Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 31 Jul 2025 15:25

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Opel Astra H relativno nestabilno vozilo DA-NE (ne OPC;GTC)
PostPoslato: 30 Apr 2012 22:47 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2012 22:25
Ime: Danijel
Opel: Astra H 1.4
Dali se i Vama cini da je standardna verzija Astre H relativno nestabilna u krivinama tj,nekako se naginje ljevo-desno u krivini vise nego sto bi trebalo za moj ukus. Prijatelj ima stariju verziju G i tolko se ne naginje u krvinama. Dali su joj to namjerno uradili da odvoje one koji vole sportskiju voznju zbog prodaje OPC ili GTC nemam pojma ali mi se cini tako.. :dedica:

Vrh

Tema posta: Re: Opel Astra H relativno nestabilno vozilo DA-NE (ne OPC;G
PostPoslato: 01 Maj 2012 02:31 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009 23:10
Ime: Slobodan
Opel: Astra G 1.6 16V, Signum 2.0T
Ja sam se oduševio kad sam prvi put vozio Astru H karavan. Naginje se, kao i svaki putnički auto, ali ima brz volan i veoma lako se postavlja u krivinu, a i vešanje je tako lepo podešeno da prednji kraj ima stvarno dosta gripa. U poređenju sa mojom Astrom G karavan sa 175.000km i amortizerima iz prve ugradnje, ta Astra H je Ferrari :D. Čak i u poređenju sa Astrom G sedan sa novim Monroe amortizerima, ta Astra H je stabilnija.

Ne znam o kojim brzinama ti uopšte pričaš, i koliko si grub sa volanom, ali čak i sa lošim letnjim gumama možeš nekoliko puta da je muški iscimaš levo-desno na 50-60km/h, i neće ni da pomisli da beži zadnji kraj. Čik ako smeš to da uradiš u mojoj Astri, i to sa boljim gumama. A kad naiđe prva brža krivina, moja Astra će samo da produži pravo preko nosa, a H će da skrene tamo gde hoćeš, uprkos lošijim gumama :).

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012 03:02 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2010 20:34
Ime: Bojan
Opel: Astra Betrone 2.0T
Garaza: pogledaj
astra h i g imaju trapove iste konstrukcije,
tako da se samo razlikuje od verzije :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012 03:30 
Club 1000
Korisnikov avatar

Isti? Nisam znao. Prosto neverovatno onda kolika je razlika od auta do auta :). Ovu H što sam vozio je 1.3CDTI sa Enjoy opremom, moja Astra G 1.6 16V ima CDX oprema. Dakle standardno, ništa sport.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012 09:54 
1st Gear
Korisnikov avatar

bobale je napisao:
Ja sam se oduševio kad sam prvi put vozio Astru H karavan. Naginje se, kao i svaki putnički auto, ali ima brz volan i veoma lako se postavlja u krivinu, a i vešanje je tako lepo podešeno da prednji kraj ima stvarno dosta gripa. U poređenju sa mojom Astrom G karavan sa 175.000km i amortizerima iz prve ugradnje, ta Astra H je Ferrari :D. Čak i u poređenju sa Astrom G sedan sa novim Monroe amortizerima, ta Astra H je stabilnija.

Ne znam o kojim brzinama ti uopšte pričaš, i koliko si grub sa volanom, ali čak i sa lošim letnjim gumama možeš nekoliko puta da je muški iscimaš levo-desno na 50-60km/h, i neće ni da pomisli da beži zadnji kraj. Čik ako smeš to da uradiš u mojoj Astri, i to sa boljim gumama. A kad naiđe prva brža krivina, moja Astra će samo da produži pravo preko nosa, a H će da skrene tamo gde hoćeš, uprkos lošijim gumama :).

Svaki dan putujem na posao preko jedne planincine na posao u drugi grad 75 Km od mog mjesta stanovanja i jedan dan putujemo sa njegovom Astrom G i sa mojom H i stabilnija je, glavu bi stavio na panj. Moram otici negdje u ovlasceni da nije nesto krivo fabricki podeseno ili sta ja znam sta,uglavnom nije to to.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012 20:01 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008 21:44
Ime: vlada
Opel: renault laguna 1.8 16v initiale
ako izuzmemo opciju da su ti amortizeri za zamenu,onda moram da ti skrenem pazznju da navaljivanje auta nema veze sa stabilnoscu...

da pojasnim,to dali se auto naginje ili ne nema veze sa tim kada ce da prokliza,neki automobili jednostavno imaju meksi trim ali ne znaci da ce u krivini da prokliza...takodje i oni sa tvrdim trimom mogu jako lako da proklizaju i to pogotovo na neravnoj krivini...

e sad,dali tebi auto klizi preko nosa ili zabacuje zadnji deo pa kazes da je nestabilna...?

ovo sto si ti gore naveo je samo razlog da mislim da govoris o tvrdoci amortizera i nista vise,ne shvatam zasto ti deluje nestabilno kad nisi spomenuo da proklizava...mozda deluje tebi manje bezbedno da uletis u krivinu brze

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012 21:13 
1st Gear
Korisnikov avatar

vlada33 je napisao:
ako izuzmemo opciju da su ti amortizeri za zamenu,onda moram da ti skrenem pazznju da navaljivanje auta nema veze sa stabilnoscu...

da pojasnim,to dali se auto naginje ili ne nema veze sa tim kada ce da prokliza,neki automobili jednostavno imaju meksi trim ali ne znaci da ce u krivini da prokliza...takodje i oni sa tvrdim trimom mogu jako lako da proklizaju i to pogotovo na neravnoj krivini...

e sad,dali tebi auto klizi preko nosa ili zabacuje zadnji deo pa kazes da je nestabilna...?

ovo sto si ti gore naveo je samo razlog da mislim da govoris o tvrdoci amortizera i nista vise,ne shvatam zasto ti deluje nestabilno kad nisi spomenuo da proklizava...mozda deluje tebi manje bezbedno da uletis u krivinu brze

Ne proklizavanje, auto je novo,nove gume,nisam mislio na proklizavanje tog tipa kad se ulazi brzo u krivinu nego klasicno naginjanje putnickog prostora ljevo-desno..

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2012 23:03 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pa putnički auto voziš, mora da se naginje :). Da je podešen tvrđe verovatno bi proterivano kamenje iz bubrega. Vozi i uživaj, ako je već auto nov :ok:.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012 12:20 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2008 21:44
Ime: vlada
Opel: renault laguna 1.8 16v initiale
pa naginjanje nema veze sa nestabilnoscu,ja se sad ljuljam kao u ljuljasci pa ne brinem,nije to vezano za nestabilnost,u pitanju je samo meksi trim...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]