Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 05 Okt 2025 10:35

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Astra L 1.2 Turbo GS - bezrepipele
PostPoslato: 14 Mar 2025 00:06 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2013 17:33
Ime: Predrag
Opel: Astra L 1.2 GS
Garaza: pogledaj
Hvala. :ziveli:
Ima skupljih i boljih kamera, ali za moje potrebe ova je i više nego dovoljna.

'Ladno sam mogao postaviti temu u Offtopic garaža-i. :D Astra dijeli Stellantis EMP2 V3 platformu sa još par modela, samo su nijanse u pitanju. Ja volim malo jednostavnije i čistije linije pa sam odabrao Opela, a vjerujem da bi većina kupila Pežo 308. :P

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2025 21:57 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Evo mene opet. :D

Astra je stigla do svog prvog redovnog servisa. Možda će nekoga zanimati cijene usluge u ovlaštenom servisu - malo preko 200€. Mislim da nije pretjerana cijena, s obzirom je u neom(vl)ašćenom servisu račun za Astru H, sa malo boljim uljem i kvalitetnijim filterima, znao izaći 130€.

Slika

Ulje koje su sipali je Total Quartz ineo RCP 5W30 sa odobrenjem Stellantis FPW9.55535/03 i to je, koliko ja znam, treći put da mijenjaju ulje za ovaj motor.
Isprva je bilo 0W30, pa 0W20 koje je bilo nasuto u moju Astru, a sad je 5W30 sa ovim novim odobrenjem. Mislim da oni džabe kreče i da će remen riknuti ma koje ulje da se koristi. Ovo 5W30 je malo "gušće" seljačkim jezikom (a koji inače rado koristim) rečeno i bolje za ovu našu klimu.

O Astri nemam puno šta da kažem. Zadovoljan sam. Prvu godinu i 10K km je pregurala bez problema, osim jednog peha odmah nakon kupovine. Naime 20-tak dana od kupovine crkao mi je akumulator i to nakon dužeg puta, poslije kojeg je trebao biti napunjen do vrha.
Dobio sam zamjenski, a nakon 20-tak dana i novi od Opela. Ovaj put Varta EFB, umjesto Exide baterije koja je došla fabrički. Od tad godinu dana kuća-pos'o bez ikakvih problema.

Šta se desilo! Automobil nije preveden valjano iz režima transporta u režim u kojem se isporučuje kupcu. Alternator uopšte nije punio akumulator i dobro je izdržao i tih 20 dana. Po meni je neko zaboravio da pritisne dugme, a po njima je softverska greška u tom diagnostičkom alatu koji su koristili. Uglavnom, rješeno je brzo i na obostrano zadovoljstvo. :palica:

Astra k'o Astra, narodni auto. Vozi se lijepo. Mislim da je postignut odličan kompromis između udobnosti i stabilnosti. Odlično leži u krivini, a opet dovoljno je udobna i za duže ture. Jedino kada je baš loš put, da ne kažem makadam, osjeti se da je tvrđe trimovana.
Sjedišta su odlična. Naprijed ima dosta mjesta, posebno u širinu. Nazad nešto manje, ali ne sjedim nazad tako da šmeba gabri. :D Gepek dobar. Mislim da u kompakt klasi samo Oktavija ima veći.

Moram reći da Astra privlači dosta pažnje. Više nego što sam sa Opelom navikao. Bulje ljudi, misle igra mečka. Bulje i žene, ako nekoga zanima. :steva:

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2025 09:26 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2017 22:01
Ime: Djordje
Opel: Astra H 1.6
Ala braća deru na filterima. Jasno mi je da je filter za dizel gorivo skup ali ovo ulje vazduh klima je baš previše.

"Automobil nije preveden valjano iz režima transporta u režim u kojem se isporučuje kupcu" to je prije bilo na dijagnostici, bar za Astra H u opcijama.
Koliko ide garancija na novo sada?
Srećno i uzdravlju

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2025 12:39 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Hvala @georgemcduke. :ziveli:

Kod Opela su filteri izgleda pozlaćeni. :D Posebno ovaj za kabinu ima dosta zlata u sebi. :D
Gledao sam malo aftermarket proizvode za Astru L i najskuplji filter kabine je oko 20-30tak evra i to onaj antialergijski. Ali šta ćeš, barem im ruke nisu bile od zlata. :D

Što se tiče akumulatora, nisam ih puno zapitkivao, ali koliko sam shvatio alternator je ostao u režimu u kojem se vozilo nalazi u salonu. Davao je struju koja je dovoljna da rade osnovni sistemi, da budući kupci mogu čačkati po multimediji i sl.. Međutim, nije davao ampere i akumulator se nije punio. Na kraju je riknuo skroz, nije se samo ispraznio, nego mu je jedna ćelija bila u spoju, a napon svega 10,5V. Odradili su reprogramiranje i dobio sam nov akumulator. Jeste malo neprijatmo, ali sve se da riješiti.

Kod mene je garancija 4+1 godinu, ne znam da li su mijenjali uslove od tada. :postovanje:

EDIT: kad sam već ovdje da kažem koju i o kameri, možda nekoga bude zanimalo. Za ove Viofo kamere veoma je mali izbor memorijskih kartica i svega dvije rade koliko-toliko korektno. Prvo sam probao SanDisk High Endurance i na normalnim podešavanjima je brzo počela da roka "Slow Card" error! Zatim sam nabavio SanDisk MAX Endurance i situacija se popravila, ali i dalje nije idealno. Snima na max podešavanjima i 30 fps odlično, ali kad se podigne da snima 60 fps, vrlo brzo izbaci istu grešku. Znači ograničen sam na 30 fps iako prednja kamera podržava 60 fps. Ostalo mi je još da probam Viofo Heavy duty originalnu karticu. Za nju nisam našao da se neko žalio. Eto, ako neko bude kupovao ove Viofo kamere, odmah neka kupi i Viofo karticu, najsigurnija je varijanta. :dedica:

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2025 09:37 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2017 22:01
Ime: Djordje
Opel: Astra H 1.6
Ako je 5 godina onda vozi i ne beri brigu. Meni je Astra karavan prelijepa (čak bi se i cijena uklopila) ali mi se novi PSA motori uopšte ne svidjaju.

Za kameru: da li si proao SanDisk kartice za dronove (Extreme, one imaju veliku brzinu read/write)? Mada i ova Max Endurance nije naivna uopšte.
Pošto ovi noviji DJI imaju 4k na velikom fps tako da nema šanse da može da snima na dron-u a ne na autokameri osim ako proizvodjač kamere nije namjerno zaključao neke feature (kao što mnogi proizvodjači opreme urade da bi se gurale proprietary opcije koje koštaju 3x više)

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2025 16:52 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Nisam ni ja ljubitelj 3 cilindra i remena u ulju, no trpim. :D

Ta SanDisk Extreme nije na listi preporučenih kartica. KLIK!
Nije problem brzina kartice jer i najbrža uspori kad se zagrije. Problem je toplota koju ova VIOFO kamera proizvodi, a kada se naštima visok bitrate i podigne fps to dolazi do izražaja. Ostaje mi još ova VIOFO kartica da probam, a onda gasi svjetlo i motaj kablove. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]