Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 08 Maj 2025 07:53

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Astra 1.7 problem sa alternatorom
PostPoslato: 01 Sep 2013 16:46 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2011 14:51
Ime: srdjan
Opel: astra G 1.7 dti
imam problem sa alternatorom puni12,8v na leru a kada dodam gas 13,5. pre dve godine sam menjao ploču na istom koja je čas punila a čas ne. jos jedan problem mi se javio pre par dana, kad auto upalim obrtaji motora su 1200 i tu drzi par ninuta, a zatim vrati na 800. da li je uzrok toga mozda nedovoljna struja punjenja alternatora ?

Vrh

Tema posta: Re: Astra 1.7 problem sa alternatorom
PostPoslato: 01 Sep 2013 20:37 
1st Gear
Korisnikov avatar

ima li neko da je imao slican problem?
nemoguce da nema nikoga!!!???

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013 18:58 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
Imao sam slican problem, i resen je zamenom diodne ploce (u mom slucaju nije potrebno bila cela da se menja), i posle toga, a i sada mi evu u leru puni 14.2, tj. maximalno dozvoljeno, a kada dodam gas, nista se ne pomera na vise (mozda vrlo malo, ali to je reda 0.nesto)....Kada upalim svetla, nzm koliko bese padne na dole, ali kako dajes gas i to, on ga toliko dopunjuje....Nebitno, uglavnom na leru dok ti nije upaljen nikakav potrosac, treba da ti puni od 13.8V do 14.2V....Tako da verovatno imas opet slican problem sa alternatorom i sa diodama....U kakvom stanju su ti bili regler i rotor na alternatoru? Moguce da su oni sad napravili problem malo....Mozda i malo nebulozno, ali da probas mozda sa drugim unimerom cisto da vidis da li slucajno nije do njega, jer desi se da ovi kineski ili tako neki hoce da zabodu malo, pa da ne pokazuju prave vrednosti....Msm ne verujem, ali mozes da probas....U svakom slucaju ces najverovatnije alternator opet negde da dajes da se skine i otvara i da se vidi sta je i sto ne puni....Ovo za ler gas sam cuo veze da ima sa alternatorom kada je pri izmaku, e sad nisam 100% siguran, jer sam "cuo"....Ova pojava je normalna npr kod ovog motora zimi kad je hladno vreme, ali sada posto je jos uvek relativno toplo, ne sme da ti povecava obrtaje....To je normalno zimi negde na temperaturi blizu nuli (3,4 stepena iznad nule, pa na dole), tj. na niskim temperaturama, ali sada na jos visokim ne sme da povecava....Vidi resi taj problem sa alternatorom, i njegovim punjenjem, pa kad resis njega, vidi da li ce onda da ti se pojavi ovaj problem, jer kazem ti da sam cuo da ima veze do punjenja, tako da mozes da probas da vidis da kada resis problem sa alternatorom, mozda ti se ne bude ovaj problem sa ler gasom vise ponavljao....Pozdrav :)

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013 19:29 
1st Gear
Korisnikov avatar

juče sam bio kod majtora, problem rešen ! Alternator je zveknuo, morala je da se menja diodna ploča,stator, zadnje kućište ležaj i semering. Problem sa lerom je nestao i sada radi normalno. Majstor kaže da je to sa ler gasom normalno sa obzirom da alternator kad ne radi nema opterećenje na motor. A cena opravke je ~prava sitnica~ :krsti: samo 7000 din. :banghead:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]