Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 20 Okt 2019 05:50

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 12 Avg 2013 16:18 
OffLine
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 14:55
Postovi: 281
Lokacija: Uzice
Ime: Marko
Opel: Kadett E , 1.3S
Garaza: pogledaj
Drustvo, imam 1 problem. Naime, danas sam bio na otpadu i pazario brzinomer sa obrtometrom. Moj kadett ima standardni brzinomer, pa pretpostavljam da nije isto. Ima li ko ko moze da mi pomogne kako da spojim brzinomer? Ne bi bilo lose da mi slika :D :kadetar:

_________________
Miljenko, bobina..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 12 Avg 2013 17:15 
OffLine
5th Gear

Pridružio se: 21 Jul 2012 16:15
Postovi: 715
Lokacija: Cacak
Ime: J.Lisica
Opel: Corsa B
Potrazi po forumu, ima bar dve teme o tome.
Ako si kupio cajger kakav treba jedina prepravka koja treba da se izvrsi je da dovedes jedan klabal sa bobine tj signal sa bobine na mesto pozadi koje je kontakt obrtomera ili na onaj dzek sa vise pinova na mesto koje fabricki nema pin. Nemam slike al ti slikaj zadnju stranu cajgera pa cu ti na slici oznaciti na sta mislim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 12 Avg 2013 17:33 
OffLine
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 14:55
Postovi: 281
Lokacija: Uzice
Ime: Marko
Opel: Kadett E , 1.3S
Garaza: pogledaj
Evo saljem sliku, pa oznaci ako ti nije problem :)
Slika

_________________
Miljenko, bobina..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 12 Avg 2013 17:51 
OffLine
5th Gear

Pridružio se: 21 Jul 2012 16:15
Postovi: 715
Lokacija: Cacak
Ime: J.Lisica
Opel: Corsa B
Na mesto zaokruzeno crveno treba da dovedes signal sa bobine, sto je mislim lakse resenje.
Mozes i da dovedes signal na dzek koji kacis onde u centru ali na tom dzeku iza table u autu fabricki ne bi trebalo da imas pin koji dolazi na mesto zaokruzeno zelenom bojom i salje signal dalje putanjom oznacenom zutom bojom do obrtomera zaokruzenog iznad pomenutom crvenom.
Posao nije veliki ali ako se ne razumes bolje da odes kod nekog elektricara da ti izvuce kabal sa bobine.
Neka me ispravi neko ako sam pogresio.

Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 12 Avg 2013 17:55 
OffLine
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 14:55
Postovi: 281
Lokacija: Uzice
Ime: Marko
Opel: Kadett E , 1.3S
Garaza: pogledaj
Druze, izvini, samo jos 1 pitanje. Kad sam danas na otpadu skidao sat, bila je zakacena neka zica na mesto koje cu ti obeleziti crnom. Da li mi i to treba, i sta li bi to moglo da bude?
Slika

_________________
Miljenko, bobina..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 12 Avg 2013 18:01 
OffLine
5th Gear

Pridružio se: 21 Jul 2012 16:15
Postovi: 715
Lokacija: Cacak
Ime: J.Lisica
Opel: Corsa B
To bi trebalo da je masa. Imas tu istu zicu na cajgeru koji ti je na autu sada, ne mozes da omasis.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 16 Avg 2013 17:39 
OffLine
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 14:55
Postovi: 281
Lokacija: Uzice
Ime: Marko
Opel: Kadett E , 1.3S
Garaza: pogledaj
Imam jos 1 problem. Izgleda da sam pogresno povezao i sprzio sam ovu magistralu. Zna li ko ima li gde da se kupi samo ova magistrala?

_________________
Miljenko, bobina..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 16 Avg 2013 20:48 
OffLine
5th Gear

Pridružio se: 21 Jul 2012 16:15
Postovi: 715
Lokacija: Cacak
Ime: J.Lisica
Opel: Corsa B
Prevrnuo si dzek tj okrenuo ga za 180 stepeni. Zasto nisi pratio koji pin nemas na tvom dzeku na autu a na cajgeru sa obrtomerom ima. Lepo sam ti obelezio pin na slici i objasnio to u vezi sa dzekom i kontao sam da ga zato neces prevrnuti. Resenje imas u drugoj temi koju si otvorio.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 26 Avg 2013 12:22 
OffLine
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 14:55
Postovi: 281
Lokacija: Uzice
Ime: Marko
Opel: Kadett E , 1.3S
Garaza: pogledaj
Isao sam kod nekog elektricara kog bas i nije zanimalo ono sto mi radi. Uradio mi je to sto bi prost narod rekao "preko k******". Jos mi je i naplatio, a sat i dalje ne radi. Moze li neko da mi kaze, neki elektricar na forumu, gde jos treba da lemim osim na ovim mestima? Saljem sliku magistrale kakva je sada?
Slika

_________________
Miljenko, bobina..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 26 Avg 2013 13:39 
OffLine
Moderator
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009 23:14
Postovi: 8646
Lokacija: Beograd
Ime: Zdravko Daka
Opel: Astra G Turbo/Calibra MV6
Garaza: pogledaj
Mani se toga ako nemas bar malo znanja oko struje .... desava se da plane instalacija pa ces sebi posao da napravis ;)


Inace skines stampanu foliju sa sata i na svetlu pogledaj da li su sve magistrale cele za pocetak. Ako je neka izgorela lemilicom i malim tankim parcetom kabla je popravi....

Drugo ako ti je na dzeku koji ulazi u sat jedno mesto prazno onda moras da dovuces kablic sa bobine koji ces povezati na to prazno mesto i to je cela prica oko toga

Na satu imas i jednu posebnu buksnu koja sluzi za rasvetu sivo/zelena zica posebno od glavnog dzeka

:kadetar:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 11 Apr 2014 10:16 
OffLine
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 14:55
Postovi: 281
Lokacija: Uzice
Ime: Marko
Opel: Kadett E , 1.3S
Garaza: pogledaj
Da ne otvaram novu temu. Nabavio sam jos 1 cajger, tj. skinuo na otpadu juce, koji je polomljen. Folija pozadi mu je citava, pa sam prebacio na ovaj moj na kom sam sprzio magistralu. Kad ubacim dzek i povezem zicu sa bobine koju mi je izveo elektricar na mesto na kom ste mi oznacili imam sl. simptome:
1. Ne radi obrtomer
2. Tamo gde bi trebalo na kontaktu da mi sijaju lampica od akumulatora i ulja, sijaju mi 2 lampice ispod(obelezio sam na slici)
3. ne sija mi lampica od rucne iako sam podigao
4. Na cajgeru mi sasvim normalno dize temperaturu vozila.
Ako bi neko znao u cemu je problem, bio bih zahvalan. Da napomenem samo, da sam probao i taj polomljeni cajger da stavim, isti simptomi, pa sam dosao do zakljucka da nije do cajgera. Jeste on polomljen napred, ali mu nazad nista ne fali.
Slika

_________________
Miljenko, bobina..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 11 Apr 2014 10:18 
OffLine
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 14:55
Postovi: 281
Lokacija: Uzice
Ime: Marko
Opel: Kadett E , 1.3S
Garaza: pogledaj
Slika
Slika folije, trebalo bi da je citava o.O

_________________
Miljenko, bobina..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 11 Apr 2014 10:47 
OffLine
Moderator
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009 23:14
Postovi: 8646
Lokacija: Beograd
Ime: Zdravko Daka
Opel: Astra G Turbo/Calibra MV6
Garaza: pogledaj
Za pocetak ubaci ovih par sijalica koje fale..pa onada probaj


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 11 Apr 2014 18:15 
OffLine
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 14:55
Postovi: 281
Lokacija: Uzice
Ime: Marko
Opel: Kadett E , 1.3S
Garaza: pogledaj
http://i62.tinypic.com/k4tnrc.jpg
Evo sta mi se pojavljuje, obrtomer ne radi!

_________________
Miljenko, bobina..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 12 Apr 2014 10:21 
OffLine
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 14:55
Postovi: 281
Lokacija: Uzice
Ime: Marko
Opel: Kadett E , 1.3S
Garaza: pogledaj
Ima li ko ideju? :D

_________________
Miljenko, bobina..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 12 Apr 2014 10:29 
OffLine
Moderator
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009 23:14
Postovi: 8646
Lokacija: Beograd
Ime: Zdravko Daka
Opel: Astra G Turbo/Calibra MV6
Garaza: pogledaj
Otvoris haubu,bobina stoji tik pored akumulatora,nadjes tu pored bobine zicu zelene boje dugackim kablom ko 1.2m nadovezes se na tu zelenu zicu i provuces taj novi kabl do dzeka od KM sata,tu zicu sto si dovuko do table povezi ovde ispod ovog srafica sto sam ti obelezio. I ako ne proradi pobacaj sve te table u smece i vrati staru tablu :seci: :seci:


Slika


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 12 Apr 2014 10:32 
OffLine
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 14:55
Postovi: 281
Lokacija: Uzice
Ime: Marko
Opel: Kadett E , 1.3S
Garaza: pogledaj
Hvala ti, probacu. Ako ne proradi, bacam sat :D

_________________
Miljenko, bobina..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Pomoc oko ugradnje brzinomera!
PostPoslato: 21 Apr 2014 16:43 
OffLine
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2012 14:55
Postovi: 281
Lokacija: Uzice
Ime: Marko
Opel: Kadett E , 1.3S
Garaza: pogledaj
https://www.youtube.com/watch?v=PxjtJD0 ... e=youtu.be
Da ne objasnjavam puno o cemu je rec, snimio sam. Ugradio brzinomer, auto mi radi na 500 obrtaja? o.O Kako to da namestim, ako to moze nekako?

_________________
Miljenko, bobina..


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Prevod - www.CyberCom.rs