Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 07 Maj 2025 12:20

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: balansiranje guma
PostPoslato: 04 Dec 2011 17:27 
3rd Gear

Pridružio se: 08 Jun 2011 19:23
Ime: nemanja
Opel: astra g
e ovako drustvo ne znam dal je pisano o ovome na forumu al ja nisam uspeo da nadjem nista o ovome.
Pre jedno mesec dana sam izvadio zimske gume odneo kod vulkanizera ovde kod mene u blizini da ih balansira jel su prosle zime tresle pomalo i on mi ih izbalansira i stavi na jednu pa ja bar mislim jedno 6 tegoca kao ova ti je bas kriva stavi je nazad i bice sve ok na ove ostale je stavljao otprilike po jedan tegic, i ja ih spakovo u garazu nisam hteo da skidam felne dok nepadne sneg. Al medjutim iso sam do zubara vratio se kuci i usput sam pokupio neku srafcinu i bila subota pridvece nisam hteo da jurim da trazim vulkanizera da krpim nego ja poskidam i stavim zimski set, i uvece krenem ja u grad i na pravcu pri brzini od 50 volan igra ko balerina ne mogu da ga drzim u ruci al otprilike na 100km se umiri. Pa sta mi je ciniti da idem kod tog vulkanizera na reklamaciju ili sta drugo. Da napomenem da sa letnjim gumama nije tresao jeste ali na 140 i to vrlo malko. E da i jos nesto taj vulkanizer ima neku masinu pitaj boga od kad

Vrh

Tema posta: Re: balansiranje guma
PostPoslato: 04 Dec 2011 17:49 
5th Gear

Pridružio se: 21 Nov 2010 13:17
Ime: Miroslav
Opel: Kadet 1.8 GSI
Ta stara masina je preciznija od digitalnih.Pogledaj prednje gume,da nije koja deformisana.Tj
,najbolje da odes ponovo kod vulk.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011 18:23 
3rd Gear

koliko sam video ni jedna nema nikakvu izbocinu a ne verujem bas da su krive al ici cu ponovo kod njega sutra

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011 18:47 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2009 18:57
Ime: Branko
Opel: ...,... (OO=II=OO)
Kao prvo, jel si sigurno stavio tu "krivu" pozadi. Kao drugo, skini ponovo te prednje, zarotiraj za cetvrt kruga pa ponovo stegni.
Kao trece moze biti da je neka od tih prednjih kriva, tj, deformisana i tu nema spasa osim da ih menjas sa drugima.

Sto se tice te zadnje sto je vulkanizer rekao da je malo kriva,....guma ne sme ni malo biti kriva! ;)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2011 19:27 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2009 13:06
Ime: Igor Celovski-Cele
Opel: kadett-c BLACK ADDER-Omega A
sve sto trese preko 60 km/h je do balansiranja,a ostalo su ti ili deformisane gume ili krive felne, garant imas bubreg na gazecem delu

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011 19:11 
3rd Gear

ma gume su nove kupljene prosle godine miselinke ja pre mislim da su felne krive danas sam krenuo do vulkanizera i sad manje trese nego juce videcu jos malko da provozam dal ce tresti a na gazecem delu nema sigurno ni jedan klobuk a ni sa strane to sam siguran

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2011 20:40 
5th Gear

Pridružio se: 21 Nov 2010 13:17
Ime: Miroslav
Opel: Kadet 1.8 GSI
Malo debilno,ali proveri da li su stegnuti tockovi.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011 18:34 
3rd Gear

e ovako podigo sam bio prednji kraj auta komplet upalio auto ubacio u drugu brzinu i gledao gume prednja leva je setala levo desno al mislim da je felna kriva , onda sam uzeo zadnju i stavio napret upalio auto opet i pogledam i ona je bila ok desni malkice backa skoro neprimetno spustim auto i krenem u probu voznju i najvise sam ga vozio 100 i nista se nije treslo volan prav ko strela ,al me sledece sad muci kad sam spustio auto volan je bio tako lagan da nisam verovo da je to taj auto, al danas kad sam isao do grada opet je volan ko pre malo tvrdji mislim nije strasno al lepse je onako. Sad znam da moram na centriranje trapa al ne znam gde, cale je do sad isao kad bar 5 ili 6 majstora i ni jedan mu nije dobro nastelovao jedan je cak nastelovao da je bilo gore nego pre njegovog stelovanja a kad dojes na reklamaciju oni izmisle te ovo te ono, pa jel imate nekog za preporuciti da je naravno u bg-u i koja je cena otprilike

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012 17:45 
3rd Gear

aj drustvo jos jedno pitanje iso sam na jedan kraci put do vrnjacke banje i prosto sam izludeo od nekog brujanja al na 7okm, znaci od 70 do 80 tako se stvara neko brujanje da nemoze da se izdrzi pomislio sam na lagere al nisu oni provereni i nema ni lifta u tockovima ostalo mi je centriranje trapa dali moze od toga ili balansiranje guma. Gume sam balansirao i pise gore sta se desava pa sad vise nebi znao sta je to dal je neko imao slican problem, a zvuk je neki tup kao neko brujanje ali samo od 70 do 80 posle toga prestaje i sve je ok

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012 22:56 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2009 13:06
Ime: Igor Celovski-Cele
Opel: kadett-c BLACK ADDER-Omega A
da nije druklager on ume da se cuje na specificnim brzinama

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012 23:38 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010 13:41
Ime: dragance
Opel: Kadett
druze , vozis auto sa krivim gumama/felnama i pitas sta ti bruji , mozda nije do njih al zasto ne bi stavio letnji set pozadi umesto tih pokrivljenih i testiraj

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2012 12:43 
3rd Gear

probacu i to da vidim dal se cuje onda, ja sam prvo pomislio na lager neki ali nije kad se podigne auto i upali nista se necuje pa predpostavljam da je ili do krivih felni.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2012 17:54 
3rd Gear

e ovako drustvo posto nisam znao vise sta je otiso sam da centriram trap jer nisam vise imao sta da gledam ni jedan tocak nije imao lufta nista nije brujalo jedino sto nisam smeo mnogo brzo da ga pustim da ide jel je bio na klocnama i nista se nije culo.I kad sam dosao kod majstora nije mi centrirao trap kaze da je uredu i sve je ok nigde lufta al kaze prednji desni lezaj melje li melje necuje se pri malim brzinama al ga je zaleteo i ugasio autto ono bruji ko lud. E sad moje pitanjce koji lezaj(lager)da uzmem i jel tesko zameniti menjao sam na golfu jedinici i dvojci al na astri nisam pa jel komplikovano to?

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2012 18:25 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2009 18:01
Ime: Dragan
Opel: Astra Cabrio
Garaza: pogledaj
to neki vidovit majstor kad ocima vidi da nemora trap da se centrira :ludilo2:

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2012 18:30 
3rd Gear

pa sta znam al ovo sa lezajem mi se bas nesvidja, najeftiniji 6000 sto sam ja nasao, jel ima to negde jeftinije?

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2012 18:39 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2010 20:34
Ime: Bojan
Opel: Astra Betrone 2.0T
Garaza: pogledaj
pa kod astre g sa lezajem menjas i glavcinu i senzor abs-a jer je sve u jednom,
6000 je cena za losiji a skf je malo vise,
sto se menjanja tice mocices sam
lezaj drze 3 torx srafa sa zadnje strane malo im je teze prici i mislim da za njih pase okasti 14 :P

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2012 18:46 
3rd Gear

ne znam tacno koji je al cene su od 6000 do 8900 i naravno uz sve ide komplet glavcina senzor brzine i abs mislim vredi to te pare ali je jako glup sistem sto mora sve u kompletu ovo je bas potrosni materijal, a videcu koji cu uzeti?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012 19:31 
3rd Gear

aj drustvo jos jedno pitanje de ima u beogradu da ispravim felne celicne. posto menjam lezaj ocu da ispravim ove zadnje dve krive felne i da ih stavim napred a ove prednje nazad, i koliko bi to kostalo otprilike, cale je ispravljo alu felne al se neseca gde, bilo odavno?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012 20:09 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010 13:41
Ime: dragance
Opel: Kadett
dobanovci , kod zileta , proveren lik

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2012 20:18 
3rd Gear

a jel znas kojim slucajem koliko se krece cena? i aj pust mi ulicu ili broj na pp

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2012 16:06 
3rd Gear

e ovako da napisem da sam zamenio lezaj nije bilo tesko jedino sto sam bio zajebo polozaj lezaja pa kabl nisam mogao da stavim na svoje mesto pa sam morao ponovo sve da rasturam al sta da se radi i bio sam do drugog vulkanizera jedna felna mi je bila kriva to mi ispravio i ostale balansiro jer nisu bile dobro balansirane, i sad nit trese nit zuji hvala svima na pomoci

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]