Opel Team Serbia
https://opelteamserbia.com/forum/

Rikverc kamera, ugradnja
https://opelteamserbia.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=35088
Stranica 1 od 1

Autoru:  banedeejay [ 26 Sep 2016 18:40 ]
Tema posta:  Rikverc kamera, ugradnja

Pozdrav svima.
Ugradio sam kameru u opel astru g pa da podelim sa vama.
Kamera se povezuje lako. Ja sam probio rupu na braniku i provukao zice kroz jednu rupu kuda prolazi zica za svetlo tablice. Dobija se kabal za struju i kabal za video. Kabal za struju se povezije na rikverc svetlo plus i minus tako da se kamera pali kada se ubaci u rikverc. Video kablo je dugacko od prolike 5-6 metara, meni dw dovoljno i previse bilo. Njega sam provukao ipod plastika na pragovima i doveo do retrovizora koji se kaci na moj retrovizor. I za retrovizor ide plus i minus kablo koje se dobija a povezao sam ga na zice od upaljaca. Sve provukao kroz levu gredu i nosta se ne vidi.
Sve ukupno kosta oko 30€.

Slika

Slika

Autoru:  banedeejay [ 26 Sep 2016 18:46 ]
Tema posta:  Re: Rikverc kamera, ugradnja

Kada nije u rikvercu ogledalo je normalno i displej se ne primecuje. A na alici gde je kamera iznad je novo rikverc svetlo naknadno sam ugradio da bi sw uvece bolje videlo sve.

Autoru:  Canjon [ 26 Sep 2016 20:22 ]
Tema posta:  Rikverc kamera, ugradnja

Ja imam retrovizor sa kamerom napred i dobio sam i tu zadnju kameru. E sad povezao te dve zice dodatne pozadi ali nista se ne desava kad ukljucim rikverc. Slikacu sutra, mozda je samo do podesavanja nekih.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Autoru:  brankko [ 26 Sep 2016 23:49 ]
Tema posta:  Re: Rikverc kamera, ugradnja

Moraš te dve žice da povežeš na rikverc svetlo. One signalizuraju da se na ekranu pojavi slika sa zadnje kamere. Inače je uvek prednja. Tako je i kod mene.

Autoru:  banedeejay [ 27 Sep 2016 09:18 ]
Tema posta:  Re: Rikverc kamera, ugradnja

Kod mene retrovizor ima 2 ulaza. Av1 i av2. Prioritet je av1. A mozda je tebi ta prednja kamera prioritet ..

Autoru:  Canjon [ 27 Sep 2016 23:56 ]
Tema posta:  Rikverc kamera, ugradnja

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Ovako izgleda moja. Kamera je na retrovizoru za napred. Pozadi na braniku je kamera isto i kabl ide do retrovizora. Na retrovizoru desna zicka je napajanje a leva prikljucak za kameru. Srednji ulaz je tv out. E sad na kau iz zadnje kamere ima dve zicke, crvena i crna. To sam vezao na napajanje parking senzora posto su oni vezani za rikverc svetlo.
Zadnja kamera radi iako se te dve zice ne vezu. Ali se nista ne desava kad ubacim u rikverc. Senzori rade ali na monitoru se ne pali preko celog rikverc kamera vec sve ostaje isto. Tako da ne kapiram sto ne funkcionise sve to.
Gledao sam u meniju i nema nista za to.
Ako neko ima jos neki predlog neka javi.

P.S. Nisam proverio samo dal su zice +- ova crvena i crna, mada pretpostavljam da su isto obelezene kao na senorima.jedino to ostaje.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/