Trazeci neku hemiju na netu za skidanje rdje, naisao sam na lepo objasnjenje ovog postupka, pa eto
Od potrebnih stvari
1. Punjac za aku, punjac za sintinzajzere, neki srednji ili jaci aku..
2. Posuda u koju ce se vrsiti elektroliza, velicina zavisi od predmeta koji se podvrgava postupku

Moze i plasticna i metalna, bolje metalna da bi sa svih strana bilo napona
3. destilovana voda
4. soda bikarbona, so
Postupak:
Napuniti posudu vodom i solju (ili necim drugim sto u kombinaciji sa vodom stvara provodnik)
Na deo koji se radi vezati - klemu, zicu. Zbog rdje proveriti kontakt kleme sa delom koji se cisti.
Klemu + polariteta treba povezati sa posudom (ako je metalna) ili potopiti u vodi (preko eksera, neke sipke)
Vazno je obratiti paznju da se potopljeni predmet koji se radi (Object klema - ), NE DODIRUJE sa posudom, odnosno + kontaktom

Ukljuciti aparaturu

i nakon nekoliko sati, (mozda dan) rezultati su uocljivi.
Prilikom procesa pocece da se stvaraju mehurici, to su O2 i H2 u gasovitom obliku, i kako sam procitao na komsijskom forumu, zapaljiv je, pa se preporucuje provetravanje.
Nakon tretmana, predmet se moze potopiti u Coca Colu, svez sok od limuna... cime se postice jos jedan korak ciscenja.

Provericemo, provericemo
Posle toga, malo cetka farbanje i to je to.
Malo sam hteo ilustrano da docaram, a bice slike za koji dan kada probam metodu.
Do tada evo nekih slika sa neta

Na slikama se vidi zasto je bolje metalna posuda, da bi predmet bio sa svih strana ''opkoljen''