Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 07 Maj 2025 23:32

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Pravila foruma

1. Naslov - treba da sadrzi model auta,
2. Slike da se ubacuju preko http://www.imageshack.us/ i u formatu thumbnail i to po tri do cetri slike u redu, sve radi lepse preglednosti i zbog ljudi koji imaju i dalje dial-up, pogledajte temu "Kako postaviti slike Vašeg automobila!"
3. ovde mozete predstaviti vase vozilo u potpunosti, znači opis + slika. Garaža bez slika automobila se smatra nekompletna.
4. Svaki off u garazi ce se brisati tako da nemate potrebe skretati s teme.

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Opel Vectra 1.8i
PostPoslato: 07 Dec 2010 00:47 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Nov 2009 18:09
Ime: Milan
Opel: Vectra A 1.8i
Evo da se pohvalim malo, uzeo drugi auto :)))

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

Tema posta: Re: Opel Vectra 1.8i
PostPoslato: 28 Dec 2010 02:26 
1st Gear
Korisnikov avatar

A sad planovi za buducnost :)

1. Montaza amortizera na haubu, ovo sa sipkom me ubija u pojam...
2. Presvlacenje tapacira vrata jer je ovaj fabricki poceo da puca. Nasao sam neke "carbon" termo folije koje se lepe tako sto se greju pa cu da pokusam sa njima, mislim da ce dobro da ispadne.
3. Cajgere menjam obavezno, zamenicu i ovu crvenu boju plavim diodama. Evo nesto sam pravio vec u photo shopu mada jos nisam siguran da li cu bas takve...(nisam hteo sliku da stavljam direktno jer je ogromne rezolucije) http://img440.imageshack.us/img440/7743/21691467.png
4. Plave diode za sat i osvetljenje za ventilaciju i grejanje
5. Plave diode kod vozacevih i suvozacevih nogu.
6. U gepek jednu onu silikonsku traku sa plavim diodama.
7. Da se odradi jedno poliranje, skoro je farban mada nisam zadovoljan kako je uradjeno ali za sad ce morati tako...
8. U planu mi je i da skinem motor i da ga ofarbam pa da posle sutnem i jednu neonku ispod haube ali o tom po top, to je vec veliki projekat :)
9. Ima brdo posla oko onih sajli za grejanje, polomile se sve 3 unutra pa moram da se guram kod suvozacevih nogu da ukljucujem i iskljucujem grejanje :ludilo2: mada, dobro je kad vozim neku cicu... :D Rasturao sam jednom, tj poceo ali treba bas da se razbuca a nisam imao vremena...

Danas sam mu ugradio centralu za daljinsko zakljucavanje (smrz'o se ko mis :ludilo2: ). Imao je samo alarm kome ne radi sirena. Razmisljam da ga izbacim skroz mada mi se svidja sto ima blokadu motora. Videcu vec.

Sutra izvestaj o muzickom delu jer nikako da popamtim koji je tip HU i pojacalo...

Pozdrav
Dzigi_Bau :)

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010 02:31 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2010 13:30
Ime: Luka
Opel: Kadett GSI16V, Monza GSE, Senator A
ja imam alarm na prodaju sa svim tim funkcijama i modulom za zatvaranje prozora automatsko pri zakljucavanju. Nov je bukvalno, ako te intersuje posalji mi PP

Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Irmscher, Mattig, Rieger, Kissling

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010 02:40 
1st Gear
Korisnikov avatar

Imam sve to na ovoj centrali i za prozore i za gepek i jos neke dodatne za zakljucavanje kad se nagazi kocnica... Hvala u svakom slucaju :)

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010 10:27 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2007 13:30
Ime: Nikola
Opel: Corsa A 1.3GT
Garaza: pogledaj
Sta znam,ja bih taj auto sredjivao u nekom drugom fazonu,bez neonki,sa nekim lepsim felnama,spustanjem i slicno,al dobro. U kakavom je stanju limarijski?

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010 13:04 
OTS Osnivač
OTS Osnivač

Pridružio se: 22 Dec 2006 13:12
Ime: Bojan
Opel: Vectra 1.9 CDTI Renault Clio 1.5dCi
Razmisli još jednom o plavoj boji osvetljenja, jer ume jako brzo da dosadi, ali i da izgleda kičerasto. Pogledaj malo Zuxovu garažu, vidi šta je on radio sa Vectrom, pokupi neke ideje :)

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2010 03:08 
1st Gear
Korisnikov avatar

Cvorke, kamo te lepe srece da SMEM da spusam jos auto, nego zivim u ovom smesnom selu bez asvalta sa kraterima na sred ulice, nece toga biti kod mene jos dugo... :banghead:
Limarijski je prilicno dobar, kod predhodnog vlasnika je uradjena kompletna zastita odozdo pocetkom ove godine, rubovi...ofarban. E sad sto se meni ne svidja kako je on to farbao, ali dobro, sledeci put cu ja to sam lagano, s ljubavlju :)
Nisam mislio da mi neonke kod nogu stalno svetle nego da se pale samo kad otvorim vrata, vezem ih na onaj taster. Ne volim ni ja kad mnogo sljasti, narocito nocu dok vozim. Ove dve diode koje su gore na slici ispod HU sam skinuo posle nekoliko dana, izludele me. Nekako mi ne godi ta crvena ocima, vise sam za plavu. Gledao sam kod Zux-a kako je radio vectru...on je sve to digao na jedan mnogo visi nivo, odusevio sam se :respekt: Dao mi je ideju u vezi tapacirunga, mnogo bolje izgleda sa eko kozom a i jeftinije :ludilo2: sad jos samo da se naucim da tapaciram :wink:

E da, nisam pomenuo da ima gasne tvrde amortizere, mada je zadnji levi obican jer je jos kod prethodnog vlasnika otkazao pa mu je zamenio...
Sve u svemu, pune ruke posla. Bitno je da ja imam volje za sve to, ostalo cemo lako :)

-- 29 Dec 2010 20:39 --

Nasao sam onu magnetnu bravu sto se montira na gepek, polovnu za 500 dinara. Malo zardjano izgleda ali lik kaze da je ispravna. Sta mislite, da li je mnogo to para za nju i za koliko bi mogao novu da uzmem?

Vrh

PostPoslato: 01 Jan 2011 15:55 
1st Gear
Korisnikov avatar

Srecna vam ooovaaaa, godinaaa nooovaaaaaaaaaa :ots: :aplauz: :aplauz: :cheers: :dance: :bounce:
Sve najbolje svim forumasima :))

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2011 22:24 
1st Gear
Korisnikov avatar

Evo malog update-a muzike

HU je Pioneer DEH-2900MP
Pojacalo Magnat Classic 100 2 kanala po 50w, 1x100w
Na zadnjoj tabli 2xBoschmann PR-6013 Turbo, pise 550w max mada to ne bi trebalo da je realna snaga nego onaj peak...
Unutra u vratima mislim da su fabricki zvucnici, dosla lose izgledaju mada rade bez problema.
Po jedan visokotonac napred do soferke
I u gepeku ovaj XBass puta dve bazuke :D Ne znam koji je tip i snaga, kad jednom budem otvarao, napisacu.
Slika
Sa zadnje strane na pojacalu postoji kao neki potenciometar, pise Level iznad njega i ima od 100mV do 1V opseg. Jel moze neko da mi kaze cemu sluzi?
A da, tu je i jedan ekvalajzer ispod HU koji nije povezan. Njega cu verovatno da izbacim, nisam bas toliko zahtevan...

To je to :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011 03:39 
1st Gear
Korisnikov avatar

Da se vidi da se nesto radi ovde :D
U utorak stizu novi motorici centralne brave posto mi desna zadnja vrata nemaju uopste. Najgore je to sto sam skontao tek kad sam ga kupio i doterao kuci pa par dana kasnije :lol: Al dobro, jeftino sam prosao sa ovima a i ostaje mi jedan u rezervu :ots:

Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011 20:58 
1st Gear
Korisnikov avatar

Evo jedan mali how to za montiranje motorica centralne brave, danas sam ugradio u zadnja vrata koji mi je falio. Naravno, u pitanju je vectra

Prvo skinuti masku srafcigerom
Slika

Odsrafiti srafove koji drze bravu i rucicu i skinite tapacir pazljivo srafcigerom da ne bi pocupali drzace
Slika

Ja sam skinuo i rucicu brave spolja da bi mi bilo lakse da slikam i prikazem sve ali moze da se uradi i bez skidanja.
Dalje, unutra na bravi gde stoji zakacena sipka postoji ovaj zuti plasticni drzac.
Slika

Skinuti ga srafcigerom jednim potezom na gore i izvuci sipku
Slika

Slika

Onda je veoma lako da se sipka ubaci na motorcic i sve vrati nazad. Srecom, motorcic se uklopio tacno na rupe koje su predvidjene za fabricki a ako ne moze, tu su sine koje idu uz njega u kompletu pa sve dodje na svoje mesto.
Slika

Ostaje samo da se povezu zice. Pre lemljenja-spajanja proveriti smer tj da se ne desi da se sva vrata zakljucavaju a samo jedna otkljucavaju :D
Slika

I to je to :ilo:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011 19:18 
1st Gear
Korisnikov avatar

Malo enterijera, ne stigoh da usisam od silnog pranja spolja... :D

Slika