Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 03 Maj 2025 14:53

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Calibra v6 C25XE Last Edition 969
PostPoslato: 31 Okt 2016 23:42 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 19 Jan 2007 22:22
Ime: Milosh
Opel: Calibra CweLET
Garaza: pogledaj
Ako treba neka 4x4 pomoc, tu smo, za pochetak imash jako blizu tebe donora za tunel i ostale delove poda ukoliko nisi nabavio :).

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2016 00:28 
Administrator
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2007 22:25
Ime: Nenad
Opel: Astra G 1.7DTI, Astra H twin top 2.0T
samo plastika nova i nema pucanja. Inace plastika odgovara od recimo Vectre C :P

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2016 10:17 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2014 22:11
Ime: Јовановић Милош
Opel: Opel Calibra V6 Last Edition 969
CweLe
Ко има? :)

calibrica
Када пробам још једном по мом, онда морам да тражим друге дефинитивно ако са овима не будем задовољан...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2016 17:55 
Opel Team Member
Opel Team Member

Ti si srecan chovek, znash li gde je Velika Ivancha Tuning District? Javice se komshija :)

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2016 00:02 
1st Gear
Korisnikov avatar

Ако мислимо на Велику Иванчу поред Младеновца, онда да знам где је :) Очекујем, хвала! :)

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2016 17:19 
1st Gear
Korisnikov avatar

Нешто сам чачкао мало опет. Сређивао сам возачев доњи кедер. Купио сам нов кедер у гуматику овог пресека
Slika
и опктојио га да буде исти као и оригинал, тако што сам окренуо нов кедер лицем према лицу десног кедера и тако после сечења добио возачев кедер. Када будем радио сувозачев урадићу контра. А све ово сам радио јер ме јако нервирао онај фабрички исечени део тамо код шарки... И сад је бомбона.

Стари
SlikaSlikaSlikaSlika
Иначе, једини проблем који сам ја мислио да ћу да имам је онај пресовани и налепљени део који се пење уз стуб, али и њега сам из комада са оним доњим делов одрадио.

Нов намештен
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Надам се да се види, али сликаћу други док још буде у раду, па ако некоме затреба да види "израду" у корацима.

Такође, додао сам мале филтерчиће на водове за течност за прање ветробрана (за оба вода - напред и позади) и малкице је опао притисак и треба више времена да нагрува притисак али после ради како треба.
Slika

Наравно, ако неко има случајно коју вишка ову гуму са возачеве стране (гума иде испод ретровизора) нека ми се јави :)
Slika

До следећег прчкања :)

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2016 21:58 
1st Gear
Korisnikov avatar

Мало се чачкало успешно мало безуспешно :) О безуспешном нећемо сад, само оно успешно :)

Ево слике и предњих тапацира које сам морао да скинем не били средио граничнике (које сам на крају купио друге од вектре Б и раде као сат - моје буџење није успело колико сам се ја надао :( )

SlikaSlika
Ове беле тракице код кваке су да не би шкрипала пластика...

SlikaSlika
Самолепљива К-flex изолација је на висини задатка, али сам ја одлучио да јој мало помогнем са мало 20 и 30мм стиропо(л/р)а - како то воли.

SlikaSlikaSlika
Мало сунце смета (део до звучника, онај задњи део до браве врата и напунио сам испупчени део за руку.

А ево и пластикица за ретровизоре изнутра...
SlikaSlika

До следећих бескорисних радова :))

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2017 21:32 
1st Gear
Korisnikov avatar

Ево и мене поново, након мало времена не би ли се накупило за који ред овде...

Што се тиче раније поменутих граничника на вратима све се завршило тако што сам отишао на отпад и узео два са вектре Б, међутим један је почео да зеза, значи треба та нова пластика, што ће се ускоро десити :)

Што се тиче главних радова, пре свега би се захвалио двојици људи са овог форума Ненаду и Бојану, овде познатијим као Калибрица и Чиле. Са њима на челу и са мном као дежурним сметалом мало смо освежили V6 који је давао знаке којих сам се плашио, као што су потрошња уља која није занемарљива и рекао би мала лењост на гасу. Такође ту је још један пријатељ са ФБ који ми је касније много помогао. Хвала Рашо! :)

Да не би гњавио са детаљима, прескачем их, иако би могао да напише кљигу Калибра и прикљученија колико их има и наравно ништа није било из прве, па ћу зато само укратко крупнице. Набављени су алуминијумски поклопци глава (декли), неопходне заптивке за исте, нове свећице, замењене су бризгаљке (дизне) са онима од вектре Б V6 i500 које су претходно очишћене, очишћен моторић лер гаса, очишћено црево уљног одушка, као и још нека црева која су била при руци и згодна за продувавање/чишћење, замењено уље и филтер уља, а пре почетка радова смо мерили компресију не би установили у ком стадијуму је дотични V6. Мерење је показало, према речима горе поменуте двојице зналаца, да је мотор у коректном стању са компресијом од око 12 и 12+ бари на цилиндрима. Што је уједно била и труба за почетак радова :)

Е сад ово горе наведено би се могло назвати првом фазом радова. Нешто касније сам сам применио оно што сам видео и раскупусао усис, црева, струју и дорадио још по нешто, а чињеница да није било вишка делова ме додатно радује :). Ставио сам Тесла каблове од сенатора Б/омеге А 24V због дужине, јер сам раније уградио нову Теслину бобину од вектре Б V6, због цене, уместо калибрину, па је то направило мали зез по питању дужине каблова због другачије распоређених извода на истој. Е сад, због висине лулица каблова (12мм вишљи него оригинални) морао сам да скинем лептир контроле проклизавања и да направим одстојник који ће заменити КП да би успео да вратим усисну грану на своје место. Такође сам скинуо комору за уљне одушке, коју сам уз пуно муке успео да очистим, а која је више личила на неку пржионицу кафе него на простор где се налази уље... Тиме сам коначно успео да отпушим оба одушка, где је један мањи био потпуно запушен. Усисна грана на месту где је било црево за тај одушак је била отворена, па сам проблем фалш ваздуха тиме решио (наравно након постављања новог црева). Касније се испоставило да ми је на бензинској магистрали све више цури бензин на оној игли за одзрачивање - вероватно, па сам и ту иглу заменио новом иглом из вентила за аутомобилске гуме која је 1/1 одговарала. За сада ништа не цури, а колико ће да траје видећемо. Очишћен је и електровентил за бензинске паре сда се сетих.

Доста писаније, сад нека сличица.

Мало се чистило а мало и уграђивало назад.
Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Е сад, да обично радим непотребне ствари је многима познато, али овога пута ово испод је било оправдано. Позивам Калибрицу за сведока! :)
Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika
Па нека сад баци на масу! До душе овај проблем је био са старим кабловима, али кога змија уједе и од гуштера се плаши, па тако и ја :)

Одстојник за КП лептир (прво је привремено решење које је било, а потом и трајно)
Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

И кад се све што је урађено узме, дан су ми улепшале ове две ствари.
Slika Slika

Пресек стања
Некад Slika и сад Slika.

Мој свеопшти утисак, поред тога да сам потрошио нешто пара је да мотор лепше ради и рекао би мало боље реагује на гас. Остало је да заменим О2 сонду која је у пртљажнику и да мало уља које је вишак одлијем. А ако Бог да то ће бити урађено за предстојећи викенд. За сад је притисак уља добар и чини ми се да уље не мрда врло сам задовољан :)

Slika Slika

Поздрав!!! :)

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2017 18:35 
1st Gear
Korisnikov avatar

Нови број месечног прегледа је ту XD. Време лети дефинитивно.

Нема одмора док се посао не доврши, па у складу са тим се завршило са пар стварчица на којима сам дуже време ангажован, а одуговлачило се због зиме, наравно.

Пескирање и пластифицирање носача лептир стакла је одавно одрађено али је тек скоро све завршено и уграђено.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Радило се по други пут на изолацији тапацира врата, коју сам на лицу места морао на пар места да истањим да би све легло како треба без напињања + најлон на врата и све већ како доликује...
SlikaSlikaSlikaSlika

И за крај, за данас, пронађен је још један необични донор за Калибру, Фиат Стило :).
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Поздрав! :)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2017 14:51 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pozdrav pozdrav, odlichni radovi, svidja mi se :)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2017 20:55 
1st Gear
Korisnikov avatar

Хвала CweLe, трудим се да осавременим што је више могуће, биће још тога али све у своје време :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]