Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 08 Maj 2025 06:32

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Cajger Astra F u Calibru?
PostPoslato: 27 Sep 2013 22:23 
5th Gear

Pridružio se: 21 Jul 2012 16:15
Ime: J.Lisica
Opel: Corsa B
Da li ce prikazivati pravu brzinu kojom se krece vozilo? Indeks W na Astra cajgeru je 1102 a na Calibra cajgeru 1083 (ne znam sta oznacava).

Da li ce prikazivati temperaturu i novo goriva koji stvarno jesu?

Da li obrtomer prikazuje tacan broj obrtaja?

Zasto? Svidja mi se vise obrtomer do 7k rpm a ne do 8k, oznacena brzina do 220km/h a ne do 240km/h i sto su podeoci za temperaturu Astra cajgera novog tipa, kao na belim tablama, pa skala stoji na 90 a ne na crtici pre kao na starijim Calibra cajgerima koji lazu.

Postoji li mogucnost pakovanja i menjanja delova brzinometra, obrtomera i temperature - sta ciniti?

Vrh

Tema posta: Re: Cajger Astra F u Calibru?
PostPoslato: 27 Sep 2013 22:29 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
trebalo bi da radi ali da ne menjas pozadine i instrumente, dakle nista da ne ukrstas, jedino mozes da promenis ceo polazovac za gorivo tacnije pozadinu ne mehanizam, jer calibra ima 10 litara veci tank

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013 07:37 
5th Gear

Isprobano.
Obrtomer izgleda radi tacno.
Nivo goriva ok (nikad i nece biti pun pa da pravi problem oko tih 10 litara, a i vozi se na tng), temperatura stoji na crtici 90, ventilator pali kad je skala negde na 93 (termoprekidac je 97-92 tako da je to izgleda ok tu negde)
Brzinu izgleda pokazije manju ili se meni cini samo. Ipak mislim da pokazije manju brzinu (izmedju 10 i 20 km/h)
Ne radi pozadinsko osvetljenje cajgera.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2013 00:03 
5th Gear

Cajger rastavljan, ustvari cajgeri. U NE cajger sa obrtaljkom do 7k i brzinometrom do 240km/h tj 250km/h (Astrin brzinometar definitivno nije pokazivao pravu brzinu) ubacen deo cajgera sa novom podelom temperature i dobio sam ono sto sam hteo - skala temperature se vrzma oko podeoka koji je oznacen sa 90. Da se detaljno proveri jos gde stoji ali mislim da je to to.
Nisam uradio led osvetljenje cajgera ali sam izmenjao sve pocrkale sijalice po konzoli i proverio instalaciju, u board sam ubacio crvenu led diodu (drugu nisam imao :) ) i izgleda ok, nista napadno, uklapa se.
Uzgred, da bi se izvadio desni deo cajgera koji pokazuje temperatutu i gorivo, mora se osloboditi brzinometar jer on smeta da se pomenuti desni deo izvadi. Fiksirani su pozadi, holsafovima brzinometar a safovima taj desni deo.
Ako neko bude proveravao nesto slicno, na najvecem dzeku cajgera, pin broj 5 je kabal pozadinskog osvetljenja cajgera, tacnije dva kablica sivo-crne boje. Isti takav tanak kablic je za osvetljenje boarda u snopu koji ide ka njemu. Sijalica osvetljenja konzole oko komandi ventilacije uzima struju sa dzeka ventilatora ventilacije i radi kada se da kontakt, nezavisno od prekidaca svetala. Osvetljenje prekidaca grejaca, recirkulacije vazduha i klime radi preko prekidaca svetala kao i osvetljenje boarda.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]