Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 14 Maj 2025 00:52

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 340 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Manta A 1.6S
PostPoslato: 11 Sep 2012 13:23 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2008 19:50
Ime: Marko
Opel: Astra G 2.0 DTI
Da li imaju negde da se kupe novi prednji amortizeri? I da li pasuju sa još nekog opela (sem ascone a)?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012 14:16 
5th Gear

Pridružio se: 11 Jan 2011 00:06
Ime: Aleksandar
Opel: Manta A 1.9L
Garaza: pogledaj
Sem askone a tesko da ce pasovati od nekog modela prednji :-( koliko sam se ja raspitivo nigde nisam vido da pase od nekog modela...
Za zadnje verujem da znas pase i od mante b , i imas nove da nadjes bar ovde kod nas u nis-u marke " Monroe " pa ako ti bude trebala nesto iz nisa pusti pp pa da ti pomognem ...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012 14:23 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009 23:14
Ime: Zdravko Daka
Opel: Astra G Turbo/Calibra MV6
Amortizeri prednji samo od MANTE A ne pasuje od novijih nekih modela sad sam gledao katalog.. :/

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012 14:33 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 30 Jan 2011 20:12
Ime: Rade
Opel: Kadett E
mracni, ako već imaju Monroe-ove amorte za mantu B, zašto se ne potraži u dotičnoj firmi? Sigurno ima samo što se ne naručuje, barem ja tako kontam.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012 16:58 
5th Gear
Korisnikov avatar

Zadnje ne diram, odlični su, ali prednji su popustili, pa hoću da ih menjam. Nemam predstavu gde više da ih tražim... jedino mi ostaje da vidim da li neko može da ih naruči.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012 18:24 
5th Gear

Ja kad sam bio jos prosle godine , gledali smo katalog i covek mi rece da ima samo zadnji za mantu b ...
Moglo je jedino to sto ima u katalogu da se poruci , van kataloga nisam ni pito mislio sam da nema svrhe ...
Ajde oticu sutra do te radnje da vidim moze li da se dodje nekako do prednjih... pa javljam ...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012 19:11 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Mare je napisao:
Zadnje ne diram, odlični su, ali prednji su popustili, pa hoću da ih menjam. Nemam predstavu gde više da ih tražim... jedino mi ostaje da vidim da li neko može da ih naruči.

Vidi sa Dragancetom mozda moze da ih vaskrsne svojim vestim tjunerskim rukama :D tj. da ih remontuje...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012 19:24 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012 21:06
Opel: Manta b 1.2s 75', volvo v40 1.9dci 2004.
Mozda mogu da se remontuju?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012 20:11 
5th Gear
Korisnikov avatar

O remontu nisam baš ni razmišljao. Valja li to? Pitanje je da li uopšte mogu da se remontuju ovi amortizeri...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012 20:34 
Club 1000
Korisnikov avatar

vise puta sam nailazio na oglase firmi koje se bave time a par puta mi je i otac pricao kad sam menjao moje amortizere da ne bacam stare jer mogu da se napune iako nisu gasni i da se to radi, e sad ne znam nista vise od toga ali ako moze onda bi posle remonta trebali da budu ko novi, za moju mantu b znam da imaju zadnji novi da se kupe original monro i to od novijih opela a za prednje nisam siguran ali mislim da mogu i oni, samo treba ih skinuti i pokazati u prodavnici da trazis nesto slicno tome. srecno

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012 21:23 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Mar 2009 20:47
Ime: Mario
Opel: Manta B 2.?
Prednje amortizere zaboravite,ili polovno,ili ces kupit Koni,pa si miran,prije ces 4. put radit limariju nanovo,nego amortizere mjenjat..:)

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012 22:02 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jan 2010 02:44
Ime: Milan
Opel: Kadett E & Astra G Bertone & BMW E93
Novo je novo, a remont samo ako moras i ne nadjes resenje... Remont je svakako samo neko resenje koje ne moze dugo da traje...

Znaci, ili novi ili dobri polovni...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012 22:40 
5th Gear

Meni da su skinuti prednji amortizeri iso bi od radnje do radnje , nesto mora da pase ...
Ako ne isto ,onda barem priblizno ... uz male prepravke resis amortizere ...

Ja sam se raspitivo kod nas u nis-u na auto pijaci , ima firme koje iznose sve moguce vrste i dinenzije amortizera + prave iste ...
Verujem da je ovo jedan od prostijih modela amortizera ... klot ravan bez ikakvih zavrzlama oko drzaca itd ...deluju prosto ...

Slika

Btv: svako resenje je uspeh , pa bilo to i reparacija ... ako se snadjes i za reparaciju uspeo si :D
Jbg trebas da imas ovakav auto da bi shvatio koliko prosta stvar moze da bude komplikovana :D

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012 00:14 
Club 1000
Korisnikov avatar

taj amortizer na slici deluje isto kao i od mante b. u svakom slucaju moras da improvizujes kako za amorte tako i za mnoge druge stvari, tako sam i ja radio za lezajeve zadnjih poluosovina koje apsolutno nigde nisam mogao da nadjem nove...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012 09:58 
5th Gear

Bio sam danas do prodavnice za ove monreo amortizere , sto se prednjih tice nemaju ni u katalogu a ni van kataloga ...
S'tim da su mi potvrdili da su nekoj musteriji pre oko dve godine nasli gotovo ise za mantu A ali se ne secaju od kog modela ...
Kaze covek da mu donesem svoj pa po uzorku da pretrazi i to kaze da ce maksimalno da se potrudi ...

Mare ako nista ne resis ako hoces mozemo da se dogovorimo da mi pustis jedan prednji na brzu postu ili kako vec pa mogu da pojurim po nisu neke prodavnice itd ...
Ja svoje bas nikako ne mogu da skidam sad tako da ako budes hteo da se cimas pusti pp pa da se dogovorimo ...

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012 21:18 
2nd Gear

Pridružio se: 28 Jul 2011 20:16
Ime: Darko
Opel: AstraG
Garaza:
Proveri u nekoj prodavnici i uporedi sa ladinim amortizerima. ja sam na svome kadetu stavio od lade ali su malo kraci od kadetovih ali tim bolje te sam i onako napred spustio kadeta i mogu ti reci da sam zadovoljan. a ako nista od toga ti se ne svidja javi se servisu u batajnici servis se zove Goran amortizeri covek je majka za spustanje svih automobila i amortizera. ne znam njegov br. ali pitaj prvog prolaznika u batajnici i uputicete jer ga svi znaju.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2012 21:59 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ok, hvala svima na odgovorima. Imam jedan amortizer viška koji sam dobio uz auto, pa ću potražiti po prodavnicama da li ima nešto slično, ako ne onda ili poručivanje iz inostranstva ili remont.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2012 12:24 
5th Gear
Korisnikov avatar

Jel ima neko ideju šta bih mogao da radim sa instrument tablom? Tapetar mi je vratio, kaže ne može da se tapacira, neće lepak da se uhvati za ovaj materijal. Zvao sam par ljudi koji rade folije, neće niko to da radi.
Razmišljao sam da probam da popunim pukotine gitom i da prefarbam mat crnom bojom. Ne znam da li je to pametno? Koji je uopšte ovo materijal koji je fabrički stavljen? Kakva farba bi mi trebala ili prajmer?
Ne dolazi u obzir da je vraćam u ovakvom stanju u auto, jer mnogo je loša... Svaka ideja ili savet su dobrodošli. :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2012 12:32 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Nadji drugog tapetara :wink: Kao ne moze lepak da uhvati.... :krsti: Farbanje zaobidji izgleda jeftino,a folija nikako sunce kad uprzi ima da se na pregibima podigne i slicna s**ranja :D

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2012 12:46 
Club 1000
Korisnikov avatar

ma ko te to slagao da ne moze da se tapacira? moze da se tapacira i posle toga da izgleda kao nova. pitaj sa foruma salemanta on je svoju na manti b tapacirao i imas i slike kako je ispalo. Ja sam hteo moju da tapaciram ali sam uspeo da nadjem neostecenu pa cekam da je zamenim, ali za tvoj a model bi bilo veoma tesko da nadjes neispucalu. nemoj da farbas ili lepis folije nece ispasti kako treba. poz

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2012 13:00 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ako neko ima predlog za tapetara, slobodno neka pošalje PP.
Taj što je radio Saletu i meni je radio enterijer. Zavlačio me čovek mesec dana i to svaki dan pričao istu priču da će sutra biti gotovo... a nije ni odradio sve iako nije imao puno posla... Da je po dogovoru uradio, manta bi do sada već bila spremna za registraciju, jer sam ceo septembar bio slobodan, ali jbg.

Poslednji put menjao Mare dana 01 Okt 2012 13:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2012 13:03 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pa Sale nahvali tog lika onoliko :krsti:

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2012 13:29 
5th Gear

Vidi da ti recem , uzmes vodenu smirglu tipa granulacija 400 i celu je matiras posle tog tretmana ne postoji lepak koi nece da se uhvati ...
Mada taj laze 10000000000000% , ovo ti pricam posto sam ja po struci tapetar :D

To ti je isto i sa gitom ,farbom itd nista nece da uhvai ako pretodno ne aktiviras povrsinu ...
Eko koza u rujke ,industriski fen i pozeljno bi bilo jedno 6 ruku za taj poso :D

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2012 13:35 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ne mogu da poreknem da dobro radi. Stranice su sasvim ok ispale, kao i zadnje sedište, ali uopšte nije čovek od reči. Bukvalno je 20 puta odlagao. Pre neki dan mi je rekao da dođem, kao sve gotovo, ja otišao, ono samo zadnje sedište gotovo... Da ne spominjem da je lik 40Km od mene, pa mi nije baš do svakodnevnog šetkanja... Juče mi rekao da dođem danas u 10, kao biće tabla gotova, ja dolazim u 10:30, čovek još spava... i naravno oko table ništa nije rađeno, verovatno ga je i mrzelo da radi više pa mi je dao da je nosim...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2012 14:29 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2011 20:28
Ime: Milan
Opel: Manta A,Meriva A Cosmo
Ma folira te samo,ne radi mu se :seci: ,ja kad budem radio bice koza i to imam coveka koji se ponudio da mi radi,bice verovatno skupo al nema veze :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 340 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]