Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 18 Jul 2025 12:12

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Prenos auta druga opstina
PostPoslato: 25 Jan 2014 00:11 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2012 21:01
Ime: Borko
Opel: corsa 1.7 dti
Pozdrav drugari,imam pitanje pa neka neko pomogne. :postovanje:
Ovako napravio sam neku kombinaciju da zamenim auto i da doplatim.Auto koji uzimam je iz druge opstine na drugim tablama, registrovan do decembra 2014 god.ja bih otisao sa mojim autom do njega da obavimo trampu,ali bi auto omah preneo na mene da se posle ne cimam oko toga,koja je procedura?Jel prvo odjavljujemo auto u sup,pa posle poreska uprav,pa sklopimo kupoprodajni ugovor?Ako on odjavi auto oni uzimaju saobracajnu i tablice,kako da vratim auto do kuce,a registracija vazi,da vozim bez tablica :D .U sustina koja je celokupna procedura kada se ovako nesto radi,jel navodim sumu koja je doplacena za auto u kupoprodajni ugovor ili sta vec?Prvi put radim ovo pa da ne zabrljam nesto.

Vrh

Tema posta: Re: Prenos auta druga opstina
PostPoslato: 25 Jan 2014 01:41 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2007 21:23
Ime: Milos
Opel: Skoda Superb 1.8TFSI,Vectra C 2.2DTI,Pajero Big foot itd
Garaza: pogledaj
Prvo sastavite kupoprodajni i overite ga u sudu napr. Zatim u poresku upravu da platite prenos a posle u sup da odjavis tablice i izvadis probne sa kojima ces da dovezes auto kuci. U kupoprodajnom stavljas cifru tipa 10.000 din da te ne bi odrali sa taksama.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2014 02:25 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
Garaza: pogledaj
a mozes i da uradis kupoprodajni, nadjes agenciju ostavis im punomoc da u tvoje ime odjave auto.

Sednes u kola, doteras ih kuci, kurirskom sluzbom posaljes tablice i dokumenta agenciji, kad ti sve zavrse vrate ti papire i to je to.

Trosis manje vremena i usluga agencije je barem duplo jeftinija nego da vadis probne tablice :P

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2014 05:48 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2012 17:02
Ime: miroslav
Opel: rekord e 1.8s astra f 1.4nv
Ne budi lud.samo odradi kupo prodajni,i vozi do isteka reg. Ne pravi kazne,casti coveka i bice ok.za 3 god sam 4 auta ízmenjo sve na mene prevodio,ako ste ljudi dogovoricete se

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2014 09:22 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2012 21:01
Ime: Borko
Opel: corsa 1.7 dti
Ne znam kakva je procedura za probne table,jel ima razlike u ceni kada je auto u registraciji,i kada nije registrovan auto?

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2014 09:54 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2012 18:38
Ime: dusan
Opel: kadet e karavan 1.6d 3v
kao sto je rekao kalibrica ti je naj jednostavnije , i u tvom SUPu placas samo nove table i saobracajnu koja ti vazi / registracija / do isteka kao na starim tablama.

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2014 01:54 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Mar 2007 23:25
Ime: Filip
Opel: Astra GTC 1.6 Sport
prodao sam mom kumu auto, on je u drugom opstini, novi sad/kikinda, odvezao on auto za kikindu, skinuo table, napravio kupoprodjni ugovor, on overio 4 primerka u kikindi, posao sve to postom ( citaj autobusom ), ja opet overio kuporodajne ugovore ovde u novom sadu ( ovaj put sam samo overio moj potpis , otisao u poresku, paltio nekih 20.000 porez u njegovo ime, otisao u sup, odjavio tablice, poslao opet sve papire za ki, on tamo platio novu saobracajnu i novu nalepnicu i tablice i to je to... to je bilo u junu-julu-avgustu nemam pojma i opet mu je vazila registracija do decembra... mogli smo i za svu papirologiju osim kupoprodajnog ugovora da ovastimo agenciju, za nekih 1.000 do 2.000 dinara...

suma sumarum, nemas nikakvih dodatnih troskova u odnosu na one kada bi cekao da ti istekne registracija...

cisto da ti opet skrenem paznju moze prodavac da overi svoje potpise u svojoj opstini, a ti svoje u svojoj, nema potrebe da fizicki budete jedan pored drugog... i da mi nismo radili ugovor u 4 ( 5-6 / ostaje po jedan tamo gde se overava potpis ) primerka, vec samo u dva odnosno jedan za porez, drugi za sup, nama licno nisu trebali medjusobni potpisi, tako da ih nismo radili...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]