Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 06 Maj 2025 23:08

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Prvo paljenje ok medjutim muci poluhladan motor 2.0 DTi
PostPoslato: 20 Jan 2014 22:11 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2012 22:22
Ime: sasa
Opel: Astra 2.0 dti
Garaza:
Zdravo drustvo ja sam skoro zamenio oring bolje je i pali lepo ujutru medjutim kada odstoji u toku dana dva kraca verglanja i pali to me nervira to je taj problem sa polu hladnim motorom i ja sumljam na kuciste filtera ali kako upali iz prve kada prenoci 12sati to mi nije jasno imao sam gresku senzora rasgladne tecnosti kazu i ako sam zamenio komp ga nije prepoznao zbog gresaka izbrisali i bolje je ali nije to to KO MI MOZE POMOCI SA OVIM PROBLEMOM AUTO JE DOBAR ZNAM VUCE NE TROSI ULJE OCUVAN MOLIM DA MI NEKO POMOGNE DA LI PONOVO DA STAVIM DRUGI SENZOR DA NEMA NEKI OSIGURAC NEKA GLUPOST JE GARANTUJEM A DUGO ME MUCI.

Vrh

Tema posta: Re: Prvo paljenje ok medjutim muci poluhladan motor
PostPoslato: 21 Jan 2014 22:13 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2013 22:37
Ime: Pedja
Opel: Vektra B
:dedica: Nije glupost... Kad procenis da ce se to desiti pre paljenja skini konektor sa davaca temperature na termostatu, i tada pokusaj da upalis, ako tada upalis problem moze da se resi... :kotlic:

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2014 23:25 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
Kako druze kazuj u slucaju da upalim sa skinuti dzekom ili ne upalim sta da radim bio bih ti zahvalan :postovanje:

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2014 14:08 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
Zdravo Pedja uradio sam kako si mi rekao upalio sam ga ujutru normalno da grejace i iz prve upali radio malo vozio i ostavio da odstoji jedno 4sata e tada se javljao problem uvek verglam jednom kratko i drugi put pali. E sada pre nego sto sam palio skinuo sam dzek i palio verglao je 5-6 sec i upalio ali oblak dima predpostavljam da je dao bogatu smesu i imao je jedno 2sek nemiran rad posle ok. Ugasim ga i vratim dzek upali na pola kljuca bez dima mozda vrlo malo e sada videcemo sta ce biti ako mozes na pp da mi pustis br.tel pa da se cujemo na tebi je brate ako mozes pomozi unapred ti hvala.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2014 18:32 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
Evo nakon jutarnjeg zaledjabvanja i odledjavanja sipan aditiv auto je vozen i odstojao 4-5sati napolju je sada -6 on ne pokazuje da pali grejace odnosno ne pali i dva kratka verglanja i upali da li je moguce da se nije ohladio pa misli da mu ne trebaju grejaci nije mi jasno jutros je palio grejace i pali molim za neku pomoc Godza,Dule,Miki...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2014 22:07 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Garaza: pogledaj
Moras biti opusteniji, cini mi se da si u velikom grcu kada sedes u vozilo i hoces da zaverglas motor :D

Proveri taj senzor rashladne tecnosti, relej grejaca, ako je sve to ok onda nadji nekog elektricara da ti preveze te grejace da ti pali svaki put kada das kontakt, bilo -10C ili plus 30C :dedica:

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2014 22:48 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
Godzo pored toga sto si doktor za auta ti si i psiholoski potkovan da znas da je tako umro ziv pojedoh se zbog auta a sta ce mi to nemam pojma krivo mi auto kao sunce a zeza video si mozda slike hvala na dijagnozi. :dzony: Da li smeta motoru da pali uvek grejace ili samo skracuje vek grejacima ima dobru kompresiju auto. Da napomenem sva cetiri grejaca nova,relej grejaca,senzor tecnosti,akumulator. Pozdrav moram ja da dodjem do tebe nema druge!

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2014 17:12 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
Zdravo imam jedno pitanje koju funkciju vrsi opruga u kucistu filtera posto sam resio da stavim novo kuciste i kada sam skinu moje i da stavim filter vidim opruga a kod mene nema tako sam vozio imali to neke posledice ne dihtovanja ako neko zna neka mi odg poz.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2014 02:53 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
Bitno je da je prnblem resen!!! :dzony:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2014 22:12 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
E ovako posle duzeg vremena i nerviranja i zamene releja,novog akumulatora,senzora rashladne tecnosti,releja za grejace,novih grejaca,oring gumice na pumpi, prelivnih creva i doslo mi da poludim znam da je motor ok da je auto ocuvan svi odmah pumpa,tefloni daj da se pale grejaci svaki put ok ako je motor oslabio sve su to zablude dok covek sam ne zasuce rukave i krene. Menjao sam vec jednom kuciste filtera i racunam ok i popizdim i resim ponovo da ga zamenim kupim kuciste i da ga zamenim skinem sa auta u novim postoji opruga koja ne postoji u mom kucistu nemam pojma cemu sluzi pitam po forumu niko nema pojma! Predpostavljam da izdize filter zato sto se na dnu skupla prljavstina i gura na gore filter i verovatno bolje dihtuje predpostavljam. Od tada ga testiram pali kao zmaj nema da nemirno radi vuce kao lud tako je vec 5-6 dana pali uredno grejace pali lako i bez grejaca a majstoru sam hteo da j... kevu za tu oprugu sto je aljkav kao stoka i nije je vratio. E tako svima hvala na pomoci verovatno ce nekome da znaci ovaj tekst sve detaljno proveriti i nikome ne verujte dok se sami u isto ne uverit Pozdrav. :dzony:

Vrh

Tema posta: Re: Prvo paljenje ok medjutim muci poluhladan motor 2.0 DTi
PostPoslato: 07 Feb 2014 20:42 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Garaza: pogledaj
To sa oprugom u filteru za gorivo sa paljenjem nema veze, samo je koincidencija nesto drugo si uradio a povezao sa filterom, jer skoro svako drugo vozilo nema tu oprugu u kucistu filtera, a da nema nikakavih problema sa paljenjem ni kada je hladan, mlak ni vruc motor.

Vrh

Tema posta: Re: Prvo paljenje ok medjutim muci poluhladan motor 2.0 DTi
PostPoslato: 08 Feb 2014 01:25 
2nd Gear
Korisnikov avatar

Garaza:
Godzo nemam pojma mozda nije valjalo kuciste pa je vracalo naftu ili kada sam popustao holender na dovodu na pumpi uglavnom pali 6 dana kao mina ali vidim danas bez grejaca pali na prvu ali vergla 3sek da joj stavim nepovratni ventil pa da vidim ako ni to ne resi poslusacu te i uradicu da grejaci stalno pale sta cu ne znam vise sam nista da uradim. Ako vraca gorivo nema gde nego preko filtera u rezervoar. E da dok nam nije stigla pumpa da doguramo naftu u pumpu ja uhvatim kompresorom i dunem u rezervoar da nema to neke veze. Hvala ti na savetu dr. Nije mi jasno kako od jednom da pali lagano.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]