Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 12 Maj 2025 00:11

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Vectra B Y22DTR.... Limuzina
PostPoslato: 24 Okt 2012 17:14 
1st Gear

Pridružio se: 16 Okt 2012 22:08
Ime: Darko
Opel: VECTRA B 2.2 DTI-Y22DTR
Garaza:
E ovako stoje stvari.. 98 sam kupio novu karavan 2.0dth od 82ks... I slatko se navozao do 2003g dok me nije stigao na semaforu neki kamion. Presao sa njom citavih 320000km.. I bio prezadovoljan.. Imao jedao crkavanje pumpe i jedan remont turbine. Umedju vremenu se ispomagao sa nekom astricom f karavan 1.6 16v. Nekih godinu dve.. Mali auto.. Posle nje sam uvezao karavana 2.2dti iz Holandije sa nekih 280000km, Bila 2002g u elegans opremi.. Negde u zimu 2006g.. Nju vozio do pre 4 god... U medju vremenu se namenja koje kakvih krseva pocev od fiat stila 1.9 mjt 2008, pa 320d 2002g, pa megan 105dci 2006.... Sve u svemu barake koje kad osete tesku nogu odmah zacvile... Inace od te 2.2 dti karavan sam bio napravio interesantnu spravu.. Pored chiptuninga na 160ks sam bio postavi i malo veci turbo tako da je u ocitavanju preko obedea imala 2.4 pritisak na usisu umesto 2.0.. Modifikova sam joj i izduv.. Posle turbine su isle dve cevi fi 60 umesto jedne i imala je dva zadnja lonca sa prigusivacem umesto katalizatora i srednjeg protocnog. Zao mi je sto to nisam ovekovecijo slikama.. Ali sve te modifikacije su uticala na pojedine stvari koji nisu bile projektovane za takvo igranje.. Po mom misljenu snaga motora je prelazila preko 180ks.. Nisam siguran posto to nisam nikad izmerio na dino dzetu ali auto na naglo potapanje gasa je bio jako tesko upravljiv.. Jednostavno je znala da zaplese.. Posle toga su se desavale stvari tipa da mi je zrkavao menjac 3 puta.. Od toga dva puta 3 brzina i 1 put rikverc.. Naravno F35 kosta kao djavo pa se pribegavalo kompromisu, desavalo se da svremena ispadne i poluosovina duza iz homokinetickog do tocka... I taj homokineticki je crkavao bar 3put.. Elem,, kada se tako nesto radi treba biti svestan toga i troskova koji mogu da nastupe... Da nedavim dalje pricace vam jos otim problemima...

Sada vozim opet 2.2 dti... I od nje pravim nesto slicno ali ne tako predimenzionisano.. Sto se tice motora i pumpe na 2.2dti... ili ti kako kazu boshisti 016 pumpa ... za razliku od pimpe na 2.0 dti koja je 015 manje crkava... Zapravo sve se treba servisirati na vreme.. Ja sam trenurno moju spremio za zimu.. Evo par fotki, da ne ispadne da pisem roman.. nastavicemo u nekom od narednih postova...

Ocisceni fapsovi.. promenjeni grejaci, poslata pumpa i dizne na reglazu, promenjeni filteri i sva ulja... jednom recju spremna za zimu...

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

Tema posta: Re: Vectra B Y22DTR.... Limuzina
PostPoslato: 26 Okt 2012 13:39 
4th Gear
Korisnikov avatar