Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 07 Maj 2025 21:27

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: pada temperatura motora
PostPoslato: 19 Avg 2013 00:46 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2011 17:33
Ime: Vlada
Opel: Opel Zafira 1.6 16v Z16XE 2002.
Pozdrav svim forumasima. Imam zafiru 1.6 16v z16xe iz 2002.god. Pre par dana, a i danas posebno mi se desilo da temperatura motora padne odjednom sa 90 na 80 stepeni i da se pritom auto malo zadrma, a desilo se i da temperatura padne ispod one donje crte, tj na 0 stepeni i tada mi se popale sve lampice na instrumental tabli. Kada mi se desilo to da su se popalile sve lampice na instrumental tabli stao sam pored puta i ugasio auto i ponovo ga uplaio i sve se vratilo u normalu, tj pogasile su se sve lampice i temperatura je bila kao sto je normalno na 90 stepeni. Samo jos nesto da vam napomenem jer mozda to ima veze sa mojim problemom. Pre dve nedelje sam morao da menjam hladnjak vode jer je stari procureo i kada mi je majstor to odradio vise mi na instrumental tabli kazaljka za temperaturu ne stoji kao pre na vrlo malo ispod 90 stepeni, vec je u najvecem br slucajeva iznad 90 stepeni. Ovo mi je cudno jer nije tako bilo sa starim hladnjakom jer je tada temperatura uvek bila malo ispod 90, a kada se auto zagreje malkice predje 90 stepeni i sigurno se tada ukljuci ventilator i ubrzo spusti temperaturu na malo ispod 90 stepeni kao sto je uvek bilo. Moram da vam kazem jos nesto sta mi se desilo pre par dana. Jedan prijatelj mi je doneo navigaciju da mu ubacim mape Evrope i ja sma morao da dopunim navigaciju na auto punjacu jer je bila skroz prazna i jer nece da se puni kada se nakaci na komp preko usb kabla. Zato sam dao kontakt u autu i ubacio sam taj autopunjac da se puni navigacija. Posle sat vremena sam skinuo navigaciju i naravno prekinuo kontakt kljucem i izvadio kljuc i otisao da ubacim mape u taj navigacioni uredjaj. Posle par sati sam trebao da idem na slavu kod rodjaka i upalio sam auto i krenuo i ubrzo mi je zapiostalo u autu da je nestao plin i odmah je automatski auto nastavio da ide na benzin. Onda sam svratio na benzinsku pumpu kako bih napunio auto plinom i naravno ugasio sam ga. Kada sam posle toga pokusao da upalim auto samo su se kao i uvek uplaile sve lampice na instrumental tabli i pokusao sam da ga upliam, ali na zalost nije hteo ni da zavergla. Onda su mi pomogli da auto upalim na "gurku" i uplaio je i vozio sam ga sigurno pola sata i onda sam ga ugasio i pokusao dda ga uplaim odmah posle gasenja i upalio je bez problema. Verovatno se akum,ulator ispraznio dok sam punio prijateljev navigacioni uredjaj. Posle toga kada sam se vracao kuci mi se prvi put desilo to da mi odjednom u toku voznje kada se auto zagrejao na 90 stepeni da odjednom padne temperatura na 80 pa i na 0 stepeni i uplaile su se sve lampice na instrumental tabli i prestala je da radi klima. STao sma, ugasio auto i kada sam ga odmah posle toga upalio sve je bilo ok, tj uredno su se pogasile sve lampice, temperatura je bila kao sto je normalno na 90 stepeni i klima je radila. Samo jos da kazem da imam vartin akumulator koji je star tacno dve godine i ima jos godinu dana garancije. Sigurno sam vas smorio svim ovim detaljima, ali mislim da sam vam mozda i pomogao da mi kazete u cemu je problem. Samo da napomenem da sam posle zamene tog hladnjaka presao sigurno 1400km tj otisao iz V.Plane do Vlasine i tamo se vozio i nije mi se desavalo ovo iznenadnim padom temperature

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]