Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 11 Maj 2025 23:39

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Naknadna ugradnja XENON-a u far bez sociva Opel Astra G
PostPoslato: 05 Avg 2013 14:39 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
Pozdrav svima...Posto ima dosta slicnih tema, ali nista na neki nacin konkretno, hteo sam da pitam nekoliko stvari vezane za naknadno ugradjivanje Xenon-a u fabricki far bez sociva...Posto su bile standardne sijalice zute boje, zamenio sam ih kasnije sa nekim "kinezima" sa plavim staklom i dobio neku belu boju...Ne kao tipa 5000K naprimer kod xenona, ali je dosta belja od standardne zute, medjutim, resim da pitam ovde nekoliko stvari u vezi naknadne ugradnje Xenona u fabricki far bez sociva kao sto vec rekoh...Naime, znam da u stranim zemljama, nasim susedima (npr. Madjarska) stalno "driblaju" ljude iz Srbije koji imaju naknadno ugradjene Xenone, sto zbog boje koja vuce na plavo, takodje i sto far nije lepo nastelovan i nema takozvani "cut off" da rasipa svetlost kako treba fabricki...Kako je u Srbiji velika kriza i besparica, mnogi stavljaju Xenone u fabricke farove koji nisu fabricki namenjeni za Xenon svetla, jer je veci trosak uzeti naprimer Angel Eyes ili neke druge koje imaju sociva, ali opet je veci izdatak...E sad, posto sam vec ispricao jedno poglavlje Bilbije da predjem na stvar...
Ono sto sam hteo da pitam i da kazem na pocetku je da ne posecujem cesto (tj. skoro nikad) strane zemlje susede, eventualno na par godina kad se ide na more, jer kao sto rekoh, kriza je novac, tako da to sa stranim drzavama mi ne bi toliko predstavljalo problem da tako kazem, a i ako bi otisao negde, bila bi Grcka naprimer, a kod njih je svetlo neobavezno, tako da eto npr. nije mi problem....Jedino sad ako nas Makedonci zezaju, ali valjda nece...Nebitno...E sad, hteo sam da pitam neke stvari...Posto su dosta ljudi ovde ugradjivali xenone u fabricke farove bez sociva, kako su se pokazali u odnosu na fabricke H7 sijalice? Da li koliko toliko Astrin far lepo razbacuje Xenon-sko svetlo da ne zaslepljuje druge ljude koji dolaze iz suprotnog pravca, tj. da biju sire i duze od klasicnih sijalica, a opet ne previsoko toliko? Tj. jos bolje, da li ima neko neku sliku nocu od svoje Astre G u koje je naknadno ugradio Xenon-e da se vidi kako svetli i kako razbacuje svetlost...Konkretno sam resio da to bude 5000K intezitet, odnosno boja svetla ako bi ih uzeo, a to zavisi od komentara ljudi odavde koji ce, pretpostavljam, odgovoriti...Znaci, znam da nije legalno, ali koliko vidim, u Srbiji za to nije ih mnogo briga, a rekoh da u susedne zemlje ne zalazim gotovo nikad, tj. svaki dan je fakticki "Kuca-poso ; Poso-kuca" i to zimi ili kad je lose vreme, jer kad je lepo se ide motorom, tako da kola gotovo da stoje u mesto, eventualno kao sto rekoh kad se ide na posao po losim vremenskim uslovima ili kod frendova i tako...Uglavnom Krusevac se vozi, tj. 90%...Da se vratim nazad, znaci, stavio bih Xenone 5000K H7, tj. u kratka svetlo samo, i po mogucstvu da se ne rasipa svetlost negde u nebesa gore...E sad, ima dole evo 2 slike da se vidi kakve bi sijalice uzeo, tj. uzeo bi sa ovom kapom metalnom kao, jer pretpostavljam da ona stiti da se svetlost ne rasipa preterano negde, vec samo kako je far uradjen...Znaci pre svega, da mi neko kaze ili kao sto rekoh neku sliku da prilozi da se vidi kako svetli xenon u fabrickim farovima bez sociva na Astri G, tj. da li ne zaslepljuje i slicno...Pretpostavljam da ugradnja nije toliko slozena koliko sam uspeo da primetim na klipovima na YouTube-u...Rekalo bi se prosta...Takodje 35w bi bili xenoni...I sad marka, znam da su Philips npr medju najkvalitetnijim Xenonima, ali ja bih nesto skromnije i to konkretno sa Kupujem Prodajem sajta...Ima dosta xenona tipa od 25e do 30e da se nadju i ako su jeftiniji malo, ljudi kazu da nemaju mane i da rade svoj posao, pa bi takvu neku soluciju i ja gledao da pazarim...Evo dole par slika o onim kapicama koje sam pomenuo...Na kraju se izvinjavam sto je post predugacak, ali etoh, da napomenem sve situacije, pa mozda budu od koristi kada neko odgovori na ovo...Hvala svima unapred...Bice jos pitanja, ali ovo za pocetak...Pozdrav :)

Slika

Slika

Vrh

Tema posta: Re: Naknadna ugradnja XENON-a u far bez sociva Opel Astra G
PostPoslato: 05 Avg 2013 15:10 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2013 17:53
Ime: Mihajlo
Opel: Zafira Elegance 1.8 16v 125ks
Koliko citam ovd po forumu ljudi se najpre opredeljuju za 4300K e sad ne znam,sve je stvar ukusa mada kazu da je najbolje a evo i zasto
Slika
A kakva se svetlost dobija kada se postojece sijalice zamene u plavkasto,mislim ne izgleda kao ksenoni ali jer priblizno makar?Mozes li ti dati sliku da vidim kako to bije,ja sam to hteo?

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013 15:23 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pa ovo 4300K je bas ono belo sto bi se reklo, a ova druga 6000K je odma nekako na plavo, tako da je mislim 5000K tacno tu izmedju gde treba i to sto hocu...Evo ti jedna slika fara kako izgleda nocu....Dodje nesto na 4300K kad gledas ovako u far, ali tamo kad svetli nesto oko 4000K mozda malo ispod, ali dosta belje u odnosu na standardne zute....Pozdrav :)
PS: Evo ti par slika kako je bilo sa standardnim zutim sijalicama, sa zutim pozicijama i za plavim pozicijama i to belo svetlo...Neko poredjenje mozes da vidis :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

PS2: ova zadnja slika dok je bila fabricka zuta pozicija ti najbolje pokazuje razliku, tj. H7 standardna ti je bila u boji kao ova pozicija, a evo ti razlika jedna do druge kako izgleda... :)

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013 15:49 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Aha,meni bre ovo mnogo plavo jedino da poziciju stavim tako plavo a da kupim belu(ne zutu,ako to uopste ima) sijalicu za duga svetla .

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013 15:57 
5th Gear
Korisnikov avatar

ne znam sta sad podrazumevas pod ovo "mnogo plavo''? Verovatno za poziciju, a ova kratka svetla H7 su klasicne sijalice, samo sa plavim staklom i vucu na belu boju, a ne zutu...Pozicije su klasicne ubodne T10 plave...Pozdrav :)

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013 16:06 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

Mozda se to tako deluje mozda je bolje da slikas na tlu gde baca svetlost ako me razumes,ja bih uzeo samo za poziciju t10 plavu a ovo da skroz bude belo mozda i led ali ne znam kako se ponasaju one i koliko traju

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013 16:17 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pa ovo ti je ta kombinacija :D Belo H7 svetlo, a ne zuto kao sto je fabricki i plave ubodne T10 sijalice...Svetle belje od klasicnih zutih....Ne kao 4300K, ali malo ispod toga...LED H7 ne valjaju, jer ne osvetljavaju put kako treba, a pogotovo ne po kisi...Vise su za estetiku...Da ne spamujemo vise temu, jer mi treba odgovor...Pozdrav :)

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013 17:04 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2012 00:36
Ime: Ivca
Opel: Vectra B Z18XE
Tesko ces bez sociva to da napravis a da ne smeta drugim ucesnicima u saobracaju.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013 17:39 
5th Gear
Korisnikov avatar

A u cemu je svrha onda ove kapice kao metalne sto sam stavio slike gore u prvom mom postu? Jel one bar koliko toliko smanjuju direktno obasjavanje ispred sebe, i obasjavaju po obliku unutrasnjeg dela fara - hroma koji razbasjava svetlost? Jel je stavio znaci neko, a da mu iz susreta nisu blicali i slicno? Pozdrav :)

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013 22:27 
5th Gear
Korisnikov avatar

BUMP?! Malo mi je hitno zbog vremena, pa bi mi trebao odgovor sto pre ako neko zna....Tj. ono sto me interesuje i one slike ako moze neko da odgovori/stavi, bio bih veoma zahvalan :) Hvala unapred

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013 22:30 
4th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2009 13:19
Ime: srdjan
Opel: Omega 2.0 16V
evo imas ovde sve lepo objasnjeno

viewtopic.php?f=26&t=22625&hilit=madjarski+carinik

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013 22:57 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2013 16:59
Ime: Marija
Opel: Nekad...Vektra 2.0 DTI
Konkretno za Astru G ne znam, ali da smetaju xenoni u obicnim farovima to stoji. Komsija moj je ugradio sam,pa verujem da nije problem. Mada on cacka oko tih stvari - poznaje teoriju :). Farovi mnogo lepse izgledaju, mnogo bolje svetle i smetaju drugim vozacima.... ali ne moze i jare i pare :)

Ja imam xenone 6000k fabricke a pozicije su mi zute, stavljala sam T10 bele ali one kineske, nikakve druge ne mogu da nadjem. Jesu li i tvoje bile kineske ? Ove su kratog veka, posle 10 dana jedna mi pregorela,pa sam vratila moje stare zute.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013 23:00 
Crveni Karton (BAN)
Crveni Karton (BAN)
Korisnikov avatar

I ja isto planiram da uzmem te t10 plave pozicije ali me plasi koliko ce trajati?

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2013 23:04 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ja sem kineskih druge nisam mogla da nadjem, trazila sam u 4-5 prodavnica u Valjevu. Nisu skupe oko 100din obe i slabe su, slabo svetle..:/

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013 00:04 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
Citiraj:
mnogo bolje svetle i smetaju drugim vozacima

Ovde ti lezi odgovor.

Mada, Srbija ko Srbija,..svako radi kako mu se cefne, te i ti slobodno turi xenone. ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013 12:54 
5th Gear
Korisnikov avatar

Ajde kad smo vec kod pozicija, moje su ove http://img509.imageshack.us/img509/860/ ... ledmo1.jpg Svetle plavo, ne preterano jako (LED sa vise dioda su bolji izbor, ali do tad svetlece ove i bolji izbor su bele)
Sto se tice xenona, znam sve to da nije legalno, da zivimo u zemlji Srbiji gde je sve legalno, ali npr. ima par auta po gradu u fabrickim farovima stavljali xenone....Onako na izgled rekao bih 6000K....Sad, jeste kad gledas u ta kola i u farove da biju jako i da ne mozes da gledas, ali ako ides u susret nije toliko strasno....E sad se dvoumim....Nzm sta da radim....

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013 13:23 
5th Gear
Korisnikov avatar

Takve su i moje bile, samo bele. Los kvalitet - kratak vek trajanja, slabo svetle.

A o xenonima kako hoces, ako ce ti ulepsati dan, ispuniti dusu ti ubaci :)...I onako ih ima mnogo sa xenonima. Da smetaju, smetaju ..najvise kad ti izadje iza krivine,u susret, po mraku. A ako su Bi xenoni,kad blicne dugim ku ku :D

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2013 15:17 
5th Gear
Korisnikov avatar

Moracu da razmislim....ne znam sta da radim....Dvoumim se....Dal da uzmem, dal ne....Dal cu mnogo smetati drugima, jer kazem, prolazio sam pored drugih auta sa xenonima u obicnim farovima, i jeste da prste malo, ali ne to toliko, kao naprimer rastelovan far, pa ti njegov krajnji desni bije pravo u oci, a ti ides njemu u susret....Meni je jos veci problem to naprimer....Nzm....Ae ako neko moze i koje stavljao xenone u Astru G u obicnom faru, neka baci neku sliku ovde, ili ako ima neku sliku gde se vidi kako svetli....Ne u faru kako izgleda, nego ispred kako razbasjava....Nemora vasa slika da bude....Hvala unapred :) Pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]