Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 07 Maj 2025 12:44

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Rekord D 1.7
PostPoslato: 25 Feb 2009 01:08 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2009 03:16
Ime: Steva
Opel: puno dvorište starih opela
Opel Rekord D motor 1700 (u saobraćajnoj piše rekord 1,6 - tako nešto koliko ja znam ne postoji) tražena suma 150 jura, a pogođena 12500 dinara. Po tvrdnji vlasnika u voznom stanju, međutim pravo stanje je bilo drugačije - akumulator prazan, creva hladnjaka nepovezana, ulja u motoru ni za lek... Kad je sve to sređeno motor je nekako upalio iz dvadesetog puta...

Evo kako je izgledao, zaglibljen u blato i đubre (ovo je inače regularni parking)

Slika

Slika

Vrh

Tema posta: Re: Rekord D 1.7
PostPoslato: 25 Feb 2009 01:11 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 02:07
Ime: Vlada
Opel: Vectra C 1.9cdti
Aj nek je sa srecom s radovima, ima da se otelis dok ga sredis u neko kulturno stanje, posto se vidi da je zestoko zapusten

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009 01:20 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2006 02:07
Ime: Vladimir
Opel: 3 komada
Garaza:
Za male pare si ga dobio, da uložiš još 1000 jura mislim da može da se napravi lep auto.
PS: Koristi imageshack za kačenje slika, imaš box u prozoru u kome pišeš poruku za kačenje slika

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009 01:40 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2008 23:51
Ime: Nenad
Opel: Vectra B
Garaza: pogledaj
Auu bas lose izgleda :(
Nadam se da ces uspeti da ga sredis da izgleda kako treba :ilo:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009 01:45 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008 22:48
Ime: Dejan
Opel: Kadett C 1.2
Bice tu dosta posla,samo napred

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009 03:22 
1st Gear
Korisnikov avatar

Ovo sa imageshack-om neće da funkcioniše...

Evo još nekih slika, ali preko imagevenue

SlikaSlikaSlika

Volan nije originalni, mislim da je ovaj iz mante B. Treba da uzmem od vlasnika još zadnje sedište i naslon i plastike kontrolne table. Rezervoar za gorivo je od askone, tako mi reče vlasnik pa zato štrči onoliko. Felne i gume se razlikuju, dve 13'' tri 14''. Fale i jedna kvaka od vrata unutra i ručka prozora

Limarija i nije toliko loša, krila su iskrivljena ali nisu trula, zadnji desni rub je malo truo, najgora situacija je u gepeku, tamo gde stoji rezervni točak je rupa, istruleo je lim od svakakvog đubreta i grozota koje su tu bile. Vrata gepeka se ne zatvaraju dobro i zadnja svetla ne rade uopšte.

Pade sneg pa ne mogu dalje da ''istražujem'' dalje. :snesko:

Jel ima još neko na forumu ovakav rekord? U Nišu mislim da ih ima svega par komada...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009 10:19 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2009 16:05
Ime: nikola
Opel: vectra 2.0 16v&omega 2.2dti
jao ovakvog rekorda je neki lik prodavao crvenog na oglasu cini mi se moj auto isao ja sa ortakom da ga gledam lik trazi za njega preko 4500 soma evropljanskih al po meni auto nije nista natocito stavljao mu dvd felne neke 17 inci hromirane nekegluposti itd. ti uzmi ako kazes imas 3 14 ke 2 13 ke stavi napred 13 nazad 14 i igledace lepse.Sacekaj dok prodje ova ladnoca a kad otopli lepo detaljno ga pretresi pogledaj gde su rupe to prvo operi pa lepo na varenje pa gita malo da ga doteras bar u pristojno stanje te stopove sto nerade lepo uzmi zice sprovedi lepo od kabine do gepeka to ti nije neka nauka gde je tuo uzmes lepo brusilicu do metala obradis kupis sprej u farbari da ti naprave u boji auta nije puno 700 kinti pa lepo sam ofarbas zatamnis ga i bice ko bombona kasnije neke felnice i to ti je to

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009 12:00 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
one prve slike su slikane preko puta klinickog centra iza zgrada. video sam ja ovog rekorda

u uzasnom stanju je zemljace. 'ajde i to nekako da sredis ali nema delove za njega da se nadju,sto za limariju sto za mehaniku.

moj ti je savet da ti juris jos jednog ovakvog da kupis,jer su vece sanse da od dva napravis jedan nego od jedan jedan...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009 15:44 
1st Gear
Korisnikov avatar

Video sam tog rekorda za 4 i kusur hiljada mislim da je malo preterao i sa cenom i sa felnama i sedištima...

Ovamo preko puta bolnice kad je stajao u blatu stvarno je izgledao užasno ali kad je isteran na asfalt već drugačije. Treba da se ljudski opere prvo, očisti đubre unutra i stavi sedište zadnje i sklopi kontrolna tabla
Zatim sklapanje mehanike, povezivanje creva od hladnjaka i creva za gorivo, struju ću ja sam da regulišem, a limariju pa ne žurimo se nigde, deo po deo, 2-3 godine da se sređuje pa je opet ok...
Za nekih 700-800e može da se dovede u vrlo pristojno stanje, farbanje radim ja samo da nabavim kasvetan kompresor
Sad je najbitnije da ga odvezem na plac da ne stoji na ulici, već je počeo da smeta nekima

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009 16:21 
Club 1000

Pridružio se: 05 Jan 2009 15:44
Ime: Milenko
Opel: VW Passat CC
Tu druze nema srece, koliko se vidi sav je zardjao i truo, to neces zaustaviti, sredis i ofarbas 2-3 meseca on sav nabubri opet, i tako u krug dok ne shvatis da ne vredi... :(

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009 17:54 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 18 Apr 2008 00:06
Ime: Стефан
Opel: Астра Ф гејси
Srecno sa sredjivanjem... I budi uporan... :ots:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009 22:40 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Sep 2008 22:25
Ime: Tata
Opel: Seat
Stevo, stvarno neka ti je sa srecom jer trebace ti.
Ne bih da te obeshrabrujem, ali otelices se, po..zdeces, iznerviraces se,puknuces mnogo para i tesko da ces ga i posle svega navedenog srediti.
Mnogo bolja solucija ti je neki kadet C, cak se i ovde na forumu jedan prodavao.
Bolje na vreme odustani, to ti je moj (prijateljski) savet, mada jes'da nismo prijatelji.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2009 00:09 
1st Gear
Korisnikov avatar

Najeftiniji oldtajmer ( 30 i više godina ) koji sam pronašao po oglasima u poslednjih 6 meseci bio je upravo kadet C i to samo školjka, nekompletna bez krila, za 200 evra. E tek bi se tu otelio da pronađem sve delove, a posebno posle sređivanje i sklapanje...
Sve ostalo je bilo 300 evra i naviše, neispravno i nekompletno. Jedino mi je krivo što nisam na vreme video oglas za mantu A ovde u Nišu se prodavala kaže kupio je neko za 500e iz Leskovca. A i nisam imao više od 400-450e, pitanje je dal bi hteo da je da za te pare...

Ovaj auto je kupljen za 140 evra i tu računam i ulje što sam sipao u motor. U voznom stanju je, skoro potpuno kompletan (fale nevažne sitnice), kupljen od vlasnika koji kaže da će da vrati pare ako motor ne valja, tako da je to ekstra kupovina kako god da ispadne na kraju

Uostalom, postaviću temu sa slikama u offtopic garažu kako je izgledao moj fića kog sada vozim pre nego što sam ga kupio. Mislim da je izgledao lošije od ovog rekorda i nije bio u voznom stanju, bukvalno je doguran bio...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2009 01:23 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2007 14:25
Ime: Nenad
Opel: Vectra B 2.0 16v Karavan
druze kao prvo zelim ti sve najbolje u daljim radovima-veoma hrabar potez.odma da ti kazem da sto se tice mehanike komplet uzmes od nekog rekorda e iz zadnje generacije-njih ima- tako i delova. limarijske delove od e rekorda mozes takodje cini mi se da iskoristis-jedino krila su malo drugacija-enterijer je najmanji problem-ako ti nije kontrolna tabla cela uvek mozes da ubacis drugu.struju gledaj da promenis sto vise mozes i proveri spojeve na svetlima.ako ti neka informacija treba slobodno javi-ja sam neki dan kompletirao rekorda e berlinu-model posle tvog a pre rekorda zadnje generacije iz kojeg je nastala omega

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2009 15:16 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Sep 2008 22:25
Ime: Tata
Opel: Seat
Ok Stevo, ja sam samo izneo svoje misljenje.
Sto se tice cifri za kola koja si jurio, jesu malo skuplja od tog tvog i to si upravu.
Lepo je to sto motor radi, odnosno valja.
Ne zaboravi da je fica duplo manji i uzi i domace je vozilo, a ovo tvoje je ladja.
U svakom slucaju SRECNO!!!
Ovde u BG znam gde vec duze vreme stoje rekordi, ali posle 80' godiste, pa ako dolazis ovamo objasnicu ti gde ima.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2009 21:37 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2008 21:50
Ime: Martin
Opel: Rekord 1.8i
Stevo,to je Opel Rekord...prevedeno na naš jezik tenk i neuništiv je.Da ga restauriraš,središ ima da izgleda jako dobro.Ti ga voziš,zar ne?Znači može da se sredi.Uz malo više novca i vremena,ali može. :ilo:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009 14:03 
1st Gear
Korisnikov avatar

U međuvremenu na rekordu urađeno nekoliko stvari, namešteno zadnje sedište i naslon, napred tabla i plastike samo postavljene.

Slika Slika

Moguće je da sam pronašao nova prednja krila, kako mi je rekao vlasnik, trebalo bi da budu 4000 dinara komad, treba da zovem da proverim.

Stavljeni osigurači (falilo 5-6 komada) i proradilo unutrašnje svetlo, sirena, brisači (sve nepotrebno :wink: ). Farovi rade, pozicije samo leve, ali proradiće i desne. Migavci ne rade. Gde se nalazi automat za migavce i jel izgleda standardno kao metalni cilindar ili drugačije?

Kakav auspuh ide na ovaj auto? Jel može da se stavi od rekorda E ?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009 19:54 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2007 14:11
Ime: Vlada
Opel: combo
ma nek te ne brinu sto kazu da nema delova, ako ih nema kod nas, ima ih preko, a i jos jedan momak isto to pokusava sto i ti, i polako ce napraviti sve sto je zamislio, a pritom ih ima 2 komada

samo napred

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009 20:22 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008 21:44
Ime: vlada
Opel: renault laguna 1.8 16v initiale
ma bice delova nista nebrini,bice i od njega auto,mada da sam na tvom mestu ja bih pre ovoga trazio rekord c,ali sta se naslo opet je dobro...

inace puno srece i uspeha ti zelim u ovom poduhvatu,koji sam ja sto puta planirao ali zbog manjka vremena i novca uvek odustajao jer ja ne bi mogao da to radim tri godine,a tako puno novca za dva-tri meseca ne bi imao a ne bi imao zivca da cekam

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2009 03:04 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pronašao sam ja i rekord c:

Slika

stoji na kvantaškoj pijaci u Nišu.

Nego, kad se okreće volan čuje se neko cvrčanje. Jel to fali ulje za servo ili je nešto drugo?

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009 17:00 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2007 23:36
Ime: Pedja
Opel: Kadett B '72 1.2 i Coupe Rallye 1.2S, Kadett C Coupe '77 1.2, Monza A2 2.0 E
Znaci tako je nestao Rekord D iz Pasterove ulice :). Ako se ne varam tu odmah pored je bila i Ascona A.... Generalno ja volim ove Rekorde :ilo: i nadam se da ces ga kad tad srediti, u svakom slucaju ne treba zuriti vec raditi detaljno narocito kada je limarija u pitanju i naravno u zavisnosti od toga koliko finansije to dozvoljavaju. Gledao sam i ja Rekorda C na pijaci ali mislim da je to utopija. Mozda bi ovo ipak bila bolja osnova za rad: http://www.autooglas.net/index.php?opti ... &adid=7651 U svakom slucaju srecno i baci se na pos'o... :cool:

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009 22:11 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Mar 2009 20:47
Ime: Mario
Opel: Manta B 2.?
o da,2-door

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009 01:35 
1st Gear
Korisnikov avatar

Sećam se te ascone A, i ona je nestala, ali za to nisam odgovoran ja :D
Jasno je da je bolji ovaj žuti rekord, ali kako bi ga ja doterao iz Svilajnca kad je neregistrovan... A i triput je skuplji nego što je moj bio.
Počeo bi ja sa radom nego ne mogu dvaes dana da nateram majstora da dođe da našteluje karburator... :axe:
Evo danas sam uzeo komplet sedišta iz rekorda e, i prednja i zadnja, za 1000dinara. Još da kupim krila prednja ako ih stvarno ima ovaj i super. Zadnje rubove ćemo već da stavimo od nečeg drugog, samo da približno odgovaraju.
Taj rekord C ako postoji saobraćajna i poznat je vlasnik i traži par stotina evra onda se svakako isplati...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009 18:11 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2007 23:36
Ime: Pedja
Opel: Kadett B '72 1.2 i Coupe Rallye 1.2S, Kadett C Coupe '77 1.2, Monza A2 2.0 E
Kako ti se ovo cini?
http://cgi.ebay.de/Ruecklichter-Opel-Re ... dZViewItem

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2009 01:49 
1st Gear
Korisnikov avatar

Slabo se razumem u shvapski, a i ovaj e bay mi nije sasvim jasan... pirate bay vec nekako :lol:

Znam da je Versand postarina, 7 evra, i pocetna cena valjda 1 evro, e sad licitacija i to sve...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]