

Do pre neki dan je radila normalno bez trunke zezanja...opet se pojavilo da nece da pali.Na reset odnosno skidanje klema pali,danas i juce sam probao i nece.
Zna li neko kako i da li moze da se imobilajzer eliminise skroz jer jedino mi to sad pada napamet da je do kljuca i koda jer nema informaciju pumpa.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2015 16:51 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Sep 2015 11:18
Ime: petarcupovic
Opel: astra 2.0 dti
Tu je imobilajzer već isključen inače ne bih upalila nikad sa tim ključevima što imaš

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2015 19:40 
4th Gear
Korisnikov avatar

Jutros sam probao da je upalim i nema struju na pumpi,cujem rele da odradi ali zvuk pumpe nema,skidao sam je prekljuce i radila je...stvarno me nervira sta moze biti

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]