Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 07 Maj 2025 13:00

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Osjetljivost razvodnika paljenja na vlagu i vodu-iskustva
PostPoslato: 31 Jul 2014 12:37 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2014 19:32
Ime: Martin
Opel: Opel Ascona 1.3s
Pozdrav.Mnogo sam puta čuo da netko govori da mu auto neće da upali jer mu je vlaga ušla u razvodnu kapu.Isto tako čuo sam da kad pada kiša opelove benzince(prvenstveno mislim na ascone i kadetta) treba skroz sporo voziti da se ne skvase kablovi,svjećice da se vlaga ne kondezira u razvodnoj kapi.Evo primjer,meni je stari imao 2 ascone,obje su bile 1.6 benzin ali su im se motori malo razlikovali na prvi pogled..I imale su razvodnik paljenja sa platinama(ne znam kako se to stručno kaže).I kaže stari,da su obe patile od iste bolesti.Kaže,padne kiša ako malo brže vozio počme auto trzat,trokirat,gubit snagu i onda se samo ugasi..Kaže da je uvijek imo bocu WD-a spremnog jer je samo to pomagalo..
Pa sad se pitam,kako je to moguće.Mislm logički iza svakog auta,motora ili nekog sistema stoji tim inžinjera i stručnjaka koji su sve to proračunali i napravili.E sad jeli to u mog starog bila iznimka ili je to čest slučaj?I ako je neko imao problema sa tim kako te ih riješavali?

Lijep pozdrav! :ilo:

Vrh

Tema posta: Re: Osjetljivost razvodnika paljenja na vlagu i vodu-iskustv
PostPoslato: 31 Jul 2014 13:05 
1st Gear

Pridružio se: 20 Jul 2014 20:19
Ime: nikola
Opel: opel vektra 20 16w sfi
kod kadeta,je to problem uglavnom zbog one zastitne gume koja stoji na kosu, kroz koju prolazi kraj zupcaste letve,ona je uglavnom u losem stanju a negde ih i nema,levi tocak kad prolazi kroz vodu baca direktno na razvodnik,i eto problema,proveri stanje te zastitne gume, ja sam imao isti problem , ali sam resio zamenom te gume i posle je bilo ok

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]