Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 07 Maj 2025 12:54

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: auto nece ni da zavergla
PostPoslato: 30 Nov 2013 20:26 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2011 17:33
Ime: Vlada
Opel: Opel Zafira 1.6 16v Z16XE 2002.
Pozdrav svim forumasima. Vec par meseci mi se desi po nekad da kada pokusam da upalim auto nece ni da zavergla. Dam kontakt, popale se sve lampice na instrumental tabli kao i obicno, cekam da se ugase one dve lampice i kada pokusam da okrenem kljuc da se upali auto nece ni da zavergla. Bukvalno ne daje znake zivota. Nije mi se puno puta to desilo, ali je problematicno. Kada se ovo desi auto mogu da upalim samo na gurku, tako da vec neko vreme ne smem da rizikujem da se parkiram u dvoristu jer ne bih mogao auto da izguram jer je kosina, a ispred auta je blizu kuca. Zato ga parkiram van dvorista jer je tu nizbrdica pa lako mogu sam da ga upalim na gurku. CUo sam da nije dobro da se pali na gurku jer moze da "prezubi" ili kako se to vec kaze. Isao sam kod autoelektricara i on je proverio akumulator i uradio mu neki test opterecenja i kaze da je sve u redu i da odlicno puni akumulator i da mu nije jasno sta se desava. Ocistio mi je samo kleme i jedno vreme, tj mesec dana nisam imao problem sa paljenjem do pre par dana kada su ponovo pocele muke sa paljenjem. Malopre sam auto iz prve upalio i samo sam ga preparkirao i kada sam posle toga probao da ga upalim posle par minuta nije hteo ni da zavergla. Sta ovde moze da bude problem? U pitanju je opel zafira 1.6 16v, motor z16xe 2002.godiste, a auto ima ugradjen sekvent. HVALA UNAPRED!

Vrh

Tema posta: Re: auto nece ni da zavergla
PostPoslato: 30 Nov 2013 20:41 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Apr 2011 21:56
Ime: Igor Pavlovic
Opel: Vectra B
Garaza:
A da nije ona elektro kurbla... Anlaser mislim da se zove? :bekelji:

Mozda i kontakt brava...

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2013 21:21 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ja sam mislo da to treba elektricar da zna ako je alnaser, ali on mi je rekao da je sve vezano za struju ok. Cuo sam i ja da moze da bude u pitnju i ulozak brave. Moracu da sacekam prijatelja da se vrati iz Svajcarske pa da mi on zameni ulozak brave

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013 01:36 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jan 2010 02:44
Ime: Milan
Opel: Kadett E & Astra G Bertone & BMW E93
Moze da bude problem i automat alnasera i to vrlo verovatno...

Da li ti u momentu okretanja kljuca (pokusaja verglanja) sijalice na tabli povuku struju?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013 01:52 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2013 22:37
Ime: Pedja
Opel: Vektra B
Naj pre da je anlaser, ili imas valeo, ili bosch, mali planetarci i jedan i drugi su S....e.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013 03:10 
5th Gear
Korisnikov avatar

volim_opela, kako mislis da li u trenutku verglanja sijalice povuku struju? Mislis da li zasvetle one dve sijalice sto treba da se ugase pa da se posle njihovog gasenja okrene kljuc i upali auto?
A ako je alnaser, sta se tu odan radi? Da li moram da kupim novi alnaser ili kako to ide i koliko to kosta?

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013 09:08 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2012 18:38
Ime: dusan
Opel: kadet e karavan 1.6d 3v
da li se u momentu kad okrenes kljuc za paljenje ugase sijalice za alternator pritisak ulja ili sta vec imas na tabli , ako se ugase znaci da ti je losa klema na akomulatoru - odnosno nije zategnuta.
proveri na alnaseru kako stoji tanka zica , odkaci je i malo stegni buksnu da ima dobar kontakt.
ako je ovo predhodno sve u redu onda treba proveriti automat na alnaseru i bravu .

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013 12:00 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ja npr dam kontakt i onda se popale sve lampice i onda cekam par sekundi da se ugase te dve lampice za alternator i uljue i tek onda okrenem kljuc do kraja da bi se auto upalio. Zar ne treba posle davanja kontakta da se ugase dve lampice, tj za alternetor i ulje pa da se posle toga okrene kljuc do kraja? Sto se alternatora tice, to cu ipak morati da secekekamda se vrati prijatelj iz Svajcarske pa da on pogleda alternator jer ja iskreno ne znam ni kako izgleda ni gde se tacno nalazi. Taj prijatelj sumlja da je u pitanju ulozak brave pa mi je predlagao da nju zamenimo. Sta mislite da li je to ok da probamo? Ako nije to da li da odem npr kod drugog elekrticara i da trazim da mi uradi servis alnasera? Taj alternator na alnaseru je poseban deo ili mislis na sam alnaser? Sigurno su glupa pitanja, ali ja se iskreno ni malo ne razumem pa zato pitam i ono sto bih verotano trebao vec da znam

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013 12:49 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2012 17:02
Ime: miroslav
Opel: rekord e 1.8s astra f 1.4nv
ovako alanser je nakacen na zvono menjaca na njega bi trebala da vodi najdeblja zica sa plusa sa akumulatora.. ako kad podjes da zaverglas,se cuje sitno cokanje ( COK pa pokusas opet COK pa COK ) onda ne izbacuje bendiks , skine se rasklopi precisti presmirglas kontakte i onda probas.. oce to da zeza ako je ladno i ako je usla mast ili ulje u njega. a prvo ako utvrdis gde se alanser nalazis probaj neko da vergla a ti da ga cuknes nekim drvetom da vidis dali se ca odglavi. ili mozes da ubacis u 4 i cimnes malo auto na kvacilu da slucano nije udario zub o zub sa zamcem. eve ti slika kako izgleda ovo malo crno je bendiks ostalo alanser http://www.pik.ba/artikal/8918566/alnaser-opel-zafira/

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013 13:17 
5th Gear
Korisnikov avatar

Kod mene se bukvalno nista ne cuje kada pokusam da zaverglam. Bukvalno nikakav zvuk, ali se retko kad desi da ne mogu da ga upalim. Kada se sledeci put desi da ne mogu da ga upalim bas cu da obratim paznju sta se tacno desava pa cu da napisem, mada sam 99% siguran da je onako kao sto sam opisao u prvoj poruci, ali cu ipak malo bolje da obratim paznju na da li se cuje taj zvuk sto si mi rekao i na lampice

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013 13:24 
5th Gear
Korisnikov avatar

pazi kad palis moraju da ti sijaju od struje i od ulja.one se gase tek kad upalis auto . ako kad podjes da verglas te sijalice u trenutku oslabe i slabije sijaju znaci struja se zeza. ako pak se cuje coktanje onda je kvar u alanseru.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013 20:00 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Upravo ovako kako je clan palamender opisao... Na to sam mislio... Ako u momentu pokusaja verglanja sijalice oslabe, to znaci da brava radi svoj posao (povlaci struju, zato sijalice i oslabe) i da je u pitanju automat alnasera...

Vrh

Tema posta: Одг: auto nece ni da zavergla
PostPoslato: 01 Dec 2013 22:15 
5th Gear
Korisnikov avatar

Hvala vam puno na odgovorima. Recite mi samo da li se taj automat alnasera popravlja ili se menja i kolika je otprilike njegova cena?

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013 22:23 
5th Gear
Korisnikov avatar

ma mozes da ga ocistis i vidis da li glavi. to je jedan stujni magnet.koji kad zaverglas povuce metalnu klackalicu i uzubi zupcanik u zamajac i onda okrene ,upali i kad pustis kljuc on se razubi i vrati u prethodni polozaj.tebi cim nekad radi nekad ne nije skros crko kad crkne moces da se slikas. nije to skupo ne znam dali je i 2 iljade a vec bi mozda imo za 30 evra polovan ceo alanser pa sta ti je bolje
edit- ma kakvih crnih 300 evra vrag samnom gloginje mlatio.greska u :ludilo1: pravopis

Poslednji put menjao palamander dana 02 Dec 2013 07:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013 22:29 
1st Gear

Pridružio se: 18 Dec 2012 21:20
Ime: Dane
Opel: meriva 1.7 cdti
imaš li možda ugrađen zeder mene je to zezalo.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013 23:35 
5th Gear
Korisnikov avatar

Taman posla da moram da kupujem ceo alnaser i da moram da dam 300eura. U tom slucaju bolje da ga prodam. Nemam nameru da ulazem vise u njega jer mi je vise muka od stalnog ulaganja. Cim sam ga kupio crkla mu je bobina. Da skupim malo love pa cu opet da odem kod nekog elektricara, ali ne kod istog kod kog sam bio iako je taj navodno najbolji u kraju.
Namam zeder, mada sam pre par godina razmisljao da ga ugradim, ali sam odustao

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2013 23:51 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2013 16:59
Ime: Marija
Opel: Nekad...Vektra 2.0 DTI
Pa nema kola koja se ne kvare, ne vozimo mi auta godinu,dve starosti pa da ocekujemo da je to NoVo.

Ja ti mogu nabaviti broj najboljeg majstora u Va koji remontuje alnasere i nema ko ga ne hvali. Njemu odneses, remontuje, prepakuje, sredi i miran si. Kad niko drugi ne moze da popravi, on je popravljao. Svi automehanicari iz Valjeva salju alnasere kod njega...skoro je moj ujak remontovao, nisam pitala za cenu, pa ne znam koliko kosta to zadovoljstvo..ali je bas dobar majstor.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013 00:57 
5th Gear
Korisnikov avatar

Svestan sam ja toga da nemam nov auto pa da movu da se nadam da neko vreme necu imati probleme, ali imam puno ljudi oko sebe koji su kupili isto kao i ja polovnjake, wli nemaju ovoliko problema kao ja. Pre mesec dana sam isao kod majstora da mi sredi problem sa magljenjem stakala i navod o je zamenio neke gumice na malom hladnjaku i morao je da skida celu instrumental tablu i tu me je dobro odrao, a rezultat je da sam par dana bio miran i sada po ovo magle stakla i izludjuje me to, ali ja tu na zalost ne mogu nista. Totalno sam nepoverljiv i razocaran u majstore. Vec sam pisao kako su hteli u Mirkos-u da me oderu za zupcastu letvu koja u stvari i nije procurela. Ja sam blizu Pozarevca, tako da mi je Valjevo predaleko na zalost pa cu morati da pronadjem nekog do rog majstora u okolini PO

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013 01:31 
50% warn
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2012 23:34
Ime: Sinisa
Opel: Omega 2.0 16v
Garaza: pogledaj
Majstori su postali toliki sljam da je to nesto neverovatno,naravno cast izuzetcima kojih je jako malo.Ispricas mu svoj problem on pocne redom da menja dok ne ubode sta je zato ni ne idem vise kod majstora sam uzmem pa menjam solje,diskove,plocice i neke stvari oko elektrike sto znam sve sto mogu samo nesto sto bas ne mogu onda idem ovako ako pocnes da placas sve odes odmah u bankrot!Primer traze za zamenu lagera 1000 din ja dovedem druga koji radi u servisu on mi objasni i sam zamenim

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013 03:07 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Ne kosta alnaser 300 evra... :) Verovatno je kolega greskom dodao jednu nulu vise ;)

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013 07:37 
5th Gear
Korisnikov avatar

Preplasio me je kolega sa tom cifrom od 300eura. Ako je tako onda je to ok.

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013 19:51 
5th Gear
Korisnikov avatar

Zabroavio sma samo jos nesto da vam kazem kakav sam jos problem imao, a vezan je za ovo sto se sada desava. Auto je u voznji trokirao, tj dostigne onu normalnu temperaturu od oko 90setepeni i onda se odjednom u toku voznje zatrese i temperatura padne na 80 pa se desi i da skroz na 0 padne temperatura i tada se bas dobro zatrese i ugasi se. Ja ga upalim posle toga i sve bude normalno, tj temperatura bude na oko 90. Elektricar mi je cistio kleme i od tad vise nemam taj problem, ali se posle mesec dana ponovo javio ovaj problem koji sam vam opisao u ovoj temi

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013 19:55 
5th Gear
Korisnikov avatar

noviji auti cim im oslabi akumulator stvaraju isusove muke. tada kompijuter iskljucije sve nebitne potrosace. da bi obezbedio minimum funkcionisanja motora. kad bolje rrazmislim. zato moze i da te prca to sto nece da zavergla. vidi premeri dal ti valja akumulator..

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2013 23:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

Dve godine mi je star akumulator, vartin. Proveravao ga je elektricar i kaze da je dobar i da dobro puni i radio mu je kako kaze neki test opterece ja nekim cini mi se metalnim. Uskoro cu morati da odem kod nekog drugog elektricara da sve lepo proveri

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2013 16:27 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2013 17:53
Ime: Mihajlo
Opel: Zafira Elegance 1.8 16v 125ks
Garaza: pogledaj
Evo od juce i meni auto nesto poceo da brljavi,tj. kad npr hocu da ga upalim zavergla malo duze,BC se kao kad smanjujete sijalicu(manje ili jace da svetli) i tako dok ne upali kazaljke sve odu ispod 0 pa se vrate, lampice nesto pobrljave,pa me zanima da li je to moguce da je od akumulatora,jer kad sam kupovao auto prodavac mi je naglasio da akumulator i nije bas nesto,do sad je palio,tj. i sad pali ali duze sa ovim simptomima.
Gledam u Metro-u ima neki Bosch 56 Ah za nekih 6000din pa da znam da li je to ok cena,da nije neki fals :D?
Meni po dati pise 55Ah,te mislim da je to okej :P
I jos nesto da li cu imati nekih problema ako sa ovim idem jos 3-4 dana mislim po kompijuter?
Pozz

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]