Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 07 Maj 2025 14:56

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Corsa C brzinomer
PostPoslato: 10 Jun 2014 16:54 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2014 04:53
Ime: Mirko Blagojevic
Opel: 2002 Corsa C 1.2 Comfort
Pozdrav svima.

Je l' zna kakva je ova digitalna tabla na ovom snimku:

Je l' ovo ceo komplet od neke Corse ili je nadogradjivano nesto? Konkretno pitam za ovaj digitalni ekran, a i za ove prstenove? Vidim da je menjao boju sijalica, ali ne znam je l' prstene lepio (originalne hromirane, nalepnicu?) i za belu pozadinu ne znam, posto znam da je moguce samo zameniti "papir"...

Vrh

Tema posta: Re: Corsa C brzinomer
PostPoslato: 11 Jun 2014 19:24 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 00:17
Ime: Dejan
Opel: Astra G 1.7 DTI Comfort, Corsa C 1.2 16V Sport, ex kadett 1.3 LS a.k.a. BlueBird
standardna tabla corse c sport, ja sam imao takvu u corsi, izmenjao je sijalice pozadine i naknadno dodao voltmetar ali nije u tabli vec je samo ubacio unutra, zalepio, sta vec..... sve ostalo je standardno

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2014 13:05 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2014 19:42
Ime: Aleksa
Opel: Astra 1.7 dti
Dejane,
Slucajno sam naleteo na ovu temu trazeci odgovore za svoj problem. Vidim da imas Corsu c 1.2 sport? Imam pitanje u vezi performansi pa bih te pitao za iskustva? Naime, kupio sam je zeni prosle jeseni. Super izgleda, ali meni deluje nekako troma. Ja vozim Astru G 1.7 dti i, s obzirom da imaju istu konjazu, Corsa deluje kao da nema snage. Takodje, potrosi mi i 200-300 grama ulja na 1000 km dok Astra ne potrosi ni 0.5 l za 1000. Moj majstor mi stalno tvrdi da su obe stvari normalne za taj auto i da ne treba da brinem. Interesuje me da li samo tripujem ili imam problem, sem onog u glavi.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2014 13:58 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
Pozdrav druze. Pa Corsa jeste da je laksa i da ima 75 konja kao Astra, ali 1.2 protiv 1.7 i atmosferac protiv turba nikako nije isto kao sto neko rece :) Jeste da ona ima isto konja kao Astra, ali ima i 500 kubika manje, a Astra posto je dizel i sa turbinom ima 500 konja vise i onda realno je ocekivati da turbak bolje ide :) I ja sam se vozio u 1.2 Corsi, lepo ona ide i sve to, ali sto se tice ubrzanja nista extremno, dok recimo na 1.7DTi kada dodje na recimo odredjen broj obrtaja kad pali turbinu (kod mene na 1800rpm pali da tako kazem) tacno osetis kako te povuce i cimne i ako ga drzis sa gasom stalno iznad 1800, tj. da kazemo 2000 obrtaja, vuce i te kako, dok se ovaj 1.2 ostati lagano da dize u obrtaje i lagano da ubrzava, ako me kapiras :) Mozda imas mali problem, ipak kad bi uporedio sa nekom drugom 1.2, pa da vidis razliku, mozda je ima malo, mozda je i nema, nego samo tripujes, ali nemoj da ocekujes nesto ekstremno, ipak je to 1.2 atmosferac pa koliko god konja imao i koliko god veliku kilazu povlacio :) Sto se tice ulja, meni moj 1.7DTi na par hiljada ima potrosnju 0gr/xxxxkm, mada se u principu maltene 90% vozi samo grad, eventualno ako ispadne neka duza relacija, inace je sve u krugu od par desetina kilometara da tako kazem. :) Mozda sam i malo preuvelicao potrosnju, ali starno da ne trosi. Ne secam se kad sam dolio ulje uopste :)

Pozdrav :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014 08:05 
1st Gear
Korisnikov avatar

Prvo ispravka. Tek sad sam video da sam otkucao 1000 km umesto 10000 km za koliko mi Astra potrosi oko 0.5 l ulja. Ovo za razlike u motorima ima smisla i logicno je. Verovatno sam ja samo imao prevelika ocekivanja, a nisam ni znao da je razlika kod varijante Sport samo u enterijeru, a ja sam mislio da ima veze sa motorom. Sutra idem kod treceg majstora da mi proveri odakle ta potrosnja ulja pa ceo videti sta ce reci. Aco hvala na odgovoru.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014 12:11 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2012 19:34
Ime: Veselin
Opel: Corsa C 1.7di
U bre, zbog te nule su padale zgrade! :krsti:
Nemoj da se vozas od majstora do majstora bez potrebe, to je idealna potrosnja ulja!

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014 18:43 
1st Gear
Korisnikov avatar

Idealna potrošnja ulja od 0.2-0.3 l na 1000 za Corsu ili si mislio na 0.5 l za Astru na 10000 km?

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014 19:25 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2012 19:34
Ime: Veselin
Opel: Corsa C 1.7di
Izvini ali stvarno vise ne pratim kad pises o corsi a kad o astri.
0,5l na 10000km mislim je ok, ovo drugo ne.

Vrh

PostPoslato: 03 Jul 2014 23:13 
1st Gear
Korisnikov avatar

Hahahaha!!! Izvini brate! Astru sam koristio kao reper za poređenje. Corsa je problem. :ziveli:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]