Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 21 Avg 2025 11:39

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem sa servom Astra G
PostPoslato: 08 Apr 2011 10:48 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2009 09:24
Ime: Goran
Opel: Astra G 1.8 16v
Drustvo, pomagajte... Astra G je u pitanju.
Juce mi se desilo kad sam upalio auto i pokusao da okrenem volan u mestu da ima malu zadrsku, pa onda krene da se vrti normalno. Kad sam krenuo ucinilo mi se da volan ide malo teze nego obicno, pa sam odmah otisao kod majstora. On mi je dolio oko 300ml ulja za servo, video da je manzetna sa leve strane masna i rekao da je verovatno otisla servo letva volana i da to pod hitno moram da sredjujem.
S' obzirom da je auto kod mene vec trecu godinu i da do juce nisam imao nikakvih problema sa servom pitao sam ga da li je moguce da je letva sve vreme curkala po malo za ovo vreme, ili je pustila i ulje iscurilo odjednom? Rekao mi je da vozim prvo par dana, pa da vidim da li i koliko ulja nedostaje, pa da na osnovu toga odredimo koliko je hitna zamena, odnosno reparacija letve.
E sad, posto to nije nimalo jeftina investicija, interesuju me Vasa misljenja i preporuke ako je neko vec imao iskustva sa reparacijom, odnosno zamenom letve na Astri G, gde to uraditi, koje su otprilike cene i koje bi bilo najbolje i najprihvatljivije resenje.
Drugo pitanje je da li postoji neka mogucnost da je ulje pustilo na nekom drugom mestu osim letve, napominjem da nisam neki strucnjak za to, pa se ne razumem najbolje u tu problematiku.

Hvala unapred na pomoci!!!

E da, jos jedna stvar, napominjem da posle dolivanja ulja sve radi normalno, nemam nikakvog lufta ni lupkanja pri okretanju volana, kao ni pre. Ni juce, ni danas!!!

Vrh

Tema posta: Re: Problem sa servom Astra G
PostPoslato: 08 Apr 2011 13:15 
Club 1000

Pridružio se: 08 Jun 2009 19:03
Ime: Igor
Opel: NOW Insignia - ex Corsa A - D, Astra F, Astra G, Vectra C, Zafira B x2, Zafira C
Garaza: pogledaj
dolivas ulje i uzivas ;-)
i ja sam se istripovao da mi je otisla letva posto je sve dole bilo masno a ono pustalo na cepu gde se doliva, samo sam stavio gumicu i zavrnuo cep i eno extra...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]