Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 08 Maj 2025 07:08

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Xenoni - Pitanja i odgovori
PostPoslato: 01 Nov 2013 00:00 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
Pozdrav :) Stavio sam pre nekoliko dana xenon sijalice 5000K HID marka u svojoj Astri G....U pocetku se javljalo blago treperenje, konkretno vise jedne sijalice (desne) nego druge (leve). Sada posle par dana, treperenja vise nema, sve je ok....Moguce da zbog toga sto su nove, pa idem na fazon "dok se razrade" i izgleda da je tako i bilo....E sad....Idem veceras autom, sve ok....Medjutim, stanem ispred farova i primetim da mi desni far sija onako otprilike kako mi je i sijao od prvog dana kada sam stavio, tj. otprilike 5000K kako i treba da sija, medjutim ovaj levi mi sija vise na belo, tj. zuckasto da tako kazem, tj. otprilike kao 4300K da onako lupim....Kao da mi je malo promenio boju ovaj levi far....Svetli mi nekako na zuckasto....Ne zuto naravno, ali kada se uporedi sa ovim desnim koji svetli pravo belo, mozda vrlo mala nijansa plavicaste, a levi mi svetli onako belo i nekako vuce na neku neznu zuckastu boju.....Ne mogu da kazem da je zuta, ali ima razlike u odnosu na ovaj desni....Sta to moze biti? Citao sam negde da koliki napon dolazi od balasta, tako zavisi koja ce boja biti isporucena xenon sijalici, pa rekoh mozda je do toga....Cak sta vise, da sijalica desna koja sija tako belo (pomalo plavicasto, ali daleko od 6000K) je treperela, a ne ova koja je sad na neki nacin vrlo malo promenila boju....Ne upada to u oci nesto posebno kada se gleda iz daljine, ali kad se stane ispred fara vidi se razlika....Cak i ta desna koja je u pocetku vise treperela, baca nekako normalan snop tipa -----, a ova leva sto je malo promenila boju od pocetka je bacala nekako snop kao na fazon ovoga --\_/-- kao da je neka rupica imala u snopu....Nije to bas toliko izrazeno, ali ima nesto kao da smeta sto bije....Evo ima dole par slika od svih situacija, pa ko moze da pomogne nekako, neka se javi....Ja konkretno sumnjam da ova leva sijalica koja i pravi losiji snop i koja je malo promenila boju da pravi problem....Jer nekako snop od te leve sijalice je na neki nacin usmeren, ne toliko sa strane da rasipa, jer u poredjenju sa desnim koji dosta bolje rasipa svetlost po sirini, a i duzini....Pogedajte slike otprilike....Vidi se na slikama otprilike sta hocu da kazem....Kvalitet samih xenona bih rekao na neki nacin OK, sto po samoj izradi kutije, posto je kvalitetno zapakovano, sto zbog ovih nekih nalepnica za certifikat i tako to....Nisu ja msm ono klasicni kinezi totalno....Toliko od mene....Hvala unapred svima :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

Tema posta: Re: Xenoni - Pitanja i odgovori
PostPoslato: 01 Nov 2013 01:56 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2010 15:35
Ime: Stefan
Opel: Astra J 1.6 turbo ; Corsa 1.3 cdti ; ex Astra G 1.6 16v
Ako ti nije problem, zameni sijalice pa vidi da li se isto desava.. Ako je situacija sa bojom svetlosti ista na istim farovima, onda je problem u balastu.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2013 01:59 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2009 00:52
Ime: Milos
Opel: Astra F X16XEL Corsa C Z12XE MG ZR. A4B8.5
Aca_KS je napisao:
...Toliko od mene....

Da...toliko :banghead:
Aco, prvo, ako si ovo postovao sa ciljem da ti neko pomogne, trebao si da mislis na to da neko treba da procita.
Ja sam procitao jer evo visim bolestan pored kompa a inace kada sam video koliko ima teksta premisljao sam se.
Zato ovo molim i druge, postovi sto kraci u kratkim crtama. kratko i jasno.

Jel ti je toliki problem sto leva sijalica svetli losije? Ako ti ne smeta, neka je ali budi spreman da kupis novu ako rikne ova.
Eto u kratkim crtama. :ok: :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2013 02:04 
Club 1000

Pridružio se: 04 Avg 2010 23:56
Ime: Milan
Opel: Ford kuga1,2.0 tdci
Slažem se,ako ne smeta neka je

Vrh

Tema posta: