Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 04 Maj 2025 12:36

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Astra G problem sa kocnicama
PostPoslato: 26 Sep 2014 23:29 
1st Gear

Pridružio se: 21 Sep 2014 00:39
Ime: Boris
Opel: Astra G 1.6 16v
Imam problem sa kocnicama! Tvrda je pedala kocnice, kad upalim auto ona malo propadne. Zamenjene su plocice i stavljene nove pakne, ali auto i dalje lose koci. Kada se naglo koci on usporava i tek pri samom zaustavljanju pali abs i malo blokira. Pa me interesuje da li je neko imao ovakav problem i sta bi moglo biti?

Vrh

Tema posta: Re: Astra G problem sa kocnicama
PostPoslato: 27 Sep 2014 00:45 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
Pedala kocnice i jeste tvrda dok ne upalis auto, a kad upalis ona omeksa i malo propadne, normalno je, tj. ako drzis na kocnicu i kad upalis auto, osetis kako omeksa i malo propadne, ali ako krenes da drukas nogom kocnicu, videces da ona ostaje tu gde jeste, samo sto je sada meka, jer je motor startovan.

Kad' su zamenjene plocice, je l' je prekontrolisan nivo ulja u posudi za kocnice? Ako je on na normalnom nivou gde treba, tj. i ako i sada stoji gde treba, onda moguce da ima vazduha u sistemu, pa ti lose koci. Onda bi valjalo da se izbaci vazduh iz sistema, jer mozda on stvara problem, pa ti lose koci, jer ne sme lose da koci, niti se sme igrati sa takvim stvarima, ABS mora da pali od trenutka kad ga nabodes da kocnicu, a ne kad si maltene stao, tad je vec kasno, tako da proveravaj to sto pre, odi kod nekog normalnog majstora da ti proveri ulje, kako pumpa odradjuje posao i obavezno da se proveri vazduh u sistemu i naravno ukoliko ga ima da se izbaci napolje, jer sa novim plocicama i diskovima auto mora da kove u mesto ;) Pozdrav :ots:

Vrh

Tema posta: Re: Astra G problem sa kocnicama
PostPoslato: 27 Sep 2014 15:43 
1st Gear

Pridružio se: 21 Sep 2014 00:39
Ime: Boris
Opel: Astra G 1.6 16v
Hvala za odgovor. Nivo ulja u posudi je na normalnom nivou i pre i posle zamene plocica. Vazduh u sistemu sam prvo proveravao i nema ga, izliftirana su sva cetiri tocka. Ali ja i dalje imam problem da lose koci. Da li je neko imao problem sa servom od kocnica i kakvi su simptomi? Sumnjam na servo ili na glavni kocioni. Pozdrav.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]