Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 05 Maj 2025 01:38

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: astra g-grejanje kabine
PostPoslato: 21 Nov 2011 21:34 
1st Gear

Pridružio se: 12 Jul 2010 14:12
Ime: mika
Opel: astra 1.7 dti
Da li neko zna kako izgleda uredjaj koji regulise protok spoljneg vazduha u kabinu?Znam da se nalazi ispod kasete na suvozacevoj strani, a aktivira se sa centralne konzole pomocu tastera sa polukruznom strelicom.Zapravo potrban mi je pravi naziv i po mogucnosti slika kako bih znao sta da trazim.Hvala! :ots1:

Vrh

Tema posta: Re: astra g-grejanje kabine
PostPoslato: 21 Nov 2011 22:09 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
Pa ne znam bas tacan naziv al ja sam to kod mene cistio pre nekoliko meseci kad sam menjao filter klime...Odvi 6 srafa TORX 20 sa suvozaceve strane i izvuces onu kasetu za sitnice celu napolje...Pravo ispred tebe u gornjem delu se nalazi crni okrugli deo u kome se nalazi vetilator....Videces ga po tome sto u nega ulaze zice za napajanje ventilatora....Aaaa sad sam se setio zove se ventilator za recikulaciju vazduha u kabini...Sluzi da ti spoljasnji vazduh ne ulazi u auto i npr. sad zimi ukljucis ga da ti brze zagreje auto....A sto pitas za njega???Jel neki kvar u njemu?Lako se prepozna...Odma desno od filtera za klimu...Ako ti nije hitno surtra cu da ti slikam jer sad kukam sa telefona komp mi na popravku pa sutra stize...Sutra oko 2h ti saljem sliku....

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011 22:17 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2011 18:43
Ime: Nenad
Opel: astra h 1.9 cdti
O toj temi je dosta pisano . Malo potrazi pomocu pretrage. Mislim da za astru g ima dva modela.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011 23:06 
1st Gear

Aca_KS je napisao:
Pa ne znam bas tacan naziv al ja sam to kod mene cistio pre nekoliko meseci kad sam menjao filter klime...Odvi 6 srafa TORX 20 sa suvozaceve strane i izvuces onu kasetu za sitnice celu napolje...Pravo ispred tebe u gornjem delu se nalazi crni okrugli deo u kome se nalazi vetilator....Videces ga po tome sto u nega ulaze zice za napajanje ventilatora....Aaaa sad sam se setio zove se ventilator za recikulaciju vazduha u kabini...Sluzi da ti spoljasnji vazduh ne ulazi u auto i npr. sad zimi ukljucis ga da ti brze zagreje auto....A sto pitas za njega???Jel neki kvar u njemu?Lako se prepozna...Odma desno od filtera za klimu...Ako ti nije hitno surtra cu da ti slikam jer sad kukam sa telefona komp mi na popravku pa sutra stize...Sutra oko 2h ti saljem sliku....

ok, slazem se,hvala ti.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011 15:21 
5th Gear
Korisnikov avatar

Evo jedna slika!!!Nemam bas lepu,a sad me mrzi da slikam.... :banghead: Zove se Regulator(deo) za recirkulaciju vazduha u kabini....Nema bas pravilan naziv....U njemu ti se nalazi jedan ventilator koji se okrece kada pritisnes ono levo dugme od klime....Sluzi da spoljasnji vazduh ne ulazi u kabinu(primer:gasovi koji ispusta kamion kada ides iza njega da ti ne udju u kabinu ili moze jos da bude korisno sad zimi da ti grejanje ne greje spoljni vazduh pa da on ulazi jer tako sporije se zagreva vazduh u kabini,nego onaj iz kabine da greje i tako ga brze zagreje....Nadam se da sam malo pomogao....Ako bude trebalo jos nesto,kazi.... :ots:

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011 22:37 
1st Gear

Aca_KS je napisao:
Evo jedna slika!!!Nemam bas lepu,a sad me mrzi da slikam.... :banghead: Zove se Regulator(deo) za recirkulaciju vazduha u kabini....Nema bas pravilan naziv....U njemu ti se nalazi jedan ventilator koji se okrece kada pritisnes ono levo dugme od klime....Sluzi da spoljasnji vazduh ne ulazi u kabinu(primer:gasovi koji ispusta kamion kada ides iza njega da ti ne udju u kabinu ili moze jos da bude korisno sad zimi da ti grejanje ne greje spoljni vazduh pa da on ulazi jer tako sporije se zagreva vazduh u kabini,nego onaj iz kabine da greje i tako ga brze zagreje....Nadam se da sam malo pomogao....Ako bude trebalo jos nesto,kazi.... :ots:

Slika

hvala puno!

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011 23:31 
5th Gear
Korisnikov avatar

Nista bre...Tu smo da se pomazemo... :ots:

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2011 22:51 
1st Gear

da li je ovaj deo nezavisan od ventilatora, ti rece da si ga cistio pa predpostavljam da moze da se skine.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2011 20:53 
5th Gear
Korisnikov avatar

Moze!!!Ventilator ti se nalazi u ovom oklopu od plastike sa donje strane....Ja sam prvenstveno hteo da menjam filter klime sto sam i ucinio,al reko aj da vidim sta je ovo ovde i posle ustanovim da je to deo za recirkulaciju vazduha....Kad sam ga otvorio bilo je prasineeeeee.... :ots: Nije lose da se ponekad ocisti....Jer kad zamislim da udisem taj vazduh dodje mi da :banghead: ....

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 16:04 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2009 11:04
Ime: Milan
Opel: Astra G 1.7 DTI
Mnogo mi je slabo grejanje,znam da je veliki minus napolju ali promeno sam vise vozila pre ove astre i nikad nisam imao tih problema,zamenio sam termostat i opet isti slucaj.motor je 1.7 DTI,temperatura motora u gradskoj voznji ni posle 45 min se ne pomera,grejanje se oseca blago nakon 10 tak minuta ali nedovoljno.Ako bi ga turirao u mestu na 4000 - 5000 obrtaja nekih 10 tak minuta on bi postigao radnu temperaturu i tada bi grejanje bilo dobro ali to je bilo samo u slucaju testiranja otvaranja termostata u normalnoj voznji retko kada predjem 2000 obrtaja.E sad pitanje za vlasnike istog opela kakvo je njihovo iskustvo da li je to sa svim astrama sa tim dizel motorima ili da menjam radioator kabine,ili sta bi jos moglo da bude nisam pametan vise?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 21:10 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pa normalno je da zimi malo sporije zagreje vazduh,ali da 45 minuta cekam,to nikako nije.... :seci: Ja otprilike cekam sat vremena.... :ludilo2: :ludilo: :ludilo1: Salim se....Sacekam petnestak minuta ili ti 7,8 kilometara i onda greje kao :kotlic: ....A to sto si menjao termostat,ne znaci da si resio problem.....Moze da se desi da je i do njega kvar....Jer ako si uzeo neki nekvalitetniji,oce i od njega da bude....Koju si marku uzeo ako nije tajna? :": I mora da ti malo predje 2000 obrtaja....Ako vozis npr. 60km/h,vozi u trecoj brzini....To ti je nesto preko 2000 obrtaja da koliko toliko povecas gas,jer ti ako stalno drzis ispod 2000 obrtaja jos na ovom minusu,dignuce ti temperaturu tek za sat vremena.... :ok:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2012 23:10 
2nd Gear
Korisnikov avatar

pravo da ti kazem zaboravio sam koja je marka termostat ali je dobar jer nakon 40 tak minuta voznje otvorio sam haubu i pipnuo sam hladnjak bio je leden a motor vruc sto znaci da termostat funkcionise tj nije poslao rashladnu tecnost iz motora u hladnjak na hladjenje.Drugo, ne kazem da ne greje uopste, posle 10 tak km i kod mene greje ali nije kao u ostalim automobilima ili kada me neki kolega poveze drugim kolima prica je sasvim druga,nego eto ajde hteo sam da vidim kod ostalih dizel astri kakva je situacija. A zanima me pokazivac temperature motora mrda li uopste ?? :P

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012 13:17 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2008 19:18
Opel: Insignia 2.0 cdti / Corsa B 1.2i
kod mene je ovakva prica... nisam se ugrejao u ovom autu.nije mi jasno da posle 25 minuta rada u garazi i turiranja temperatura na istrument tabli stoji ovako

Slika

hladnjak topao ,crevo od termostata jedva da se oseca mlako do krivine, a iza krivine hladno.ostala creva hladna a u expanzivni sud ide vruca voda.
ima li kakvo objasnjenje ? jel u redu ili nije ?

Poslednji put menjao Acika dana 03 Feb 2012 15:01, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012 14:23 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Kod tebe mislim da su upitanju 2 mogucnosti: I) Pokazivac temperature rashladne tecnosti neispravan, II) Pod uslovom da je pokazivac temperature tacan onda ti nevalja termostat tj u otvoren je polozaju ostao zaglavljen jer je hladnjak topao a on moze da bude topao samo kada temperatura motora predje 90 tak stepeni kada bi termostat trebao da otvori vrucu vodu koja se nalazi oko motora u hladnjak na hladjenje.
Pre mislim da je druga opcija u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012 15:02 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2008 19:18
Opel: Insignia 2.0 cdti / Corsa B 1.2i
ako nesto znaci ovo ..kada sam u toku rada motora skinuo kabl od davaca koji stoji iznad termostata, ventilator se ukljucio ..normalno ili ne ??

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012 15:10 
2nd Gear
Korisnikov avatar

ne znam, na to ce mozda neko iskusniji da da odgovor .

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2012 15:17 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2011 18:43
Ime: Nenad
Opel: astra h 1.9 cdti
Evo da i ja upotpunim temu. Imam astru 1.7 dti 2001. Ja sam sa njom presao preko 65000 km u poslednje dve godine. Nisam imao vecih problema, a sto se tice grejanja motora, meni se ventilator hladnjaka upalio samo dva puta, a i to su bili ekstremni uslovi (Grcka +36, voznja uzbrdo u drugoj). Samo tada je dostigao 92 stepena i upalio ventilator. Inace i kod mene sporo dize temperaturu.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2012 23:21 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2011 01:20
Opel: Astra 2.0 dti 16v
Kako se skida taj deo za recirkulaciju ? Kod mene je ona klapna unutra izgleda pukla .

Ovako izgleda kad radi http://www.youtube.com/watch?v=Rx_7TQwZ ... re=related

Kao da nema snage da zadrzi klapnu u tom polozaju.

Mislio sam da skinem sve to pa da probam nesto da namestim.

Jel neko imao ovakav problem?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]