Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 04 Maj 2025 03:47

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem sa radio instalacijama
PostPoslato: 07 Okt 2010 00:21 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Apr 2010 11:45
Ime: Vojislav
Opel: Corsa 1.4i
Pozdrav svima.
Pre neku nedelju sam ugradio Kenwood KDC-W4644UY bez ikakvih problema. Jedino sto mi je naizgled bilo cudno je to sto su zice za stalno napajanje i za napajanje kad je kljuc okrenut bile spojene u jednu, ali ovde sam procitao da to nije problem.
Problemi su sledeci :
1) kada ukljucim sva 4 (z)migavca,radio prestane sa radom i on treperi u ritmu migavaca :bekelji:
2) kada je auto ugasen, a svetla nisu ugasena ( radi pozicija) radio posle nekoliko sekundi jednostavno prestane da radi. Sve radi normalno ako su i svetla ugasena.
Receno mi je da je mozda problem u masi, ali mi treba jos necije mishljenje pre nego sto pochnem da cackam.
Da jos napomenem, ako moze da pomogne.. PONEKAD (ne u poslednje vreme) mi se desava da kada hocu da ugasim auto (okrenem kljuc) auto jos uvek radi, sve dok ne ugasim svetla... to mi se desavalo jedno vreme, sada ne...

Vrh

Tema posta: Re: Problem sa radio instalacijama
PostPoslato: 07 Okt 2010 00:27 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
Da nemas mozda vezan onaj uredjaj za automatsko paljenje svetala ili tako nesto

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010 01:00 
1st Gear
Korisnikov avatar

Nemam, nista nije dodavano osim sto imam lovato gas.

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010 01:51 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
Citiraj:
Jedino sto mi je naizgled bilo cudno je to sto su zice za stalno napajanje i za napajanje kad je kljuc okrenut bile spojene u jednu, ali ovde sam procitao da to nije problem.

ako si mislio na zice koje su fakticki od instalacije vozila, onda je problem! Ni u jednom slucaju ne smes vezati zajedno, zice od stalnog plusa i zicu od kontakta. Ovo govorim za instalaciju od vozila.
Ako zelis da zice od radia tako vezes da ti radi i bez obzira na kontakt, onda u tom slucaju, kontaktnu zicu (instalacija vozila) ostavis da visi u prazno (naravno, izolovanu)!

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010 20:41 
1st Gear
Korisnikov avatar

hvala, probacu, pa javljam ako uspe. Ovde sam negde procitao da ljudi savetuju da se te 2 zice spoje, pa sam zato i rekao.
Thx

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2010 20:57 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Jeste savet da se spoje dve zice ali od radia a ne od autoinstalacije! Od instalacije na vozilu koristis samo jednu zicu i to onu koja ima stalan plus, i na tu zicu vezes i jednu i drugu zicu od radio aparata.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010 11:43 
1st Gear
Korisnikov avatar

Lose je vreme ovih dana, pa jos nisam stigao da odradim prevezivanje, ali sam primetio jos nesto na sta nisam obratio paznju do sada...
kada se radio pojacava, ide sve normalno do nekih volume 23... onda se jednostavno resetuje... i sve tako dok ga ne smanjim na 22... (upali se i ugasi) kao da ima neki limitator koji mu ogranicava koliko ce struje da povuce ( da to se zove osigurach :": , ali on ne rikne) . To sam sada povezao sa bezuspesnim pokusajem da vezem upaljach u autu, jer sam promenio jedno 4 komada i nijedan ne radi, iako na zicama uredni ima 12v , ali kad ustekam upaljach, nista se ne desava... poceo sam da ludim jer ne mogu obican upaljac da nateram da radi... sve sto sam uspeo je da mu radi ona fancy lampica kad upalim svetla ali on odbija saradnju :banghead:
Znam da je auto star i da nema sanse da ima neki advanced limitator povucene struje, ali mi je ovo chudno...
Da li neko ima neku ideju... cim bude malo lepse vreme, videcu sta je sa zica,a od radija...
Hvala...

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010 12:11 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ako si primetio da ti osvetljenje displeja radia pulsira u ritmu muzika i to sto vise pojacavas, to i jace pulsira,...onda definitivno imas losu ili ti tanku instalaciju za napajanje radia a verovatno i upaljaca!
Najjednostavnije je da izvuces posebno zicu za (+) sa akumulatora i to da bude najmanje 2.5 kvadrata ili ti da nebude tanja od 3mm u preseku sa sve izolacijom! Minus odradi unutar kabine i to direktno megde na sasiju pod neki sraf, i ta zica isto mora biti deblja!
Ako ces iskoristiti istu zicu od + i za upaljac, onda slobodno idi na sto deblju, neces pogresiti!
Druga mogucnost je da dodjes do zica na kontakt bravi, i da odatle izvuces zicu do radia i upaljaca!Na samoj kontakt bravi imas dovoljno debelu zicu (stalan plus) da napaja i jedno i drugo, ali vodi racuna, ta zica nema osiguranje putem osiguraca!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2010 13:49 
1st Gear
Korisnikov avatar

Ovako... kada ukljucim sva 4 migavca, radio pulsira u ritmu migavaca, a kada upalim svetla ili pojacam radio, on se jednostavno ugasi( svetla) ili se ugasi pa upali ( pojacavanje). Planirao sam da izvucem novu instalaciju od akumulatora do kutije sa osiguracima( ima tamo praznih mesta) pa da nabacim osigurac 25A za upaljac i 10A za radio... uglavnom, ne treba da pricam napamet, nego kad uradim da vidim sta se desava.
Hvala na odgovoru... bunilo me malo sto ne iskace osigurac (iako nema zasto) a desavaju se ove nebuloze... Ne znam da li je dobra ideja da ista zica bude i za radio i za upaljach... ipak je razlika u struji povelika, a ne bih da stavljam 25A i za radio... (iako neki preporucuju i 30A za upaljach)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]