Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 04 Maj 2025 00:28

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Registracija motora
PostPoslato: 22 Nov 2012 18:48 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2008 22:25
Ime: Влада
Opel: Југо 1.5, 1.1, астра г
Evo ovako, po starom zakonu svi motori do 50cc su se registrovali trajno, sad moraju svake godine. E sad mene konkretno interesuje BT50, neko kaze on se vozi sa "A" a neko da moze i sa "B" tj AM (sa novom plastificiranom vozackom) tj. PSP kao i do sada. Vidjao sam ih registrovane i na bele tablice i na zute, to mi nije jasno. Neko kaze da kad se prvi put registruje motor sta se tada upise tako mora svaki naredni put (znaci ako se pre 10 godina recimo registrovao na tadasnje "A" mora i sad po novom na "A", ili ako se registrovao trajno kao bicikl sa motorom sad moze na te zute i moze da se vozi sa AM tj. PSP. e ja lepo danas bio na dva tehnicka i u supu i oni kazu ako pise da je do 49cc u saobracajnoj onda moze da se vozi sa PSP. tj "AM" , a niko ne pominje na koje table ide.....ko nesto zna vise o tome neka se javi jer svako prica svoju pricu...unapred zahvalan :)

Edit: a najludje mi bilo kad sam pitao ovog na tehnickom kako proveravas kocnice na motoru ne ide valjda na valjke? A on se nasmeja i izvadi iz ormara neku kutiju, kaze sednem sa tobom na motor vezem se plasticnom debljom vezicom za tebe i drzim ovu kutiju, ti ga izvuces 1-2-3 i zakocis naglo i ta kutija se cimne i ocita kako koci :D reko i zavrsimo u kanalu i ti i ja i motor i kutija :ludilo:

Vrh

Tema posta: Re: Registracija motora
PostPoslato: 23 Nov 2012 09:38 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2011 20:20
Ime: Igor
Opel: Rekord 2.0 S
Garaza: pogledaj
imas katalog za motore kao i za automobile, kako ja znam BT ti je 50 ccm kao i T15 i to se registruje na veliku tablicu i vozi se na A kategoriju. Ali tu u srbiji ljudi rade svasta podmladjivaju aute skidaju kubikazu kilovate itd... znaci ima svega i svacega :D a da kako se radi tehnicki na motoricu? Ides na valjke prvo prednji tocak se meri sila kocneja pa zadnje , gleda se signalizacija i to je to govorim iz licnih iskustva posto sam dosta tehnickih pregleda odradio to mi je radno mesto :D :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012 22:57 
4th Gear
Korisnikov avatar

Evo nasao sam tri koja su registrovana na zute table
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... tomos_btn/
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... s_bt_50_s/
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... mos_bt_50/
I evo ga ovaj naprimer sa velikim tablama koji je na "A" registrovan...
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... mos_bt_50/
E sad pitanje za tebe jer radis na tehnickom :) kad bih uzeo neki koji je registrovan na zute samo prevedem i opet dobijem zute na moje ime? A kad bih uzeo ovaj sa velikim naprimer morao bih opet na velike ili moze na zute? Jel to zavisi sta upisete na tehnickom? Da li je moped ili motocikl...od toga zavisi? Nista u supu samo od vas?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2012 00:43 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2011 20:20
Ime: Igor
Opel: Rekord 2.0 S
Garaza: pogledaj
Vidi drugar dobili smo dobis imamo listu koje vozilo kojom brzinom se krece,APN 4 razvija brzinu 47km/h i registruje se na veliku tablu.Tako da mi radimo po tom dopisu sto smo dobili iz MUP-a .a svaki tehinicki drugacije radi.Ali po meni treba godisnje da se reg.Jebem ja ovaj zakon .... Ja na tvom mestu ne bi uzimao ispod 125 posto svakako moras da reg.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2012 11:01 
4th Gear
Korisnikov avatar

Da, kapiram to i ja bih al' nemam "A". Zato me i interesuje da li moze BT na malu tablu da bih mogao sa "B" (AM) da vozim, jer me konkretno taj motor interesuje :) i na male kad je registrovan mora svake godine osiguranje da se placa to znam, samo mi je ovo bitno moze li i kako... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]