Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 12 Maj 2025 00:09

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Astra G 2.0 DTI
PostPoslato: 05 Sep 2011 23:29 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Evo da i ja predstavim svoj auto, kupio sam ga pre mesec i 4 dana, uvezen iz Italije, na satu trenutno 180.500km, uzet sa 178.300km. Dakle kao sto i pise u naslovu 2.0 DTI 74kw, SPORT oprema, maglenke, kadice, beli cajgeri, klima i sve sto tu ide. Kada sam ga uzeo auto je bio u stock verziji, znaci ni konac nije promenjen od onoga kako je bog reko, cak je i rezervna guma nova skroz, nikad montirana, ali nikad...

Posle kupovine odradjen servis, sipano ulje GM 5w-30, zamenjen filter ulje, filter goriva, filter vazduha. Kompletan servis 70e :ludilo1: :ludilo1: :ludilo1: .

Onda sam kad sam bio slobodan kupio ABRO-vu tecnost za poliranje, u crnoj boji i ispolirao je. Nakon toga je doslo i farbanje kocionih klesta u crvenu boju, mislio sam da bude plava ali mi je ostala crvena od pre 3 godine kad sam farbao kadeta pa aj reko da se ne "pokvari".

Prosle nedelje primetim da mi lupka nesto na trapu i skapiram da su stabilizatori jer sam isti problem imao sa caletovim meganom pre dva meseca. Kupljeni i novi stavilizatori, ako se ne varam marka je TRW ili tako nesto, 15e komad u radnji koja prodaje iskljucivo delove za nemacke automobile, kaze lik da su original jer svu robu nabavljaju iz nemacke, cak imaju i godinu dana garancije, firma je predstavnistvo za STAHLGRUBER, koliko sam ja skapirao ili tako nesto, manje bitno. Nakon zamene auto ko nov na trapu, nema da mrdne, a stari su bili pocepani i suvi, poludeo sam kad sam video na cemu sam vozio.

Kupljena i nova prva pomoc da me cajkani ne zezaju, stilske kapice za ventile na gumama i to je uglavnom to.

Sto se daljeg sredjivanja tice narucena je maska bez znaka i treba da narucim jos i obrvice (ako neko ima da prodaje nek se javi).

Svaka sugestija je dobrodosla. Evo nekih slicica...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

I jeste, ko mi kaze da nije dovoljno niska ima da ga :udri: :violent1:

Poslednji put menjao Miki22 dana 05 Sep 2011 23:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Re: Astra G 2.0 DTI
PostPoslato: 05 Sep 2011 23:35 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011 23:38
Ime: Nikola
Opel: Astra G 1.6
lepo miki, lepo da te sluzi, srecno sa daljim sredjivanjem...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2011 23:36 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2010 15:30
Ime: Dejan
Opel: nemam, Laguna 3
Garaza: pogledaj
fin autic :ok:

De gustibus non est disputandum.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2011 23:41 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Zemljak, lepa Astra, lepo ocuvana za svoje kilometre :D

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2011 23:49 
Iskusni Opeldžija

Ocuvana je perfektno, ja sam se odusevio, znaci 2h sam je gledao na placu dok je nisam uzeo, kozni volan i kozan menjac ni konac nije izvucen, papucice istrosene srazmerno toj kilometrazi, plastike na vratima isto u skladu sa kilometrazom, sedista takodje neizvucen konac. Kontam da sve to moze da se zameni ali kad bi oni sve to izmenjali da je dovedu o ovakvo stanje i da je meni prodaju za 3500e ne verujem da bi im se isplatilo, a na plac je stigla dva dana pre nego sto sam je uzeo...

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011 11:49 
2nd Gear

Pridružio se: 10 Avg 2011 20:10
Ime: Srdjan
Opel: Vectra C 2.0dti
Svaka cast na autu, lep primerak. Reci mi kakva joj je potrosnja goriva?

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011 12:21 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2010 01:54
Ime: Aleksandar
Opel: Vectra B
Lepa Astra :ziveli: Masku bez znaka i ja planiram...ali nesto ne volim obrvice, tvoj je auto pa radi sta hoces sa njim :) ali je bolje staviti neki opasan far (Angel Eyes itd)...i ne bi joj lose stajalo neko zatamnjivanje...ali sa svetlijom nijansom :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011 13:00 
Iskusni Opeldžija

@maticsbb: Sto se tice potrosnje na zafnjem testiranju je bilo 6.4l, mereno na 760 predjenih kilometara, znaci po sistemu pun rezervoar pa dopunjen opet.

@AckoNI: Pa lepo stoje obrvice, ali dobro razliciti ukusi. Sto se tice angel eyes razmisljao sam o tome ali trebao bih da puknem bar 200e pa onda bih morao xenone da kupim jer je bzvz da stavim obicne sijalice na sociva, pa kad stavis xenone moras i prskalice i tako u nedogled jer sve povlaci jedno drugo i kostace me preko 300 evradi sto trenutno nemam, mislim imam ja ali ne za tu namenu :dedica: Slazem se lepo izgleda, ali za sada ne, kasnije vrlo verovatno...

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011 13:43 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jan 2010 01:54
Ime: Aleksandar
Opel: Vectra B
Vidi ja na mom autu imam samo Xenone...:) ta prica za prskalice je prazna prica, tako da za to ne brines :pandur: ...a sto se obrvica tice ima ih na e-bay...a i mislim da neko na forumu prodaje... :ziveli:

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2011 13:56 
Iskusni Opeldžija

Ma xenoni idu 100% samo ne ovog meseca, jer sam dosta puko. Jel ima mozda neko da prodaje xenone? Ako ima nek se javi. Sto se tice prskalica nemam ja pojma, vidim da se diskutuje o tome na forumu, hebem li ga...obrvice sam upravo narucio, stizu sutra, samo cu morati da ih ofarbam jer su mat crne...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011 22:11 
Iskusni Opeldžija

http://shiva-automotive.net/shiva/produ ... 37be6737dc

Valja li ovo nesto? Kontam da je dzaba za te pare ali koliko je to ustvari kvalitetno?

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2011 23:52 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 30 Jan 2011 20:12
Ime: Rade
Opel: Kadett E
Bilo bi dobro da mozes da proveris kako stoji i da li hoce lepo da naleze. ne znam koju vrstu poliestera koriste treba proveriti je li kacket krut ili se moze uvijati.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011 08:57 
Iskusni Opeldžija

Ovde pise da je od fiberglasa, ko ce ga znati. Narucicu sledece nedelje ako bog da pa cemo da vidimo...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011 09:21 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 30 Jan 2011 20:12
Ime: Rade
Opel: Kadett E
fiberglas ili poliester ista je stvar, samo sam ti dao savet na sta da pazis.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011 21:59 
Iskusni Opeldžija

E sledece nedelje ce plata pa reko da se malo ponovim, (ne sebe, auto). Dajte mi predlog za xenon sijalice, koja marka, koja boja, koja cena, sta valja, sta ne. Samo za kratka svetla H7.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 14:35 
Iskusni Opeldžija

Ajde bre ljudi, kazite nesto, nemoj da odem da kupujem ko slepac...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 18:11 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2008 21:22
Ime: Паја
Opel: Vectra B 2.0 DTI Krompirwagen 2002.
Garaza:
Kupi 6k. Za marku, ja imam neke HID, ako je to uospte ime... Rade, sad ce 2 godine. :wink:
A prskalice su ti prazna prica, ne treba ti to. I da se na dovezem na ono za promenu koze oko menjaca, volana... To kosta 30 evradi. Manje-vise. :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 18:25 
Iskusni Opeldžija

Ja mislim da sam negde na forumu procitao da su ti HID xenoni kineski, ako se ne varam, nisam siguran ali tako mi se cini, i neki su ih hvalili neki su govorili da ne valjaju, ali ako tebe sluze dve godine onda cu biti prezadovoljan da meni potraje bar godinu dana.

Sto se tice zamene koze, nisam govorio (mislio) samo o tome, vec na celokupan enterijer, sve plastike, na pragovima, na tapacirima vrata, na centralnoj konzoli, pogotovo oko radija, onda sedista, tepih, pedale,sofersajbna, farovi, dugmad kompletna unutra, sve je da ne kazem kao iz fabrike ali u vrlo pristojnom i zadovoljavajucem stanju bez ogrebotina i poderotina. I pazi kupio sam ga na placu za 3500e. Nista mi nije jasno :scratch:

E da, kako osvetljavaju 8000k, svidja mi se nijansa ali nisam imao prilike da vidim kako osvetljava put, kako reaguju na kisu i sl?

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 18:30 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
Ne valjaju po kisi. Previse jako obasjavaju kapi kise, pa ne vidis gde vozis. :) 6k je mera.
Sto se ovog drugog tice, ostavi ti koji dinar sa strane za svaki slucaj, bas iz razloga sto ti nista nije jasno, a i sva ta sminka je dzaba. :ots:

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 18:40 
Iskusni Opeldžija

Ok onda idu 6000k cim budem imao slobodnog vremena da odem i da ih kupim...Vidi Pajo, ja ne znam da li je to sminka ili ne jer hocu da kazem da ako su oni za sve te stvari koje su ocuvane toliko dobro dali bar 500e, sto bi morali kada bi menjali sve sto sam reko, platili carinu i PDV oko 1200e, prevoz iz italije ne znam koliko i da oni imaju zaradu bar 300e to je ukupno vise od 2000e, znaci da su tamo morali da ga plate 1300-1400e sto je smesno, mada opet ima raznih, sta se i ja glupiram, sve je dana moguce, samo kazem...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 18:45 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
Pa zato ti i kazem. Da se ne iznenadis. Mislim, zelim ti ja da te sluzi kao mene moja, al da se ne iznenadis. Jbg, desava se. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011 18:59 
Iskusni Opeldžija

Ma kontam te, no frx, sve je meni jasno. Kazi mi, posto imas dva auta sa istim motorom, jel ti neki od njih trosi ulje, ili je trosio, koje si sipao, koje sipas sad? ja sam sipao GM i popio mi je ceo litar na 2300km bilo je 5w-30, kada sam ga sipao bilo je retko kao voda u pm, katastrofa.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011 00:18 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
Sipao sam GM 10W40, (cini mi se, davno bese, a i Godza je o tome vodio racuna) u Astru, nije trosila ni kap. Sad je i u Veci i u njoj GM 5W30 i malo su trosili oba. S tim sto Vektra vise ne trosi, a Astru sam terao u iber dosta kilometara(otuda i potrosnja), a sad opet vise ne trosi ni ona. Al ipak nesto kontam da je 10W40 bilo bolje, al cini mi se da mi je Godza rekao da se to vise ne pravi u GM izvedbi pa razmisljam da promenim marku sledeci put.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011 00:35 
Iskusni Opeldžija

Brate realno meni je to GM nikakvo, bar po izgledu (5w-30), mnogo je nekako retko, kao voda bre...

Cale u megana sipa Mobil 5w40, sad ga menjao nakon 19.000 predjenih i nije potrosilo ni grama jednog, tako da cu sledeci put najverovatnije da sipam mobil, ali verovatno 10w40...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011 00:37 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Garaza:
Pravo da ti kazem, nisam siguran da li je 10W40 ili 5W40, ali je svakako bolje od ovog. Izbauljacu sutra u papirima negde pa cu ti reci. :ots:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 106 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]