Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 09 Maj 2025 02:44

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem sa palenjem (Kadet E)
PostPoslato: 02 Feb 2012 21:03 
1st Gear

Pridružio se: 01 Nov 2010 20:56
Ime: Aleksandar
Opel: Kadett E
Ne mogu da provalim šta je a već mi dobro ide na živce. Ne znam kako se ponaša razvodnik kad crkava, liči mi na njega ali opet moram da pitam pre nego što kupim drugi. Motor je 1.3 OHC znači običan, pre par dana je počeo da me zeza u vožnji, na plinu proguta i vrati mi dim u kabinu. To se desilo 2-3 puta, gledao sam kablove, gledao svećice i ništa nisam dirao. Pre neko jutro probam da ga upalim, znači palim ga ujutro na benzinu, odradi, prebacujem na plin i vozim. U toku vožnje poče isto da se dešava, proguta jednom, vratio dim, poče da štuca čim dam gas. Negde na pola gasa je vukao ok, tako sam i došao kući. I tad kreće sva zajebancija. Kad ga upalim na bezinu neće da primi gas u mestu, neće da radi, prebacim na plin isto tako. Promenim svećice i kablove, stare svećice bile crne i zamašćenje, stavim nove, upalim ga, radio 2-3-5 minuta i opet počelo sranje. Skinem svećice kad one već pocrnele. Znači nešto nije u redu, tolik obar znam, ne pali smešu dobro i zato pravi sranje. Iz karburatora kad ga upalim i forsiram izbaci crni dim (palim ga samo na benzinu i probam na benzinu, na plinu radi isto ali zbog ove zime benzin se troši).

Sad ne znam više šta da gledam, ne znam simptome kad probije kapa ili ruka, šta se dešava. Ja sam mislio kad crkne razvodnik da neće da upali nikako, zar može on ovako da zeza? Dajte neki savet.

Vrh

Tema posta: Re: Problem sa palenjem (Kadet E)
PostPoslato: 02 Feb 2012 22:54 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2008 19:18
Opel: Insignia 2.0 cdti / Corsa B 1.2i
Garaza: pogledaj
kod razvodnika nema simtoma..u razvodniku imas namotaj ili spulnu (i ona ili radi ili ne radi ) ,kontaknte na kapi , ruku i komutator.kada crkne komutator mislim da ne moze da upali ,a dalje pogledaj malo bolje kapu, dal nije naprsla negde pa probija i ako nije onda ocisti kontakte u njoj i pogledaj kakva je ruka,i pogledaj u mraku dal ti ne probijaju kablovi to i sam mozes da vidis,... za ostalo ces morati da sacekas nekog strucnijeg.
btw. mozda je pomeren ugao paljenja..najbolja i najjeftinija varijanta je da skoknes do nekog majstora ako imas blizu pa da pogleda.
eto od mene ti je toliko, nisam ti bog zna sta pomogao ali ti nisam ni odmogao :ots1:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2012 14:35 
1st Gear

Pridružio se: 01 Nov 2010 20:56
Opel: Kadett E
Pazi, to sam i ja predpostavio, razvodnik da ne radi ne bi uopšte upalio. Ali šta se desilo, skinem kapu da pogledam razvodnik i u kapi nađem neku plastiku. Špulna na ravodniku je bila zalieva valjda sa tom plastikom ili voskom, jebem li ga šta je nisam mogao da ocenim, sad je špulna gola i šeta levo desno, nije fiksirana. Kad sam vratio kapu sad ne mogu da upalim nisam mogao da upalim nikako, sad ovaj sneg pao danas i ne mogu da odem do Šapca da uzmem kapu a ovde je nema da kupim. Čisto da stavim novu kapu, da isključim nju ako je do nje.

Ako ne onda ću morati da jurim negde razvodnik da kupim, ali prvo bi hteo da nekako proverim da li je do razvodnika, da ne kupujem drugi bzv.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2012 04:25 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008 12:12
Ime: Radmilo
Opel: Od 1.3 do 2.0 :)
Garaza: pogledaj
Paljenje treba da se presteluje za pocetak..da nesto pravi probleme od struje il bi radio il ne bi u principu.. Vidi prvo nekog majstora neka ti presteluje paljenje pa se onda zaleci dale ;) :ok:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]