Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 03 Maj 2025 23:19

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Easytronic, blinka F (kvar mjenjaca)
PostPoslato: 18 Feb 2012 12:09 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2011 00:16
Ime: Igor
Opel: Opel Astra 1.6 96' :)
Garaza: pogledaj
ignitec je napisao:
Ju matori, a' su te otkinuli... Ja sam za slican kvar (mozda i isti) uzeo coveku 150e i nije mu dobro bilo, a drugom za prepravku na manuelni 220 sa sve delovima, i on mi se becio na cifru...

Jbg odrali su me, nisu u ovih 7 godina do sad, pa hajde :seci: kad vec moze, jos vise mi je krivo sto znam glavnog covjeka u tom servisu, smeta mi sto mi niko nije javio i rekao mi to, al sta cu sad, msm utorak cu vidjet sta je u pitanju i zasto tako puno para. Mada je ovdje 1 sat msm oko 50 eur (cini mi se, mozda grijesim, nisam do sad obracao paznju na to) e sad 10 sati posla :wow nevjerujem... Nasao sam na engleskom forumu da lik to radi za 150 eur u roku od par sati, i jos 9 eura posiljka i eto racunice... Jos je gore sto sam u tom istom Opleovom zastupniku htjeo uzimat Insigniju (jer trenutno imam corsu, a od kad sam prodao drugi auto ona stalno u kvaru, baksuz sam) a sad zbog ovog ne ver poslovanja (za koje nisam do sad znao jer nisam imao kvarova) se dvoumin, jedino me i dalje vuce njima to sto, opet imaju akcije 8 godina kaska + 8 godina produzene garancije tu koju sam imao i na corsi, a jedini oni daju to ovdje u Slo.
I jos povrh svega mi upropastise odmor, bilo mi je doslo da se vratim u Petak kuci i da odem u servis da ih sve posaljem u PM, jer svaku trecu dan je zena zvala (ona je takva, ja cekam da oni mene zovu, kad zavrse zavrse) i svaki put su joj rekli da oni jos nisu saznali sta je u kvaru il da je jos nisu uzeli radit i onda bam 560 eur... :respekt:
Koliko ti treba da zavrsis taj mjenjac u manuelni, ako je budem odlucio prodavat (sve zavisi od tog sta i kako su uradili i kakvu to garanciju imaju) da znam gdje mogu trazit tu zamjenu, jer ovdje u Slo bi me odrali za tako nesto (pod uslovom da bi uopste neko i uzeo to da radi).
E sad kad je taj glavni covjek (skoim sam inace dobar) iz Opela dosao kod mene da mi doveze zamjenski auto (on se placa, sem vinjete) on mi je rekao da nezna sta je, i objasnjavao sta se moze bit i kao moze bit puno para a moze i malo, sve zavisi. I tad sam mu ja rekao, sta cu sad snjom, ja je moram poravit, od nje ovakve njemam nista. I postoji mogucnot da je on to povezao da sam mu ja rekao sta god da je popravi, al nije uredu sto me nije nazvao, ovako ne boli mene za 560 eur (iskreno to je manje od pola moje plate, bez daljneg puno je) vec me boli sto mi je zabio noz u ledja nekog koga ja znam. Jer iskreno da me je nazvao i rekao da je kvar taj i taj i da kosta toliko i toliko, ja bih je dovezao kuci i trazio gdje da je prepravim na saltasa a zatim bih je prodao, malo na satu, servisna uredna, ta mala auta se prodaju ovdje, lakse nego velika, i to je to.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012 12:51 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
citam i ne verujem, ovde za 500 evra si mogo da ubacis :v6: i f28 i da se vozis ko covek :ludilo:

mislim da je suludo posecivati ovlascene servise, sem da ti racun jer imas garanciju bude 0, sve ostalo da ti platis delove ne treba ici.
nego kako je to reseno u EU, ima li tamo obicnih majstorskih radionica, gde je sve preko 100 evra poprake nezamislivo :D

ps: nadam se da nas nece nikad da prime u EU, (pomozi boze) :krsti:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012 13:13 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2011 08:04
Ime: Ninoslav
Opel: XE
Treba jedan dan da se to prepravi.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012 13:39 
3rd Gear
Korisnikov avatar

kvcali je napisao:
citam i ne verujem, ovde za 500 evra si mogo da ubacis :v6: i f28 i da se vozis ko covek :ludilo:

mislim da je suludo posecivati ovlascene servise, sem da ti racun jer imas garanciju bude 0, sve ostalo da ti platis delove ne treba ici.
nego kako je to reseno u EU, ima li tamo obicnih majstorskih radionica, gde je sve preko 100 evra poprake nezamislivo :D

ps: nadam se da nas nece nikad da prime u EU, (pomozi boze) :krsti:

Vidi ja imam garanciju na kojoj Opel placa dijelove, al posto je poravljan dio, ja sve placam (tj ruke) a oni su prosli bez troska.
A da ima ovdje i po koja obicna radionica, ali su u cjenovnom rangu sa ovlastenim ili cak i skuplji, zasto, pa drzava ih dere, pa oni moraju musterije, prosto! Ovdje je dosta drugacije, gospodi privatnicima je radno vrijeme od 8 ujutro do 12 pa od 14:30 do 18 casova, subotu i nedjelju ne rade, ima u svakoj mehanicarskoj radnji barem 5 mehanicara, e pa mora to sve neko platit (msm na privatnike)
Ovdje platis 10 eur da dobijes 10 min usisivac na praoni i sam sebi usisas auto, ja milsim da to dosta govori :)
A koliko su dobri privatnici (inace se ljudi masom zale na njih) govori podatak da kad mi je crkao mjerac pritiska ulja, covjek je zamjenio uzeo 10 eur i nije pogledao mjerac ulja da vidi da li fali (iako je lokva ulja bila ispod motora)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012 13:44 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
Ko sto reko,
dabogda nas nikad ne primili u EU :krsti:
a i bog cuva srbe :D
pa vozimo proverenu tehniku staru dvaes' godina :ludilo1:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012 14:34 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008 12:12
Ime: Radmilo
Opel: Od 1.3 do 2.0 :)
Pa jbg druze..usisivac ti je 10 eura 10 minuta a kod mene u sapcu operu auto za 3 eura :) ipak nismo evropa jbg..kao i npr kad zamenim ulje na nekom autu uzmem 3-5 eura isto tako i plocice ili diskove 5-6 eura i tako dalje...doduse radim i u firmii pa imam neki stalni prihod al jbg ti imas preko 1000 eura platu a ja tj mi malo preko 200 ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2012 16:48 
3rd Gear
Korisnikov avatar

kvcali je napisao:
Ko sto reko,
dabogda nas nikad ne primili u EU :krsti:
a i bog cuva srbe :D
pa vozimo proverenu tehniku staru dvaes' godina :ludilo1:

Boga mi slabo cuva ove :krsti: srbe sto su rodjeni i odrasli u Slo :steva: i ja sam krsten u crkvi, al slabo nesto :kotlic:
Ma javljam kako cu pro u utorak, najkasnije u srijedu, jer nisam siguran da cu u utorak stic po auto :ots1:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2012 16:24 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Evo ga, auto je ispred kuce.
Otisao sam jutros po auto i tu me je cekao racun od 570 eur i 50 eur za slepanje. Ja kad nisam pao u nesvjest, uzmem onaj racun i pravac kod sefa, i gore on meni kaze da su zvali zastupnika za opel (servis se ne nalazi na istoj lokaciji gdje se i prodaju auta a tamo kod njih se nalaze svi podatci itd da ne duzim) i kaze mi da mi niko nije javio za racun (jer su mislili da imam garanciju) i kad je auto uradjen, onda su poslali fakturu kod njih i oni su rekli da ja nemam garanicje (da ja to moram sam platit) i na tom je ostalo.
Onako iznerviran platim racun, uzmem auto i sjednem da idem njima (sjedam u auto a auto se opet ne javlja, kad nisam poludio, doduse od nervoze nisam skontao da mi mjenjac nije u neutralu) upalim auto i pravac kod njih, dodjem tamo nadjem direktora i popricam s njim i nakon 5 min se ispostavi da imam garanciju ali da iz nekog razloga to njima nije izbacilo i na tom je istola, sve u svemu, platio sam 80 eur ruke i 50 eur slepanje, i stavljena je nova elektronika (nije stara porvaljena)
(razliku para sam su mi tu vratili i u znak izvinjena sam dobio nove prostirace u auto, jesu se i pretrgli :) )... Uglavnom to je to... :D

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2012 16:30 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 10 Avg 2011 15:04
Ime: Miroslav
Opel: E46 Coupe
Jos si dobro proso, pazi kad bi ti ovde dali nove patosnice...jos ako su original odlicno si proso...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2012 17:27 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Miki22 je napisao:
Jos si dobro proso, pazi kad bi ti ovde dali nove patosnice...jos ako su original odlicno si proso...

Nisu bili original, a posto vec imam jedne rezervne te sam poklonio komsiji :) njemu su trebale...
Oni su se zapravo izvukli jer ja sam mogao da ih tuzim za to... kako ja znam da oni nisu htjeli namjerno da podvale (jer neko bi mozda i platio) meni da to platim, nikako... al hajde ja se trudim da budem posten, al izgleda je bolje bit pokvaren...
I onako se ovih dana po Sloveniji uhvatila panika zbog jednog BMW-a koji je sa 370 hiljada vracen na 90000km (2008 godina) i sad kad je sva inspekcija podignuta na noge, ne bi opelu pasalo da se i ja gonim s nijma :) jer ja imam sve papire gdje stoji garancija a oni su rekli da je nemam, tako da...
I usput ovdje ne bi niko uradio to da mi prepravi ovaj mjenjac na manuelni, ali se moze uzet onaj nov i zamjenit, to bi bilo 700 eur sve komplet stim da su mi dvije razlicite radnje ponudile da otkupe moj pokvaren mjenjac (ispitivao sam kao da je pokvaren) jedna za 350 a druga za 300 eur i ja da platim razliku... eto toliko o tome...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2012 19:30 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2010 15:17
Ime: Petar
Opel: Astra H opc line
al kao sto smo rekli na pocetku, i tvoj sadasnji menjac jeste manuelni, samo su komande s motoricima i elektronikom drugacije pa kada se radi prepravka, stari menjac i kvacilo ostaju stari, menja se samo veza od rucice do menjaca :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2012 19:42 
3rd Gear
Korisnikov avatar

testdriver je napisao:
al kao sto smo rekli na pocetku, i tvoj sadasnji menjac jeste manuelni, samo su komande s motoricima i elektronikom drugacije pa kada se radi prepravka, stari menjac i kvacilo ostaju stari, menja se samo veza od rucice do menjaca :wink:

Znam ja kakav je to mjenjac, al kao sto sam napisao niko to kao ne prepravlja (barem ne preko telefona) kao samo rade zamjene, ipak 300 eur i nije tako strasno... jer kad je budem prodavao vjerovatno cu to uradit, il cu posjetit familiju u Srbiji pa tamo to prepravit .
Hvala svima na pomoci u ovoj temi :respekt:

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2012 00:54 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Sep 2008 22:25
Ime: Tata
Opel: Seat
odlicno!!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]