Plovak na calibri = velika zezancija
Spustio se u kanal i posle dva treptaja oka bilo je i vise nego ocigledno da rezervoar mora dole

Postupak je sledeci:
Skinuti plasticni sus pleh koji je nalazi izmedju rezervoara i zadnjeg banika. Ima cetiri matice (kljuc 10) koje su na vidnom mestu, pozeljno biti pazljiv posto su plasticne. Vecina calibri nema tu plastiku, tako da ako je ne uocite i nije problem.
Skinuti cep od rezervoara (nista vise se tu ne cacka, samo odviti cep)
Staviti podmetace pod rezervoar i odvrnuti cetiri matice (kljuc 13) kojima su zarafljeni metalni nosaci (sine) na kojima se rezvoar drzi
creva i kablovi imaju dovoljnu duzinu, da rezervoar posle toga moze da se spusti 15-ak cm. dole, sto je sasvim dovoljno prici dzeku i crevima, rezervoar ide dole zajedno sa ulivnim grlom
Na desnoj strani rezervoara se nalaze creva i dzek, posto je na zasticenom mestu, nista nije oksidiralo i lako se moze skinuti, izgleda ovako:

Posle toga ostaje da se skine jos jedno crevo na ulivnom grlu koje sluzi za vazduh i i iiiiiiiii rezervoar je iza auta

Odviti maticu kojom je pricvrscen poklopac u koji ulaze kablovi i creva, matica je plasticna i precnika je kao i poklopac, pazljivim kuckanjem popusta se bez problema, sve izvadjeno iz rezervoara izgleda ovako:

Kvar je na stampanoj ploci na slici ispod, popustio "film" na ploci tacno na polovini i od pola na gore nema kontakta
rasturen plovak izgleda ovako:

Taman kad sam poceo da se rzmisljam da li da preletujem plocu ili da menjam plovak, desio se KVRC, polomio sam na pola plocu

to je prekinulo moje razmisljanje i dovelo me do cinjenice da je jedino resenje zameniti plovak

Odem kod drugara od kojeg uzimam delove i zakljucim da njegovi i moj plovsk nisu isti. Tu je i on saznao da postoji i druga vrsta plovka za calibru i da postoji calibra sa potapajucom pumpom. Na svakoj calibri pumpa je pored rezervoara, ali kod mene je u rezervoaru. To me i nije toliko iznenadilo jer sta god sam pokusavao da radim i dodam nista nije standardno, sve mora da je za hebeni ECO-TEC.
Tako da sada u garazi imam dva rezervoara i dva plovka koji su na oko jako, jako slicni, a u stvari totalno razliciti

Sutra cu verovatno da okrenem 1000000 telefona i 30000000 prodavnica ne bi li nasao plovak za calibru.
Moje avanture ce se nastaviti u sutrasnjem broju

Ono sto je pozeljno je da bude sto manje benzina u rezervoru, posto sam sam radio sav sam se preznojao dok nisam uspeo da spustim rezervoar i da ubacim crevo i istocim benzin.
edit:
Samo jos da napomenem da plovak na calibri nije sa donje strane rezervoara, vec sa gonje, na najvisljoj tacki rezervoara, zato i mora ceo rezervoar da se skida. Samo mi nije jasno zasto nisu ostavili otvor u gepeku da se pridje plovku, niti ima greda ni ojacanja izmedju lima gepeka i plovka, mogli su glat da tu naprave otvor
prebacio bozza u HowTo