Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 07 Maj 2025 12:04

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Naplata stete od osiguranja!
PostPoslato: 14 Jan 2013 22:39 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
Garaza: pogledaj
Miki je vlasnik vulkanizerske radnje :P

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013 22:40 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Ahahahahaha daj neso ne zaj.ebavaj ljude, ovo im stvarno moze biti od pomoci, zahebama je stvar to osiguranje, sve sami lopovi :P

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013 22:46 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2012 18:36
Ime: Milos
Opel: Vectra B 1.8 16v
Hahahaha... Sta ti je iskrenost :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013 22:47 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
da,da,ja redovno kada idem prema prokuplju do merosine na svakom znaku je napisano "dunav osiguranje prevara" :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013 22:49 
4th Gear
Korisnikov avatar

Sto odma' ne rece Dunav... :D Neka matori, sam cu :D hahahaha

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013 22:50 
Iskusni Opeldžija

Malo sam bio ironican, al ajd sad :ludilo:

Posle Jezde i Dafine nas narod nikome ne veruje, al svakom je milo kad treba da naplati :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013 22:54 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2011 01:43
Ime: Dragan
Opel: astra f1.4
milos13 je napisao:
Dobro je, mogu onda da te pitam nesto... Recimo, tek sam sredio trap, kako ja njima da dokazem da sam ga razvalio kada sam lupio u bunar na putu? Ajde felna i guma, to je i vidljivo, ali ovo... :/

zoves policuju i kazes im da si upao u bunar pa da svrate da urade zapisnik,slikaju i tako to

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 18:13 
4th Gear
Korisnikov avatar

Sve je to lepo sa pandurima, prvo, dok dodju prodje dva sata, sve rade samo da te prodje volja za cekanjem, osim ako se kaze da ima povredjenih, a drugo dok naplatis stetu promenis tri automobila...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 18:20 
Iskusni Opeldžija

Rekoh ti vec, da ne bi cekao da promenis tri automobila dok naplatis stetu mozes da se javis meni i da sve zavrsimo u roku od par dana.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 18:30 
4th Gear
Korisnikov avatar

To je vec nesto drugo... Ako neko hoce da kupi neku sliku, od 600-700 eura, nek' se javi meni, imace popust

:ludilo: :ludilo: :ludilo:

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 20:48 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2008 21:22
Ime: Паја
Opel: Vectra B 2.0 DTI Krompirwagen 2002.
Garaza:
Ako nisi zvao policiju, ne mozes da uradis nista. Ako jesi, mozes sam sa zapisnikom i racunima u nadleznu instituciju za odrzavanje puteva gde si ostetio auto i da to sredis sa njima. Vreme za koje ces naplatiti stetu u direktnoj je zavisnosti sa tvojom ozbiljnoscu i poznavanjem materije. A mozes i sa Mikijem da se dogovoris da ti to odsljaka. Vrlo verovatno ce dobiti i vise para od tebe cak i kada odbije svoj procenat. :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 21:06 
4th Gear
Korisnikov avatar

Ma sad ok, da znam za sledeci put, posto nisam bas bio upucen da mogu sa pandurskim zapisnikom da naplatim stetu pre mesec dana sam dao iz svog dzepa zbog jbne rupe 20 000... Ali jbga, za sledeci put da znam...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 22:53 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Sep 2008 22:25
Ime: Tata
Opel: Seat
moze da se naplati....i to dobro...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 23:12 
Iskusni Opeldžija

Moze se naplatiti mnogo vise od pocepane gume, samo sto ljudi to ne znaju...evo neke statistike

62% građana ne zna u kojim slučajevima ima pravo na naknadu štete;
22% građana načelno zna kada ima pravo, ali ne poznaje postupak koji im omogućava da to svoje pravo ostvari;
15% građana zna svoje pravo i okvirno poznaje postupak, ali nema predstavu o tome koji iznos može da ostvari;
1% građana u celosti ostvari svoja prava.

Mnogo je toga sto moze da se naplati od osiguranja, vecina ljudi ne zna ali kada uzimate osiguranje prilikom registracije vi ne osiguravate svoj auto vec osiguravate sebe od autoodgovornosti i svaku nastalu stetu prilikom toga placa osiguranje. A osiguranje svog auta je kasko osiguranje, to je vec sasvim druga prica...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 23:35 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2011 23:13
Ime: Zeljko
Opel: Tražim
Ma ljudi naplaćuju polomljene telefone, pocepane farmerke a ne retko ljudi zapucaju direktno na UC da bi se konstatovalo istegnutnost vrata.

E sad, ja sam siguran da treba angažovati advokata ili agenciju odmah koja ima ovlašćenje sudskog veštaka ili kako se to već zove kako bi se izvukla dovoljna količina novca.

Sedim u kafani sa ženinim društvom i zadesi se lik pored mene koji radi u nekom osiguranju i onako on više pijan nego trezan oseća potrebu da mi se pokaže kao šmeker i ja ga pitam zašto prepolove isplatu ljudima od realne.
On mi kaže da im se više isplati da tako rade jer se mali % ljudi buni i gura sve do kraja već da se zadovolje isplaćenim.
Eto mi smo narod takav da smo navikli da nas ćuškaju i da mi ćutimo. Tužno je jer i tu nismo zaštićeni.

Mene je lik zakačio prilikom prestrojavanja, bukvalo mi ogulio farbu na braniku, ostavio trag farbe na faru i blago ulubio krilo.
E ja sam otišao i sve završio van osiguranja odmah po dobijanju zapisnika i za to sam potraživao od osiguranja 94.000 din preko agencije, dobio sam bukvalno 1/2 i onda sam ih utužio za ostatak i nakog godinu dana sam dobio i ostatak.

Moj savet. Nikako nemojte ići sami u osiguravajuća društva, ostavite to ljudima koji uzimaju % i dobićete više i posle njihovog % i mnogo lakše. Mene su samo pozvali nakon godinu dana i rekli da dođem po novac.
Nisam hteo da krpim ništa na kolima, branik sam ceo farbao, sve odradio i ostalo mi 350eur. Nisam išao u UC jer nisam za te kombinacije, ali i to može.

Ne znam samo šta se dešava sa dečijim sedištima. U uputstvu svakog sedišta piše da se posle sudara, iako sedište nije oštećeno mora zameniti. Da li se to priznaje ili ne, ne znam.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 23:54 
Iskusni Opeldžija

Zare u vecini nerazvijenih zemalja ili zemalja u razvoju se praktikuje ovakav vidi isplacivanja kao sto ti je doticni covek ispricao. Razlog tome je sto kod nas jos nisu zazivele posrednicke kompanije koje se time bave a cak i ako jesu nedovoljan broj ljudi zna za njih.

A i srpski inat je ponekad u pitanju, neko ne zeli da neko drugi zaradi preko njega pa taman ga to kostalo mnogo...

U normalnim zemljama se svako bavi svojim poslom a samo kod nas svi znaju sve i svi bi svime da se bave jbg...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013 23:56 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
zato nam i jeste takvo stanje u zemlji i nikada se nece promeniti jer smo ograniceni i pohlepni kao narod.

Sa jedne strane gledano, potpuno se slazem sa svim sto si napisao.
Opet sa druge gledano, svesno si napravio prevaru.

Opet kazem, takva nam je situacija. Da postoji red i zakon, prvo bi trebalo osasaviti to osiguravajuce drustvo sto su ti isplatili samo pola stete, pa posle agazovanja advokata ti isplatili ceo iznos.
Opet, da postoji zakon i tog advokata sto te zastupao bi debelo trebalo kazniti, pa cak i tebe...
Realno, sam si napisao da si uzeo zapisnik i sam popravio auto. Kako si opisao, majstoru nisi platio vise od 100 eura, a na kraju si uzeo 90 i kusur hiljada...

Jbg, u takvoj smo sredini da nam je u krvi da smo pohlepni. Malo je realnih ljudi, a jos manje ljudi koji hoce da pomognu. I taj ko ti pomogne na kraju ispadne budala :P

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013 01:25 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pa drugar je imao sličnu situaciju na mnogo skupljem autu i dobio je od istog osiguranja 26.000 dinara, stime što je je njegovo krilo puklo jer je plastično ili šta već.
Dečko je kalirao dosta jer je otišao i jednostavno mu neke stvari nisu priznali.

Glumio sam ja dosta puta Kalimera, ali ne više.
Za potvrdu procene sam čekao 2 meseca umesto 14 dana kako je po zakonu, kad sam nazvao inspekciju rekli su mi da idem u to osiguravajuće društvo i da ih zamolim.
Prvi deo para sam dobio posle 3 meseca, a ostatak za ravno godinu dana i to posle utuženja.
Nisam ni znao na koliko ide isprva, ali nisam ni pomislio da im vraćam pare posle godinu dana veruj mi.
Ne verujem da bi iko rekao, ne treba toliko daj mi manje.
Dok sam sedeo u toj agenciji bio je čovek kome to isto osiguranje neće da prizna kasko za auto koji je izgoreo.
I dok sam ja čekao novce svakodnevno sam gledao reklame tog osiguranja na TV-u, a moj ćale je potraživao pare od osiguranja jer ga je bus lupio dok je stajao i dobio je 15.000 dinara za 2 krila, branik i haubu jer je star auto. Na kraju smo vozili auto u njihov servis i 2 x smo reklamirali jer nije odrađeno kako treba.

Što se tiče moje "prevare i pohlepe" svi mi možemo da glumimo lažne moraliste, ali ne verujem da će iko da vrati kusur ukoliko mu ostane.
Da može da priča, da... Da vrati, ne.

p.s. Potraživano je 94.000dinara ali osiguravajuće društvo nije priznalo toliko, koliko sam advokata tog razumeo oni se i cenkaju sa njima.
Uzeto je manje, ne mnogo manje, a posle 3 sata čekanja policije na +40 stepeni, pa još odlaska u stanicu milicije jer njegov alkotest nije radio, pa i plaćanje taxija za ženu i bebu koja je bila u kolima jer je nehumano da i one čekaju, ne vraćam im ništa.
Samo mogu da promenim mesto tehničkog pregleda, što sam i uradio jer se izdaje polisa tog osiguranja sa kojim sam se ja natezao, a i ćale.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013 01:35 
Iskusni Opeldžija

Ma samo udri i izvuci sto vise, a nece ti dati vise nego sto ti pripada, to sigurno...

Zare, rekao si da gledas reklamu za to osiguranje dok ti pare leze kod njih, jednostavno svaka osiguravajuca kuca ima svoju specijalnost, jedni su dobri za zivotno osiguranje, drugi za osiguranje od autoodgovornosti, treci za imovinu, cetvrti za bisnis itd. Uvek treba znati sta kod koga treba uzeti i kakvu polisu praviti. S obzirom na to da prosecan gradjanin ne moze da se bavi desetinama i stotinama programa koje osiguravajuce kuce nude, najbolje je obratiti se brokerima koji ce uvek za klijenta napraviti najbolje moguce resenje, besplatno.

Ne pokusavam sad da reklamiram sebe ali jednostavno bilo bi lepo da ljudi znaju.

Zato se danas svaka firma bori za dobrog brokera, sto bolji broker bolji su finansijski saveti i samim tim je poslovanje firme bolje, a besplatno je.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013 11:09 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2011 21:56
Ime: Igor Pavlovic
Opel: Vectra B
Garaza:
Miki22 je napisao:
Moze se naplatiti mnogo vise od pocepane gume, samo sto ljudi to ne znaju...evo neke statistike

62% građana ne zna u kojim slučajevima ima pravo na naknadu štete;
22% građana načelno zna kada ima pravo, ali ne poznaje postupak koji im omogućava da to svoje pravo ostvari;
15% građana zna svoje pravo i okvirno poznaje postupak, ali nema predstavu o tome koji iznos može da ostvari;
1% građana u celosti ostvari svoja prava...

Pa ne bi bi bilo lose da neko ko poznaje materiju napise koje su to situacije kada ovih 62% moze izaci nezakinuto iz cele price. :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013 15:32 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2008 21:22
Ime: Паја
Opel: Vectra B 2.0 DTI Krompirwagen 2002.
Garaza:
Svi ste i u pravu, a opet i niste.
Prvo, steta nije samo ono sto je ucinjeno na automobilu, vec i ono sto se gubi dok automobil nije u funkciji, a to ovde niko ne uzima u obzir.
Drugo, ova zemlja je puna mastiljara koji ne rade nista, a uzimaju pare. Da se ta osiguranja debelo, ali jako debelo kaznjavaju, za prevare koje svakodnevno rade, ove agencije "za pomoc prilikom odstete" ne bi morale ni da postoje, pri tom ne mislim na Mikija, jer mu je to jedna od delatnosti, ali ima ljudi koji od toga zive. I u sustini, svi se oni znaju i svi su u dosluhu. :seci:
I jako dobro znam o cemu pricam, a dobar deo ljudi ovde zna i zasto to znam. :dzony: :D

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013 19:36 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
pre neki dan sam imao nezgodu,cekao sam zeleno na semaforu u koloni i covek udari u moj auto u branik i nabaci me napred na stila.
napred nema tragova stete,a nazad malo je posao branik sa veznim limom unutra,ogrebana boja na braniku...

dunav je procenio stetu na 10 radnih sati x 800 din + materijal.

interesuje me sledece: procenjena steta je izasla 100e. ja coveku trazim 70e na licu mesta i nije hteo da pristane nego je hteo preko osiguranja. koja je tu matematika?
jer osiguranje pokriva stetu a njega za nista ne terete?

obojica smo na alko testu bili negativni i auta su nam registrovana.

to je sto se tice materijalne stete.
kada je u pitanju nematerijalna steta,od subote imam bolove u vratnom delu. snimao sam vrat,prsljenovi su ok,ali doktori su mi rekli da imam "traumu misica vrata" kao posledica saobracajne nesrece,jer me je bas istesao iz gaca.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013 19:49 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2011 21:56
Ime: Igor Pavlovic
Opel: Vectra B
Garaza:
To je valjda poenta osiguranja od auto-odgovornosti. Sto bi ga teretilo osiguranje...?
Ici ce mu malus do dose.

Vrh

PostPoslato: 29 Jan 2013 22:26 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Sep 2008 22:25
Ime: Tata
Opel: Seat
pola vas ovde prica rekla kazala..

Bozo, njega ne terete iako je kriv, terete vozilo, po sistemu jedna steta, 50% premija naredne 2 ili 3 godine
dve stete po jednoj polisi, 100% premija od AO u naredne 2 ili 3 godine, i tri stete po jednoj polisi, polisa za narednu
registraciju ide 150% u naredne 2 ili tri godine ne sesam se tacno...

ako imas povrede, sakupi dokumentaciju i kuc kuc u Osiguranje tog krivca nezgode...

Naravno da Osiguranje ne placa vreme bez vozila ako se isto popravlja, osim ako ti to vozilo nije sredstvo rada (taxi),
kamion, kombi (kombi prevoznik) itd....

I na kraju Osiguranja ne prave tolike prevare koliko nasi "posteni" gradjani ojadjuju i sama Osiguranja..
U svakom Osiguranju postoji sektor provere steta, ali npr pojedina Osiguranja imaju i po 11000 steta godisnje po AK
i 11000 godisnje po AO (dakle 22000 steta), i sad sve to treba unutar samog osiguranja iskontorlisati da li je ili nije bilo prevare ka osiguranju po svakoj steti posebno...Zato i postoji rizik poslovanja....

ima tu jos dosta, ali i ja znam jako dobro o cemu pricam tako da....

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2013 00:03 
4th Gear
Korisnikov avatar

Ne znam koliko imaš vremena da doneseš papire o povredama, ali ja ti savetujem da ideš preko neke agencije i da se ne zezaš sa samim osig. društvom.
Znaju da budu jako bezobrazni, mom drugaru su rekli da se hauba iskrivila od rupa na putu, a ne od sudara.
Odeš kod agencije koja se time bavi oni islikaju auto, procene štetu i oni se zezaju sa osiguranjem, ti samo čekaš poziv da dođeš po pare.
Bilo je na TV-u pre nekih godinu dana o prevarama osiguranja i o povredama vrata jer se ona nikako ne mogu dokazati.
Bio primer za 4oro u kolima, izlažirali sudar i svo 4oro povrede vrata, 400.000 u najavi.
Ne znam da li ide krivična prijava prekršiocu ukoliko ima povređenih, to već nije ok ako stvarno nemaš povrede.

Sam odlučiš šta ćeš da radiš, ali uzimam im koliko možeš jer kao što sam već napisao svi oni zakidaju i pre će na sud nego pare da daju.
Jadna je država pa im se može.
Što je već napisano niko ti ne računa ni stres, ni izgubljeno vreme, ni vreme bez auta.
Najbolje da toga nema, ali ako se već desilo i Bogu hvala da si ti više manje ok... Gvožđe se ispravi, prefarba.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]