Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 05 Maj 2025 21:13

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: potrosnja 1.6 i motora
PostPoslato: 27 Apr 2014 19:43 
2nd Gear

Pridružio se: 20 Sep 2012 11:42
Ime: danijel maric
Opel: kadet 1.3 i
interesuje me potrosnja 1.6 i motora, ugradjivanih u kadeta e,astru f i vektru a, samo monopoint motori 1.6 i ,potrosnja u gradskoj voznji i na pravcu, ko ima iskustva sa tim ,posto planiram nekakvu zamenu za neki od navedenih ,inace moja suza je veoma mali potrosac sa 1.3 imotorom a hteo bih ipak nesto jace sto nece mnogo da srce??

Vrh

Tema posta: Re: potrosnja 1.6 i motora
PostPoslato: 27 Apr 2014 20:03 
5th Gear

Pridružio se: 21 Jul 2012 16:15
Ime: J.Lisica
Opel: Corsa B
Kadett E 1.6i C16NZ trosio do 8l gasa, na gas samo i vozen. Vrlo lepo isao spram svojih karakteristika. Mislim da neku razliku izmedju 1.3 i 1.6 neces osetiti.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014 20:08 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Apr 2008 20:13
Ime: Nenad
Opel: kadett 1.6i gls
Garaza: pogledaj
Meni trosi benzina na otvorenom 5litara. Umerena voznja, poneko preticanje, cetvorobrzinac.
U gradu nisam precizno merio, ali trosi dosta vise. Pogotovu moje voznje, jer uglavnom vozim kratke relacije, ne stigne ni da se ugreje. Stignem od kuce do grada, 3km, parkiram, pa posle nekog vremena opet vozim, pa i nije reprezentativno...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014 21:06 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2014 16:34
Ime: Dejan
Opel: Calibra 16v // CLK 200 W208
Vectra A koju sam imao ranije imala je takav motor, 1.6i 8v 75ks, kad sam kupio Calibru 2.0 16v 150ks shvatio sam da je potrosnja gotovo identicna... od 6-7l benzina, oko 9l gasa, u gradu gas od 12-14l...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014 22:26 
3rd Gear

Pridružio se: 14 Maj 2013 10:23
Ime: dragan
Opel: Astra j 1.6 cdti
astru f sam imao sa 1.6i motorom benzina 7 u gradu a plina 10
otvoreno benzin ne znam plina 6.5 znaci potrosnja mizerna.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014 23:31 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2013 13:30
Opel: Opel Kadett 1.6D
Garaza:
Meni vectra trosila sa tim motorom od 10-12l plina u gradu.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014 08:24 
2nd Gear

hvala na komentarima,vidim da vektre trose malo vise ,verovatno zbog vecih guma i tezine,moj kadet u najtezim gradskim uslovima je trosio oko 11,5 do 12 l ,znaci teske guzve zimski period sneg cista gradska voznja itd, dok u cistoj normalnoj gradskoj voznji oko 10 l ,mesovita voznja 8 do 8,5 l jedno merenje kv aerodrom i nazad ,znaci oko 400 km troje u autu i torba koju sam jedva ubacio u gepek ,jer je bila preko 50 kg ,pokazalo je 6,2 l magistralom, ali nigde preko 80 km h...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014 11:43 
Club 1000
Korisnikov avatar

Iskreno mislim, ako hoces da pojacas kadett-a, stavi neki 2.0 motor... NE, XE koji god, ovo sa 1.4 na 1.6 je samo igranje... nista to posebno nece da promeni a potrosnja je tu negde slicna kod svih navedenih motora, [jos tebi laksi auto, kako si i sam komentarisao]...
Jaci motor, rasterecen i sve sto ide uz to.
Normalna voznja nikada se nije odrazila na preteranu potrosnju.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014 17:56 
2nd Gear

ta opcija nije losa ali povlaci za sobom mnogo ulaganja ,osim motora, menjac, ojacavanje trapa,gume itd tako da za sada otpada

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014 18:55 
Club 1000
Korisnikov avatar

pa c20ne, c20xe... motori nisu toliko skupi, mada je mozda bolje da jednom nabavis nekog kadett-a sa 2.0 masinom i da nista ne moras da prepravljas... sednes i vozis ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014 20:50 
3rd Gear

ja sam imao u astri f 1.6 i isao je kao baba ,znaci tipa putovvanje na more pa kad krenu one uzbrdice kao mrcina se vukao, preticanja vrlo rizicna,sve u svemu neces dobiti mnogo sa tim motorom, ako imas plin,posle voznje na plin auto potpuno pobrljavi na benzin,gusi se cima itd, pa moras da skidas klemu da resetujes ecu ako hoces da ti na benzin ok radi.
na njega ne moze sekvent,u sustini motor je super kao i taj tvoj ali neces dobiti maltene nista
ali da je motor neunistiv to stoji,moj je imao 305kkm na satu i jos nije trosio ulje.
ako ces vec da se igras c20let i na putu si glavni,
kakva ti je limarija,dali moze da ti auto podnese neki jaci motor?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014 22:07 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2012 15:38
Ime: Sasa
Opel: Opel Insignija 1.6 cdti ecoflex 2016.god.
Pre ovog auta, vozio sam kadeta E sa tim motorom i potrosnja u gradskoj voznji bila je oko 9l, a na auto-putu oko 6,5l i u odnosu na 1.3 po mom skromnom misljenju osetices razliku, narocito na uzbrdici.
:ots:

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014 22:41 
2nd Gear

clubcalibraserbia je napisao:
pa c20ne, c20xe... motori nisu toliko skupi, mada je mozda bolje da jednom nabavis nekog kadett-a sa 2.0 masinom i da nista ne moras da prepravljas... sednes i vozis ;)

sad vec razmisljam u tom pravcu,nisu mi poznati toliko ti 2.0 motori ali interesantno ,dali je obavezan sekvent plin na tim motorima zbog atesta?
dragoljupche:) je napisao:
ja sam imao u astri f 1.6 i isao je kao baba ,znaci tipa putovvanje na more pa kad krenu one uzbrdice kao mrcina se vukao, preticanja vrlo rizicna,sve u svemu neces dobiti mnogo sa tim motorom, ako imas plin,posle voznje na plin auto potpuno pobrljavi na benzin,gusi se cima itd, pa moras da skidas klemu da resetujes ecu ako hoces da ti na benzin ok radi.
na njega ne moze sekvent,u sustini motor je super kao i taj tvoj ali neces dobiti maltene nista
ali da je motor neunistiv to stoji,moj je imao 305kkm na satu i jos nije trosio ulje.
ako ces vec da se igras c20let i na putu si glavni,
kakva ti je limarija,dali moze da ti auto podnese neki jaci motor?
Nebih se usudio da prepravljam moj u 2.0 ,limarija mozda podnese ali novcanik ne verujem...verovatno ce izbor biti neki kadetic sa 1.6 mahinom ,ali videcemo...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014 22:53 
Club 1000
Korisnikov avatar

nije obavezan sekvent zbog atesta, na c20xe bi trebalo da imas sekvent zbog samog motora jer je sfi, pa su dizne za plin i direktno ubrizgavanje pravo resenje, ili da imas dobar isparivac, za snagu preko 110kw, pa moze i 'obican' plinski sistem... u protivnom mozes imati probleme koje sam ja imao sa tom kombinacijom koja je bila stavljena onako, tek da radi pa dokle bude islo... to nikako na c20xe!

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2014 16:59 
2nd Gear

nisam imao iskustva sa tim kubikazama preko 1.6 ,mozda dodje u obzir i neki 1.8 i , mozda je to prava mera odnosa snage i tezine...

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2014 17:11 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2010 12:51
Ime: Marko
Opel: Ascona 1.6i & Punto 1.2
1.6 ti je ekstra motor za kadeta. to sto citam gore benzin pobrljavi, to su nebuloze ciste. plin na ovom motoru radi perfektno a o benzinu da ne pricam meni posle 6 god plina u autu benzin radi i dalje perfektno a nista sem 3x sto je zamenjen filter goriva nije radjeno. ta dizna na monopointu bar meni deluje neunistiva i ne prlja se kao ove, gde su 4 na motorima. za voznju na plin najbolje je 1.6 monopoint jos bolje 1.8 ako nadjes. Kadet sa tim monopointom motorom ide ekstra (ima 90ks). Po meni ako dobijes ispravan motor i monopoint sa njim na konju si jer je po meni cak bolje i od karburatora, jednom nastelujes i to je to.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2014 18:35 
Club 1000
Korisnikov avatar

... sto rece Marko, da radi lepo ta masina na plinu, moram da potvrdim, imao sam lovato sistem na njemu, zimi je palio na plin brze nego na benzin, a na benzinu je super radio inace i pre a i posle ugradnje plina... jedino sto sam postovao je bio savet majstora, da uvek upalim auto na benzin pa da prebacim na gas i obrnuto, pre gasenja motora da ga prebacim da protera malo benzina... gasio je pumpu za benzin i tada se pojavljivala zuta lampica 'engine failure', onog momenta kad predje na benzin, lampica se gasila... nikada problem sa kompom nisam imao... a prodao sam auto kad je motor nagazio dobrih 350000km... cak i posle dve godine znam da je bio u ok stanju, ljudi me zvali i potvrdili da je vectra i dalje ok... 1.8 masinu ima moj brat u rekordu-karavanu i sve vreme ga vozi na benzin, nikada gas nije ugradjivan u auto, ako uskoro bude na prodaju, [posto on planira neku vectru B da uzme] postavicu oglas pa lagano...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014 15:21 
3rd Gear

prvo taj motor 1.6 8v ima 72 konja a ne 90 kako neki ovde tvrde,oznake motora je x16sz a kasnije je x16szr jer je X motor malko noviji i moze da se nadje u odlicnom stanju dok oni iz kadetta malo teze
sto se tice paljenja check engine,to ugradi jedan relej i kad auto radi na plin lampica se ugasi kao da nepostoji,cim dizna dobije napon,tj prebaci se na benzin ,relej odradi i check je ponovo u funkciji,tako je bilo kod mene,inace auto odlicno podnosi plin,ali se kod mene desavalo to da benzin pobljavi,pa samo skinem klemu i vratim auto normalno proradi,mozda kod nekog nije tako kod mene jeste,znaci ja sam govorio o motoru x16sz tj 1.6 8v, 72 hp, x16szr ima 75 hp

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014 17:30 
OTS Kum
OTS Kum
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009 12:19
Ime: Nikola
Opel: Kadett E
Kadet 1.8 ima 90ks , Marko je mislio na njega a ne na 1.6..
Takodje se slazem sa njim da su totalne nebuloze da na tom motoru benzin ne radi lepo.. Ja imam taj motor u kadetu i perfektno radi.. U gradu mi trosi 10-11 litara, govorim za Beogradske guzve a ne kombinovanu voznju .. a na otvorenom oko 8.5l plina... Benzin nikad nisam merio ali radi perfektno na njemu.. i generalno nema sta da crkne na tom motoru, redovno odrzavanje i dug vek zagarantovan :ilo: :kadetar:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014 20:18 
3rd Gear

da da 1.8 ima 90ks ,pobrkao sam da misli na 1.6,to se slazem to je za kadetica stvarno idealan motor..a sa 1.6 nece se mnogo dobiti to je poenta price..
vidis ti to..a meni taj x16sz je radio na benzinu,moglo je da se vozi,ali je nekad imao los rad u leru,gusio se kad se opali po gasu,kao da je mnogo vise goriva nalivao nego sto treba..jer ne znam,verovatno ugao paljenja se pomeri,sonda lambda pobrljavi itd pa kad se prebaci na benzin losije radi,onda skinem klemu cisto radi provere kad gle cuda,auto radi perfektno..verovatno taj monopoint iz kadeta se malo razlikuje,od ovog iz astre f,kolko se secam taj x16szr se ugradjivao i u astru g.
inace slazem se sa vama da su to neunistivi motori,ja sam prodao auto sa 305 000 km i radio je perfektno.
na benzin sam palio,pa kad dam gas sam prebaci na plin,znaci voznja 90% na plin koji je radio super,obican venturi sistem.

mada c20let je c20let :) :) ako se ide onda se ide do kraja :)

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2014 23:10 
2nd Gear

dali zna neko,dali pasuje komp od c16nz motora na instalaciju postojecu na mom kadetu 1.3 i ,u slucaju ubacivanja 1.6 motora ? Znaci ubacim motor i nakacim komp i to je to ? Ili ima jos nekih prepravki ,osim menjaca?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]