Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 07 Maj 2025 13:41

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem sa ABS
PostPoslato: 18 Jan 2011 22:08 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011 13:32
Ime: Veselin
Opel: Vectra 2.0 dti
Garaza: pogledaj
Od kad sam kupio auto(decembar 2009)do semptembra prosle godine ni abs ni lampica za abs nisu radili uopste.U semptembru upalio sam ujutru kola i odjednom je lampica pocela da gori i nije htjela da se ugasi.Gorjela je nedelju dana non-stop od paljenja do gasenja auta,bez obzira koliko bih dugo vozio,ali abs nikako nije radio,poveo sam kola kod majstora i kompjuter je pokazao da je greska u abs cini mi se neko kolo unutar abs(sutra cu vam reci tacno,sad ne mogu da nadjem papir) i majstor mi je rekao da je sad lampicu nemoguce ugasiti bez da kida neke zice ukoliko sam ga ja dobro razumio,ali mi se sad desava da po kisi abs radi(desilo mi se 3,4 puta za mjesec dana)a na suvom nece niti se lampica pali.Problem je sto u crnoj gori koliko sam ja obavijesten ima samo jedan majstor za abs u pg i covjek ne daje ni sekund garancije na to a trazi 80e samo da pogleda moze li da popravi tako da ako neko ima savjet ili jos bolje neke slike ili nesto slicno da mi posalje da to odradim sam ukoliko je moguce,ako ne onda nastavljam po starom bez abs
Hvala svima :ok:

Vrh

Tema posta: Re: Problem sa ABS
PostPoslato: 18 Jan 2011 22:48 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jul 2007 23:27
Ime: Bozidar
Opel: Vectra 2.0i automatik TNG
Garaza:
najbolji su takvi majstori,obicno njihova deca zavrse fakultet posle deset godina studiranja :ludilo:

nadji taj papir da vidimo sta pise...
ako je neko kolo unutar abs-a/racunara to je najbolje zameniti drugim kompletnim racunarom.

Poslednji put menjao bozza dana 18 Jan 2011 23:07, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011 23:05 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2008 23:52
Ime: Marko
Opel: Vectra B 1.8 16V
Slicno je i mene zezalo.Meni se desavalo vozim kola ona se upali i posle nekog vremena ugasi pa opet upali i sijaaaa.
Cini mi se da je imalo razlike nesto toplo hladno vreme ili kad se motor zagrije on se upali posle nekoh 10-15 min ili odmah sija cim upalis.Tad sam skinuo releje sa abs modula i opet vratio i lepo zalemio i sad radi vec godinu dana :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011 23:15 
1st Gear
Korisnikov avatar

Nasao sam neki papir nadam se je to ovaj.U pitanju je greska "rotation angle sensor"
Evo i slika sa dijagnostike
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011 02:32 
2nd Gear

Pridružio se: 09 Avg 2009 10:36
Ime: Savo
Opel: Vectra B 2.0 Dti X20DTH
ABS bas ne crkava cesto,uglavnom bude problem sa kontakt greskama unutar ABS kompa,retko sa mehanicke strane,ukoliko je model EBC 430 imas na netu uputstvo kako da resis, mada mislim da je kod tebe EBC 415 koji se malo razlikuje ali princip je isti pa ukoliko poznajes bar osnove elektronike i imas alata nije problem...
Kod tebe se radi o senzorima koji se nalaze uglavnom na levom tocku pa proveri i zice...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011 15:15 
1st Gear
Korisnikov avatar

Ljudi izvinjavam se,nasao sam pogresan papir i nije to ta greska u veze sa abs ali uglavnom ako neko zna u vezi cega je ta greska neka mi kaze.E sad prava greska jeste kontrolni moduo abs.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011 15:21 
1st Gear
Korisnikov avatar

ABS bas ne crkava cesto,uglavnom bude problem sa kontakt greskama unutar ABS kompa,retko sa mehanicke strane,ukoliko je model EBC 430 imas na netu uputstvo kako da resis, mada mislim da je kod tebe EBC 415 koji se malo razlikuje ali princip je isti pa ukoliko poznajes bar osnove elektronike i imas alata nije problem...
Kod tebe se radi o senzorima koji se nalaze uglavnom na levom tocku pa proveri i zice...[/quote]

Hvala ti mnogo ali samo me jos zanima gdje da vidim koji je model posto je kod mene abs stavljan ispod kutije sa relejima pa nije pristupacno bas mnogo da se vidi ali jos jednom hvala ti :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011 16:55 
2nd Gear

Pridružio se: 09 Avg 2009 10:36
Ime: Savo
Opel: Vectra B 2.0 Dti X20DTH
Da,znam da je i kod tebe ispod kutije sa relejima,malo teze se vidi ali ispod kutije na beloj nalepnici bi trebalo da pise barem nesto poput: K-H 13039901 i slicno,mada sam ja svoj iscitao sa dijagnostikom :wink:

E da, ako pise ovaj broj gore onda je i kod tebe Kelsey-Hayes EBC 415

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011 09:04 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2011 00:46
Ime: Emanuel
Opel: Calibra 2.0 16v
Meni je isto tako gorila lampica od ABS-a...Otiso sam kod kolege na diagnostiku....
kad ga je spojio nest je ona blicala...mislim da je bio broj greske 41...otidemo na komp,upali
mislim autodatu i vidi da je taj broj prednji lijevi senzor od ABS-a..nista dodem kuci, promjenim ga,
i navecer skinem klemu sa akumulatora posto mi je majstor tak rekao...
ujutro spojim klemu i evo godinu i po dana sve ok...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011 20:24 
1st Gear
Korisnikov avatar

ekusetic je napisao:
Meni je isto tako gorila lampica od ABS-a...Otiso sam kod kolege na diagnostiku....
kad ga je spojio nest je ona blicala...mislim da je bio broj greske 41...otidemo na komp,upali
mislim autodatu i vidi da je taj broj prednji lijevi senzor od ABS-a..nista dodem kuci, promjenim ga,
i navecer skinem klemu sa akumulatora posto mi je majstor tak rekao...
ujutro spojim klemu i evo godinu i po dana sve ok...

I ja mislim da je kod mene isto tako neki problem,probacu da stavim senzore sa drugove vektre posto kod njega sve radi pa cu onda da vidim da li je do senzora ili do elektronike.U svakom slucaju hvala :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011 09:18 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Mar 2010 12:06
Ime: Milos
Opel: Kadett 1.6i ABS
Moj problem sa ABS-om na kadett-u:

Dam kontakt, sačekam da se ugasi lampica ABS na tabli (kao i uvek što radim), pokrenem motor, krenem i šta se dešava:

Ranije dok je sve bilo u redu sa ABS-om, nakon prvih par metara začuje se "klik" mali ispod haube (praćen blagim padom napona, znam po svetlima jer mi zatrepere) i sa kočnicama je sve u redu.

Pre neki dan, upalim auto, krenem, ali nema onog klika više, već se čuje krčanje kao kada se naglo zabode papučica i kad pritisnem istu ona pulsira i uopšte ne hvata, neće da koči. To se dešava samo na malim brzinama (do 20-30 km/h) na većim je sve ok. posle nekog vremena upali mi lampicu ABS na tabli i koči kao klasična kočnica. Medjutim problem je što je nekad upali a nekad ne tu lampicu... tako da ne znam kad ću zaginuti negde a kad ne...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]