e ovako da i ja pokusam nesto da vam pomognem
dakle stigli su zvucnici

pa je bilo potrebno da se stave i odgovarajuce zive za njih posto ove opelove standardne ne zadovoljavaju.
e sada pocinjemo.
prvo je potrebno da se skine plastika izpod volana i to sa 2 torx strafa sa donje strane da bi se stiglo do snopa zica sto idu ka vratima,to je sa vozaceve strane a sa suvozaceve je potrebno samo skinuti kasetu.
dobro je da se kabal namaze uljem il vd40 i polako gurnuti u snop zica za to je potrebno dosta strpljenja. sa druge strane izvaditi dzek i skinuti zastitnu gumu sa dzeka i spicanglama sacekati da se vide zice i povlaciti ih.

u dzeku ima nekolik praznih pinova,tj ostavljeno mesto za spoj zaca,bar kod mene. uzeti i izbusiti rupu za1mm vecu nego sto je precnik kabla i kroz njih provuci zice,sve to na dzeku od auta.
posto je kod mene rupa u tapaciru nije bilo potrebno da se skida tapacir sa vrata mogao sam da radim kroz rupu za zvucnik.
ako treba skinuti tapacir sa vrata,redosled je sledeci.
skinuti plastiku u cosku gde je visokotonac tj za manuelno stelovanje retrovizora,polako poceti vuci ka autu sa gornje strane i izaci ce,ispod njega je jedan straf,
drugi je kroz rupu na tapaciru,treci je skriven ispod rucke za otvaranje vrata,skida se platika. i naravno 3 komada skroz sa donje strane,jos nekoliko zabica i tapacir je skinut.treba jos skinuti cistac prozora sa unutrasnje strane da bi izaso tapacir na gore.
skinuti dzek sa vrata i na istim mestima kao na dzeku na autu izbusiti rupe,paziti da se ne pogrese kad se spoje dzekovi.

vratiti dzek na mesto i tek onda provuci zice kroz rupe samo paziti da se ne ispreplete jer treba opet skinuti,sto se meni naravno deslio,
zice je tada malo teze staviti al dzek ne staviti na mesto skroz nego staviti ga ukoso da bi se videle rupe sto su izbusene i onda polako prsima ili spicanglama ubaciti zice.

polako jednom rukom vuci zice u vratim a drugom staviti dzek na mesto i polako spakovari dzek da se uklopi.

odvojiti zice za bas i sa visoki i evo vam zice u vratima pazite samo da se ne ispreplete oko klizaca prozora i da nigde ne zakacinju.
mali savet,kada vec provlacite zice provucite koji par vise jer mozda vam zatreba za jos nesto u vatima.

sa suvozaceve strane je postupak isti.

povezite to na skretnicu ili na pojacalo i na kraju imate prednji sitem napajan dobrim zicama i sada uzivajte u slusanju.

posto sam sam radio i nisam imao pomoc bilo mi je potrebno oko 3-4sata za ceo posao.
nadam se da sam pomogo savetom,ako nesto nije jasno slobodno pitajte.