Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 08 Maj 2025 08:30

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: shek engine astra g 1.6 sport
PostPoslato: 15 Sep 2013 21:03 
1st Gear

Pridružio se: 10 Sep 2013 08:08
Ime: imre
Opel: astra G 1.6 16V
d vece drugari..imre iz debeljace ovde...na instrument table mi se upalila lampica csek engine..upalila mi se I pre neki dan ali posto sam skoro kupio auto isao sam na zamenu ulja itd I odma su mi obrisali I gresku...auto radi normalno samo svetli I bode mi oci..citao sam do moze da se resetuje preko taster za resetovanje kilometraze,pa me interesuje da li to moze tako..I bio bih jako zahvalan ako bi neko imao nacrt koji osigurac je za sta..ne rade mi grejaci retrovizora el podesavanje...vidim da fale neki osiguraci ali ne bih bas da bockam bezveze..voleobih da znam sta je za sta..hvala drugari

Vrh

Tema posta: Re: shek engine astra g 1.6 sport
PostPoslato: 15 Sep 2013 21:17 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2013 16:59
Ime: Marija
Opel: Nekad...Vektra 2.0 DTI
Check lampicu mislim da ne mozes tako da restarujes, a i ako je restartujes neces resiti problem. Koju su ti gresku ocitali i izbrisali tada? Ako znas koja je greska, momci odavde ti mogu pomoci (savet,predlog, misljenje..)

Cim pali lampicu postoji greska koju je najbolje na vreme otkloniti. A jesi li gledao na poklopcu osiguraca, sa unutrasnje strane? Meni na Vectri tu stoji sema osiguraca.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2013 21:23 
1st Gear

tu lampicu mi je upalio kada sam vozio auto polako...kamioni guzva itd...sport je treba to da se vozi ne da se davi..ni prvi put nije bilo problema oko rada motora..majstor je prikacio pregledao I kaze sve je ok,obrisao tu gresku I posle 3 dana evo ga opet...znam da je u vezi sagorevanja goriva itd zato nagovestavam da sam ga malo presporo vozio u 3 coj brzini I tada se upalila lampica..verovatno nije nista ali bode oci...

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2013 21:28 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ne bitno kako si vozio...i meni je se povremeno palila i na kraju mi je crkao EGR ventil, nisam isla na dijagnostiku, sve danas cu, sutra cu. Najbolje iscitaj greske pa napisi ovde. Mozda je zaprljan neki senzor, mozda je stradalo nesto sto se ne manifestuje odmah na voznju, mozda je losa elektrika grejaca, ja sada lupam primere...milion stvari ima, a ta lampica se ne pali bez razloga.

I meni je se najcesce lampica palila kad udavim auto, mislim...bar sam ja tako mislila, dodam gas i ona posle nekoliko sekundi nestane, posle se upali bez obzira da li sam ga davila u voznji...znaci problem ima cim se lampicapali, a ako to nije cesto i ne manifestuje se na auto, verovatno i nije veliki kvar. Ali najbolje ga je otkloniti na vreme. Gasenje lampice nije resenje.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2013 21:39 
1st Gear

pa moracu sutra do majstora..nema mi druge...a sto se osiguraca tice to sam gledao na plastici inema seme tamo :banghead:

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2013 21:42 
1st Gear

sa ovim novijim kolima samo muke..6god sam vozio vectru a..vrh auto sve sam sam radio...od generalke,struje sve a ovoo

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2013 21:43 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ovo je od Astre g 2002.
http://postimg.cc/image/2e40edstg
http://postimg.cc/image/2e3vfrrc4
http://postimg.cc/image/2e3x3b3tw

Koliko ti naplacuju za kacenje na dijagnostiku? Ako imas laptop, kupis op-com za 3000din i miran si, kad zatreba sam nakacis i procitas greske.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]