Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 05 Maj 2025 00:16

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: problem sa grejanjem-corsa c
PostPoslato: 22 Nov 2012 21:15 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Dec 2011 17:58
Ime: radomir
Opel: Corsa C 1.7 DI
ako vec ima tema prebacite me,al nemogu da je nadjem...
problem je sledeci... ukljucim da duva grejanje i radi normalno na svim brzinama,al onda iznenada prestane da duva...i posle nekog vremena pocne....pa onda opet stane i sve tako... da je osigurac ne bi uopste duvalo,jel da.
a primetih danas vlaznu patosnicu ispod pedala,masna,kao da je g12 po mirisu ??

Vrh

Tema posta: Re: problem sa grejanjem-corsa c
PostPoslato: 04 Dec 2012 22:42 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:17
Ime: Dejan
Opel: Astra G 1.7 DTI Comfort, Corsa C 1.2 16V Sport, ex kadett 1.3 LS a.k.a. BlueBird
pozz!! to sto ventilator staje s vremena na vreme pa pocne da radi- nakupljena prljavstina i rdja u samom ventilatoru, moras da ga skines ocistis i podmazes, meni se to isto desavalo-ocistio ga, podmaza i sada nemam problema.

vlazna patosnica? siguran da je antifriz? proveri jel ti nestaje vode u expanzionoj posudi, i kako ti greje uopste u kabini, moze biti da je naprso hladnjak kabine a i ne mora da znaci

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012 23:03 
1st Gear
Korisnikov avatar

Hm pa bem li ga 5 dana mi nije radio uopste,pa mi juce pocela da radi 3 i 4 brzina,a danas opet sve. Al malo ko da cvrkuce kad duva. Mislio sutra da teram kod elektricara. A de mu se nalazi vent jel tesko doci do njega. A patosnica je sad suva. Vise se nije kvasila, a greje extra cak i dok ne radi ventilato duva extra vruce u voznji.

A sad poceo nesto da me volan zeza,nesto krcka dok se okrece u mestu i posta tezi... Bem li ga vise

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012 00:13 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Garaza: pogledaj
Ventilator je iza kasete koja se nalazi kod suvozaca, mada meni tu nesto deluje kao da te zeza reostat, jesi ikad menjao filter kabine? :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012 00:17 
1st Gear
Korisnikov avatar

Jesam naravno... Kad menjam ulje menjam i filtere. Znaci skimem kasetu pa iza a gde je reostat

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2012 17:31 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:17
Ime: Dejan
Opel: Astra G 1.7 DTI Comfort, Corsa C 1.2 16V Sport, ex kadett 1.3 LS a.k.a. BlueBird
ipak mislim da mu glavi ventilator...imao sam iste simptome... da bi dosao do ventilatora prvo skines kasetu (zbog lakseg pristupa i svetlosti) zatim uzmes set torexa i mali krstak srafciger i uradis sledece (pazi, ovo je jako bitno!): gurnes sediste suvozaca nazad i oboris naslonjac (noge se dizu na ramena :)). Zatim lagnes na isto to sediste i zavuces glavu ispod kasete! veruj mi to je najlaksi nacin da vidis gde se nalaze svi srafici posto su neverovatno zavuceni i nepristupacni da bi ih odvrnuo iz uspravnog polozaja :) pored srafica imas i plasticna klipsove na samom kucistu ventilatora koje treba da raskacis a da ih ne polomis. Nakon toga raskacis i struju i celo kuciste napolje, otvoris kuciste, naprskas wd-om i podmazes uljem lezista i osovinicu, sklopis i vratis nazad.... zvuci teze nego sto je inace samo treba malo vestine :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]