Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 09 Maj 2025 08:06

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: akumulator i dopunjavanje
PostPoslato: 02 Okt 2010 21:30 
Da li se na astri originalni akumulator 12v 70mah dopunjuje sa destilovanom vodom ili je unuta gel?
Cemu sluzi malo prozorce okruglo gde se vidi spolja tecnost?

Vrh

Tema posta: Re: akumulator i dopunjavanje
PostPoslato: 17 Avg 2011 17:17 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2011 17:33
Ime: Vlada
Opel: Opel Zafira 1.6 16v Z16XE 2002.
Posto vidim da je ova tema vezana za akumulator ne bih otvarao posebnu temu pa cu vas ovde pitari nesto.Nemam kod za radio u opel zafiri,a cuo sam da ako se menja akumulator mora ponovo da se ukuca kod.Mozda je moj radio i dekodiran,ali ja to ne znam,a voleo bih to da proverim,ali ne znam da li smem sam da skinem one kleme ili kako se vec zovu sa akumulatora na par min i da ih posle vratim.Da li to mogu da uradim sam ili ima neka posebna procedura kada se skida i kaci akumulator?

Vrh

Tema posta: Re: akumulator i dopunjavanje
PostPoslato: 13 Nov 2011 16:05 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
moros je napisao:
Da li se na astri originalni akumulator 12v 70mah dopunjuje sa destilovanom vodom ili je unuta gel?
Cemu sluzi malo prozorce okruglo gde se vidi spolja tecnost?

Imamo isti auto i isti motor... :D ....Kod akumulatora kod kojih ima tzv. "prozorce" su akumulatori koji su napunjeni gelom umesto destilovanom vodom kao sto je to bio slucaj sa starijim akumulatorima....Nazalost,oni koji imaju prozorce se ne mogu puniti niti gelom niti destilovanom vodom kao ovi stariji :banghead: ....Fabricki su zatvoreni i nemaju one cepove odozgo gde se sipa destilovana voda....Dok traje - traje,kad crkne uzima se nov....Nema leka.... :banghead: ....A prozorce ti sluzi da vidis kakvo ti je trenutno stanje akumulatora....Ako kroz prozorce vidis zelenu boju onda je akumulator OK,ako vidis sivu ili zutu ili tamniju neku boju onda je akumulator pri kraju ili ako si ga punio i za vreme punjenja onda je isto ova boja.....a ako vidis cisto belu boju onda je crko akumulator i sledi zamena....kad je zelena boja onda je sve OK....toliko od mene....pozz :ots:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]